Julia! #4
Detter er fargeversjonen av bilde nr. 5860
Synes kjolen ble litt utbrent, noen som har
noen tips til hvordan enn kan ungå/redusere
dette?
Utstyr
  • Canon Digital IXUS
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeCF Card
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger84
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4171} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Geir Joar H.

Stilig modell!!! Hennes farger passer godt til de grønne bladene. Men jeg liker dessverre ikke steinhellene, som gjør bildet noe uoversiktelig.
Torbjørn L.

Greit bilde.. Tror at kjolen blir slik fordi den er lissom meget lys ''absorbernende''.. Blir en sikkelig ''glow'' effekt på den.. Hvordan kan man så unngå slikt? Tja, sikkert ved å bruke Photoshop... Også sånn helt teknisk så tror jeg den ville ha kommet anneredes ut hvis kameraet hadde hatt en sterkere blitz som hadde ''kvelt'' bort litt av det lyset ifra kjolen som ''overeksponerer'' deler av bildet.. Vet ikke om det er sammenlignbart, men tenk motlys.. Et vindu, folk innafor.. Dvs masse lys.. Kamera tror den ikke trenger blitz og resultat du ser lyst i vinduet og mørkt innafor.. Her ser man jo riktig nok ''alt'', men jeg tror nå ihvertfall muligens en kraftig blitz kunneha hjulpet på noe. En annen ting, skinte sola liksom rett imot kjolen hennes? Kanskje det bare var en litt ''lei'' posisjon hun stod på?

mvh.

Torbjørn
Bjørn Morten F.

TL. takk for kommentaren, skal prøve å se om jeg får rettet litt på det i PS.

mvh
bjørn morten
Carsten A.

TL mener vel reflekterende snarere enn absorberende (i siste tilfelle ville kjolen blitt varm å ha på og vist mørkt).

Forøvrig er dette et klassisk teknisk problem, som her skyldes en viss undereksponering eller overdreven redigering. Tilløpet til rødt/magenta i overgangen mot utbrente områder er ikke bra.
MVH CA
Carsten A.

PS Jeg skrev ''undereksponering'', mente selvsagt ''overeksponering''.
MVH CA
Christian K.

Jeg lurer på om bildet kanksje hadde vært mer interessant hvis Julie kun var omgitt av denne eføyen, uten vegger og steinheller. ?
Torbjørn L.

Stemmer, jeg også skrev det motsatte..hhee.. takk Carsten.

mvh.

Torbjørn
Steinar V.

Et vakkert bilde, kanskje først og fremst fordi modellen virker så naturlig. Steinhellene plager meg ikke det minste. De er like bra som både grus og asfalt, helst bedre.
Carsten nevner overeksponering; både hudtonene, løvverket og de øvrige omgivelser er bortimot korrekt eksponert. Men så var det denne kjolen, da. Det er klart at du har valgt et meget vanskelig motiv - umulig å få alt rett på en gang. Ved å dempe det magenta/rosa stikket i PS er noe vunnet, - de utbrente områdene er det nok umulig å vinne tilbake.
Men totalt sett liker jeg bildet ditt godt!
mvh Steinar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu