Terne
Synes dette også ble et brukbart ternebilde. Usikker på art her. Umiddelbart synes det å være en rødnebbterne (jaktet sammen med makrellterner). Den synes også å ha en dypere (mindre orange) rødfarge på nebbet. Jeg er jammen ikke helt sikker her. Noen som har noen meninger om dette????
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_411883} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Marius E.

To vakre bilder du presenterer!! God skarphet mot en nøytral og fin bakgrunn.
Børge J.

Det er nok ei rødnebbterne du har her, makrellterna har et litt mørkere frontparti på nebbet..
Teknisk sett er dette ganske bra, men fugler som er "svart hvit", bør nok fotograferes om morgen eller kveld.
Det hvite blir for lyst for kamera.. å det drar bildet ditt litt ned synes jeg, det svarte gror igjenn, og jeg skulle gjerne sett øyet til terna.
Komp og skarphet er helt topp.

BJ
Bjørn-Atle A.

Takker for kommentarer. Børge har rett rundt betraktningene om eksponering, selv om dette bilde faktisk er tatt i halv sekstiden om ettermiddagen (men i skarp sol). Det er ikke lett å få det det riktig når fuglen er både helt svart og helt hvit. Har opplevd samme problem med tjeld som har tilsvarende kontrast. Foretrekker å fotografere slik fugl i under gode lysforhold men med tynt skydekke foran solen. Fordelen med det skarpe lyset er selvsagt at en kan bruke svært korte eksponeringstider, og dermed fryse bevegelsene. Kjenner ellers til at makrellterne vanligvis er mørk på nebbspiss, men det kan være veldig lite mørkt på spissen. Savner også at bakkant på vinge skal være "gjennomlyselig" på rødnebbterne, men jeg er som sagt svært usikker på denne. De to artene hekker gjerne i koloni sammen, så det er ikke noe i veien for at det kan være rødnebbterne (hekkeplass på liten øy 300-400 hundre meter unna)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu