Utstyr
  • Rolleiflex
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFilmbasert, negativet fotografert med Micro Nikkor
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_414123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Erik J.
Fint perspektiv, oser av gamle dager og østsone. Interessante bilmodeller.Det som bryter denne refleksjonen er N-en på folkevogna. Så det er kanskje i Norge likevel, uansett må bildet være gammelt, og da er jeg litt tilbake til gamle spillefimer fra Lambertseter..... Altså gir det meg noe.
Knut Georg F.
Je dette forsvarer virkelig tittelen "gatefotografi":-)
Skyggedetaljer kommer godt frem selv i sterkt sollys, på bekostning av lav kontrast og et grålig preg på bildet. Biler, gatelys og mishandlet brostein gir en tidfesting av fototidspunktet. Synes bildet er kjedelig, men aner at det inneholder kvaliteter jeg ikke kan se.
Mvh Knut
Aina s.
Hvis dette er et skikkelig gammelt bilde, synes jeg det ser ut til å være av god kvalitet. Sh´en er litt blass/grå, men har fine toner, og jeg synes det kler bildet her - myk sh og myke runde former på biler og lykt. Selv om jeg er oppvokst med gammel volvo amason (som jeg knapt husker), så blir dette ikke langt unna å se et autentisk bilde av hest og vogn for min del. Synes det er interessant på en nostalgisk måte. Artig med lappverket av asfalt og brostein.
Mulig det fotografisk er lite spennende dersom man ser bort fra den nostalgiske verdien. Dersom dette hadde vært moderne biler, ville jeg kanskje ikke stoppet ved det, til tross for fine linjer og former.

Mvh Aina
Roger H.
Hei Erik
Setter pris på at bildet gir deg noe, selv om det ikke er fra Lambertseter.

Hei Knut
Takk for dine synspunkter og det du mener om bildet.

Takk til deg og Aina
Du har rett i at det er et gammelt bilde. Et 6x6
negativ som jeg har fotografert med microobjektiv.

Takk igjen dere tre, morsomt å lese deres meninger.

vh Roger
Avsluttet .
Aina har tatt ordene ut av min munn. Jeg vil tro at dette bildet er mye mer kjært idag, enn hva det var når bilde ble tatt.
Asfalt og brostein, lappverk av beste kvalitet, som seg hør og bør på norske veier og gater i byene.
Veldig urytmisk. Å kappe folkevogna, skyggen på høyresiden og jeg sitter og lurer fælt på denne snoren som henger der. Først trodde jeg at det var en ledning, da han sikkert skal støvsuge inne i bilen også. Kunne også vært en slange, til å spyle bilen med. Men det er ikke noe i enden?
Gatelykten er jo også et lite irritasjonsmoment.

Men, tross min lille undring om ditt og datt, synes jeg at det ble et spennende bilde, og det er nok nostalgien som gir meg mye her i dette bildet.
mvh arild
Roger H.
Hei Arild
Takk for en interessant kommentar, setter pris på det.

vh Roger
Håvard F.
Hei Roger. Sett på dette bildet opptil flere ganger siden du la det ut. Bildet er gammelt. Det liker jeg. Lampen likte jeg ikke, men etterhvert så fungerer den delvis i bildet. Den er jo en del av miljøet og passer godt inn i bildeformatet, så da er det ok.
Det mest spennende er jo å studere hvordan mannen vasker bilen sin. Kost og bøtte. Blir nok ren og pen. De var opptatt av skinnende blank bil den gang også. Saltproblemer hadde de nok ikke, men kanskje mer støv... Godt formidlet Roger.
mvh
Håvard
Thorbjørn R.
Ovenifra-perspektivet fungerer greit her. Fin nostalgi i bildet. Bildet framstår som litt blasst, men jeg synes egentlig det kler stemningen her.

Mvh Thorbjørn
Roger H.
Takk Håvard
Setter pris på at du likte bildet etterhvert.

Hei Thorbjørn
Har forsøkt med endring av kontrastene og intensiteten i toneomfanget, men kom frem til start, som er rett fra kamera uten kluss. Bra du synes det kler bildet.

Takk begge to

vh Roger
Torild H.
Kostelig dette!

Kamerastandpunkt og komposisjon, måten heile biletflata er utfyllt tykkjer eg er suverent her. Så kan ein gå til artige detaljer som tråden (kanskje ei kledetørkesnor på ein terasse?)som leder inn i biletet, samt gjentakelse i form og retning; lyktestolpen og kosten...

Tenkte om eg kunne få ta eit oppgjør med ordet -nostalgi- og, som vert nemnt ein del i.f.m. dine bilete. Iflg. heimen si ordbok tyder ordet: "sykelig forhøyet hjemlegsel, lengsel tilbake til tidligere del av ens liv, lengtende". Så meir snakk om ein tilstand her, som eg personlig utset, og i små doser, til eg er ca 95. Kvifor ikkje heller retro, retrospektiv eller tilbakeskodande; ....bare forslag og tanker dette, kvar enkelt må sjølvsagt få uttrykka seg som dei vil og føler for.

Situasjonen her er ein mann som vasker bilen sin, ei kvardagslig og kjent hending den dag i dag, så derfor er biletet for meg tidløst, og ikkje så viktig om det skjedde i 2009 eller 1966. (Men tek med meg dei herlige organiske formene som gjennomsyrer biletet og design på den tida, som eit ekstra pluss.)

Torild




Avsluttet .
Først og fremst vinkelen, eller ”flyperspektivet” som gjør dette bildet interessant for meg, og interessant er det. Slik jeg tolker det, en hverdagssituasjon fra bymiljø med vask av bilen, eller kanskje var det på søndager (etter 12) en bedrev slike sysler den gang? At det er fra 60-tallet synes jeg er noe av fortellingen. Lampe og ledninger, ikke pent, men naturlige gjenstander i miljøet. Nok et bra utsnitt fra virkeligheten fra deg, og fra forgangen tid, som kanskje er den rette betegnelsen å bruke da, og ikke nostalgisk preg slik jeg var fristet til. Betydningen av ordet er nevnt ovenfor her. Tror nok allikevel betydningen av det ordet i mer moderne kan diskuteres. Uansett et beskrivende bilde som gir mye!



Torild H.
Kjell H.: Det er slik som du seier: når eg har lufta dette i andre samanhenger forbind dei ordet med noe "gammelkoselig" og gammelromantisk. Det er nok bare meg som er litt over gjennomsnittet oppteken av opphav og opprinnelse, anten det er ord, blomer, musikk osv...
Torild
Roger H.
Hei Torild og Kjell

Interessant å lese deres betrakninger og synspunkter om bildet. Skal ikke begi meg ut på noen forklaringer, men jeg setter pris på det dere sier.

vh Roger
Torbjørn V.
Jeg har sett på dette noen ganger. Tenker Lee Friedlander umiddelbart men vet ikke om det stemmer. Uansett er det en højdare i gatefotografisjangeren. Utsnitt, komposisjon, innhold, sorthvitt osv. får alle TK 6. En varm og behagelig temperatur i bildet som jag gillar.

Mvh Toby
Roger H.
Hei Torbjørn

Setter pris på at du ser på tidligere bilder.
Kjenner til Friedlander, men ikke som noe forbilde.
Men selvfølgelig er det lærerikt å se på andres bilder. Liker godt Kertèsz.

Tusen takk for fin kommentar.

vh Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu