Sveveflueflukt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger451
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_417062} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
ketil o.
Hei!
Velvalgt komp/utsnitt.Imponerende skarphet på "flua" med herlig vingebevegelse.Liker spesielt godt at du har fått med målet for flyturen elegant plassert mede til venstre. Matchende farge på hovedmotiv,blomst og bakgrunn.Et godt stykke arbeid med høy vanskelighetsgrad. Dette bør du være fornøyd med.
Mvh:
ketil
Vegard L.
Suveren skarphet på øynene. Tiltalene farger og meget flott med bevegelsen i vingene. Jeg ville ha vurdert et utsnitt der flua kommer høyere i bildet, men det er ikke sikkert du har mulighet til dette.
Virkelig bra.
Vegard
Kristin S.
Det der er sannelig ikke enkelt:) Du har fått fram en fin skarphet på øynene og hærlige bevegelser på vingene. Liker også komposisjon. Jeg synes insektet er fint plassert i billedflate, i nesten berøring av blomsten. Liker også at man bare ser deler av blomsten, det gjør det visuelt mer spennende. Knæsje sommerfarger.:)

Mvh Kristin
Øyvind A.
Deilig. Fin bevegelse i vingene samtidig som hodet er skarpt. Jeg har prøvd en del på dette, og vet at det ikke er lett å få til.

Også her synes jeg fargene er i friskeste laget, spesielt det grønne.

mvh Ø.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. VL; ytterligere beskjæring vil kanskje gå, skal se på forslaget ditt. ØA; håpet er knall lysegrønt vet du :-) Nei, jeg får vel gjøre en justering på dette når jeg kommer meg på noe annet enn en bærbar pc etterhvet.

Mvh
Kjell S
Espen U.
Det er jo helt sykt å få til et så bra bilde. Jeg har prøvd selv, og som oftest blir det jo seende ut som en flygende polvott. Så hva har du gjort for å fange skarpheten så bra? Det er vel ikke noe fokuspunkt du kan stille inn på utenfor blomsten før bien kommer?

Mvh
Espen Utaker
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikk. Det er ingen fasit på hvordan dette best løses, det er avhengig av situasjon, egen teknikk, utstyr, vind- og værforhold m.m.. Ikke er det så vanskelig som det kanskje kan virke heller. Svevefluen(e) står ofte nesten helt stille i luften over lengre tid og det er slett ikke umulig å bruke autofokus. Stativ er nytteløst og god arbeidsstilling i kombinasjon med god teknikk er derfor avgjørende for resulatet. I dette tilfelle har jeg brukt autofokus (følgefokus, ett punkt). En av utfordringene med makroobjektiver og følgefokus er den store vandringen fokusmotoren begir seg ut på når man først miste fokus.

Mvh
Kjell S
Espen U.
Fint at du "røper" noe om hvordan du har gjort det. Det er veldig lærererikt for de av oss som er amatører og vil lære, og sikkert også for mange proffer som lurer på teknikken. Nå skal jeg hjem rett hjem å gjøre det samme. Må bare finne en sveveflue, en blomst og en god arbeidsstilling ;).
Svend Wiig L.
Hei Kjell Sigurd!

Imponert over teknikken din og ikke minst din tolmodighet!!
Jeg, og mange med har vel prøvd dette!!?
Bruker stativ som oftest på slike motiv men det er som du sier nyttesløst...hvis en ikke har en sværm av dem der du har "satt" linsen!!

God komp., bakgrunn og resultat! Du er glad i farger men ville dempet de noe ...her! Det er dog mitt syn!

Meeeeget godt utført i mine øyne!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu