Lille store Ben
Big Ben har vel ikke blitt fotografert før? :)
Så jeg prøvde å gjøre en liten vri på det, å gjøre bildet til en miniatyr. Noen synes det ser ut som en miniatyr og noen ikke, kommer vel an på øye som ser. Jeg tok bildet fra The Eye, det store pariserhjulet.

Info om bildet: http://www.flickr.com/photos/glennkarlsen/3885060814/

Større versjon: http://www.flickr.com/photos/glennkarlsen/2518163227/size...403354001/

Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_429847} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tom R. E. K.

Veldig kult!
Har sansen for denne effekten (har prøvd det i PS på noen bilder selv (f.eks her: http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=440371 )
Nå vet jeg (av det jeg har lest innpå her) at du er meget dyktig i ditt arbeid, men jeg tillater meg å komme med et spørsmål/kommentar:
Er dette en "ekte" Tilt/shift" eller har du manipulert det? Jeg tolker det som en manipulasjon, men da synes jeg at bygningen til venstre for BB er for mye ute av fokus i forhold til parken og området helt bak til den gule bussen til høyre- som jeg mener er i et fokusplan som er lengre bak(og skulle vært uskarpt) ?

Ellers må jeg si at du har gjort en kjempeflott jobb med å isolere tårnet fra bakgrunnen, noe jeg IKKE klarte i med gravemaskinen i v2 her: http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=442193 ...(må nok prøve igjen, men skulle gjerne hatt noen tips til hvordan (i PS) )

mvh
-Tom
Erlend B.

Det ser definitivt ut som en miniatyr. Er enig med Tom i at fokusplanet ser litt merkelig ut. Taket på bygningen ute til høyre ser også ut til å være i "ulovlig" fokus. Men det er mulig perspektivet spiller meg et puss.
Glenn M.

Hei

Takk for tilbakemeldinger :)

Ja det er kanskje feil, eller ser feil ut? Er gjort i Photoshop.
Seleksjonen jeg gjorde for å få bildet ut av fokus er fra litt over den gule bussen helt til høyre i bildet, og ned til venstre rett over gelenderet til broen. Så den er "rett".
Mulig det ser feil ut fordi jeg har fjernet det som ble ute av fokus på selve tårnet?.

Det er lenge siden jeg fikset dette bildet. Men jeg mener at jeg brukte "Pen Tool" og zoomet inn 300-500% og klikket meg rundt hele greia. Tror jeg brukte noen timer bare på å selektere ut tårnet. Mye frem og tilbake :)

Glenn
Tom R. E. K.

Hei igjen :-)
Da skjønner jeg - du har altså lagt linjen for fokus på skrå gjennom bildet. Andre "oppskrifter" på å lage tilt/shift-effekter jeg har sett- legger denne linjen/gradienten horisontalt over bildet. Det var dette jeg hadde som utgangspunkt når jeg kommenterte bildet. Hva som er mest "riktig" er vel bare opp til hver enkelt sin oppfatning av perspektivet ;-)
Uansett, en teknisk meget god jobb med bildet- skjønner at nøkkelen til suksess er nøyaktighet og god tålmodighet ;-)

God helg til deg
mvh
-Tom
Glenn M.

Takk i like måte :)

Glenn
Bjørn W.

Har lenge hatt lyst til å prøve noe slikt. Dette var helt klart til å bli motivert av. Stilig!

Hilsen Bjørn W
Ann T.

Dyktig gjort. Spennende å se Big Ben i miniatur!
Regards, Ann
Lars Teppan J.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu