Bildet inngår i albumet Svalbard -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_412030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Morten M.
Et flott naturbildet fra Svalbard. La etterhvert merke til selen på isflaket. Synes ikke denne selen tilfører bildet noe som helst, men bildet i seg selv er pent å se på både med tanke på kontrast og i farge. Håper du kanskje har et nærbilde av selen med samme bakgrunn? Mvh Morten
Anne Gunn P.
Mektig landskap og mektige farger, Svalbard er og blir noe spesielt!
Selen blir for liten i bildet til å kunne tilføre noe, det blir et forstyrrende element i stedet, man vet ikke helt hva man ser.
Muligens endre komposisjonen slik at selen blir mer tydelig, eller klone den bort.
Et flott naturbilde!
Håvard F.
Bra bilde fra Svalbard dette. Liker at du har fått frem hvor mye is som er under det vi ser på overflaten. Er det ikke noen som sier at det kan være 10X så mye under som over?! Eller er jeg på jordet nå..

Selen var liten der. Jeg ser at det er en sel. I storformat tror jeg det fungerer bra. I mindre bildesammenhenger blir den bare en liten prikk.

Flott bilde.
mvh
Håvard
Fred S.
jeg er jo enig i at selen ikke akkurat "gjør" bildet, samtidig er den en referanse til hvor en befinner seg i verden, så den bør være med. Det som gjør bildet for meg er alt "det grønne". Jeg har en forkjærlighet for grønt brevann og grønn/blå undervannsis, og derfor ga bildet ditt meg et estetisk søkk da jeg åpnet det. Uten det grønne flaket hadde det imidlertid vært rimelig kjedelig.

vh fred
Roy Arne K.
Utrolig mektig landskap det her.
Fargene er jo også helt spesielle. Likte også komposisjonen di veldig godt.
Selen er nevnt i vide og breie - så også for meg - jeg ville klonet den bort. Det er som andre nevner her: Man hvet ikke hva man ser, men på den annen side så er det jo et bilde fra Svalbard.
Ville laget bildet en liten tanke mørkere for i håp om å få litt mer tegning i isflaket.
Klon vekk den selen - den gir ikke bildet noe - tvert i mot. Det er også en liten lys flekk foran på det «grønne» som jeg synes forstyrrer litt.
Dette er jo i bunn og grunn et kjempebilde, men tror kanskje det ville bli enda litt bedre - om mulig - med de små forandringene.

Mvh. rak
Per Einar G.
Liker landskapet og dybden i bildet. Synes du får godt fram ensomheten og det rene med denne komposisjonen.
Isflaket blir toppen på kransekaka med den flotte utformingen og fargen.
Selen må være med, men jeg ser at det mangler litt på skarpheten og det er jo synd for dette hadde gjort seg i storformat.

Mvh
Per E.
anders s.
flott bilde Thorbjørn
fargen på isen under vannet er bare en nytelse å beskue
litt slappe lysforhold,men det lille lyset i bakgrunnen er med på å skape spenning og forsterker dybdefølelsen i bildet
at bildet er tatt fra båt? noen meter over vannflata synes jeg at er positivt,da en får mer oversikt over det flotte miljøet
angående kompen så synes jeg at det blir litt trangt på begge sider av isflaket
her ville jeg hatt litt mer "luft"
i stort format så tror jeg at selen kommer mer til sin rett,for her ble den litt vel liten
lyset spiller heller ikke helt på lag,slik at det blir lite tegninger og kontraster som kunne ha fremheva selen enda mer i bildet
mvh anders
Thorbjørn R.
Mange takk for gode innspill.

Ja, jeg var selv litt usikker på selen (det er forresten en hvalross - uten støttenner). I utgangspunktet tenker jeg det er positivt med et innslag av dyreliv midt på isflaket. Men jeg ser at hvalrossen blir for utydelig til at det fungerer. Jeg tror ikke hvalrossen egentlig er uskarp, men med en mørk gjengivelse og i en nedskallert versjon så framstår det kanskje slik.

Som flere er inne på, så er fargen på isen (under vann) et av bildets hovedaktivum. Jeg liker selv også formen på isflaket, samt belysningen på fjellet bak. For øvrig er jeg enig i at lyset blir noe flatt.

Håvard: Slik jeg har forstått det er omkring 10 prosent av et isfjell synlig over vann.

Mvh Thorbjørn
Erik J.
Dette slår bra an hos meg! Jeg syns spesielt at forgrunnen med undervannsisflaket står veldig fint fram og gjør bildet severdig, og selen blir en viktig del som bidrar med liv, jeg har ingen forståelse for all pepper du har fått for den.
Roger H.
Et mektig og spesielt bilde av et isflak.
Hvalrossen må være med, den hører jo hjemme i miljøet og viser størrelsen på flaket.
Et severdig bilde sånn som jeg ser det.

vh Roger
Kristin S.
Pent landskapsbilde. Det er den flotte isen som gjør dette litt spesielt. Fint lys og bra dybde, men jeg føler kanskje at det er litt venstretungt, uten at det plager meg så mye. Hvalrossen hører med og skaper litt liv.

Mvh Kristin
Avsluttet .
Hei Torbjørn!

Jeg synes også at den grønn/blå undervannsisen er hovedpunktet i bildet ditt da det gir bildet nødvendig liv. Jeg liker brennvidden og kamerastandpunktet du har valgt her. Lyset synes jeg bidrar i positiv retning, med det mener jeg at det forsterker det litt øde og ensomme.

Jeg synes at du har kommet meget godt ut av det! Liker bildet.

Mvh Jan Roar
Ann F.
Jeg liker bildet som det er, grønnfargen rundt isflaket hever det over mange av de andre fra samme område.
Selen er et ekstra pluss som man oppdager etter en stund.

Mvh Ann
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere innspill.

Mvh Thorbjørn
Sissel N.
Vakkert, deilige farger, vet ikke hva jeg skal klage på, er vel ikke mitt naturlige element dette med naturbilder:) Vet ikke om det er feil å legge inn kun positive kommentarer under f/64?
Liv F. D.
Her falt blikket aller først på den intense blå/grønne isen under vann. Vakkert. Et blikkfang som gjør at jeg stopper opp ved bildet. Fint med hvalrossen som ligger oppå isen, selv om den var litt liten og vanskelig å se detaljene av, den hører med. De snødekkede fjella speiler seg fint i den iskalde, mørkre fjorden.Flott.
Et fint komponert bilde fra Svalbard.
Litt pirk; Horisonten er bittelitt skjev, eller har du bruk "fisheye" linse?

mvh
Liv ")
Øyvind S.
Jeg oppfatter dette som dimensjonenes bilde hvor det store isflaket med den turkise underisen setter perspektivet, ville nok blitt veldig tomt uten hvalrossen, størrelsen på den setter jo størrelseforholdet i det flotte landskapet, opplever bildet noe venstretungt.. mulig det hadde hjulpet om hvalrossen lå mere mot høyre på flaket, litt vanskelig å lokke den over dit i etterkant, bildet preges av at man kan føle det kalde havet og tilstedværelse til situasjonen, fikk en god totalopplevelse av dette bildet..
Øyvind
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer.

Liv: Ikke fish-eye, men en "vanlig" 14-millimeter. Mulig skjev horisont, ja. Den heller kanskje litt til venstre?

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu