Restless
Etter lengre tid fravær fra foto.no starter jeg nå på med ny giv. Mye av tiden har gått med til blogg og ny webside www.wildphoto.no, og jeg har vurdert å begi meg inn på twitter og facebook. Imidlertid ser jeg at ved å bruke foto.no så møter jeg mange mennesker som er interessert i foto på en vel så effektiv måte. Så vi gjør et nytt forsøk.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D3X
  • 70-200mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetRaw-fil konvertert til S/V
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_411271} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
John B.

Hei
Ja det er flott å få se mer av dine flotte naturskildringsbilder...
Liker godt dette bildet, som viser på en flott måte hvor røfft det kan være ute i felten for disse hundene.
John B.
Avsluttet .

Flott bilde.
Synes du har fått frem stemningen på en god måte.
Hundenes plassering gir god dybde til bildet.
S/H arbeidet ser bra ut.
Hilsen Gunnar.
Ivar B.
+2
Flott vinterlig og vindfull skildring av dyr skapt for slike forhold. Bildet er fint forenklet i form og S/h slik at jeg som betrakter trekkes uhindret inn i skildringen. Hundene ser nesten ut som en steinrøys der de ligger skjermet for vær og vind. Min eneste negative innvending er at blikket mitt blir springende noe mellom den skarpe og den nesten skarpe hunden. Ideelt sett ville jeg sett en av hundene skarpe. Komposisjonsmessig hadde jeg valgt å legge fokus på den mer sentrerte hunden. Det er dit blikket mitt egentlig vil. Ellers vil jeg si at det er hyggelig at en fotograf av ditt kaliber ønsker å engasjere deg på foto.no. Mvh Ivar.
tor william hansen t.

de er jalfal et kalt bilde. bruker du grå filter ??? nor du tar natur bilder
Roy M.

Takk for oppmundtrende kommentarer.

Ivar: Jeg valgte å legge fokus på hunden til høyre siden den skiller seg fra de andre ved at den ikke vil slå seg til ro. Du ser den er ikke nedsnødd som de andre. Et øyeblikk før dette bildet ble tatt stod den oppreist. Det er også en del linjer i bildet her som gjør at jeg føler det er mer "riktig", om det er noe som er riktig i foto, å legge fokus mot høyre i bildeflaten.

Tor William: Det var kalt - under 20 minusgrader. Jeg bruker aldri gråfilder når jeg tar naturbilder.

Mvh, Roy
Gunnar K.

Dette var et bilde etter min smak. Rent og enkelt, samtidig som det forteller om vinter og slit for en polarhund. Jeg er litt usikker i hvor fokus bør ligge. Jeg ser absolutt ditt poeng ved at hunden som har fokuset har mindre snø i pelsen og passer litt bedre som fokuspunkt av den grunn. For meg blir imidlertid de to fremste hundene litt forstyrrende. De er imidlertid med på å skape linjer i bildet.
Konklusjonen min er i alle fall at dette er et bilde jeg liker svært godt, og som kunne passet både til vegpynt og i artikler.
S. N.

Dette var rett og slett veldig mye mer spennende enn det så ut som på thumbnailen, der jeg trodde det var stein og åpnet bildet kun i håp om at det var moskus :) Den skarpe, som ser opp gjennom føyka, er det eneste som vitner om liv i dette ugjestmilde landskapet, de andre kunne nesten vært frosset fast, som saltstøtter. Er enig med GKs betraktninger om valg av fokus, jeg stusset også først, men konkluderte med at jo, det funker. Et bra bilde, rett og slett. (Men blir det ikke varmere for disse hunden å ligge sammen?)
Hilsen Silje

anders s.

god dag Roy
spennende bilde
fin helhet i komposisjonen
mulig at jeg ville hatt di andre hundene enda mer ut av fokus,men jeg er ikke helt sikker
men for å få til det,så må en jo ha en canon 85mm f1,2,og det har du jo ikke lenger desverre:-):-)
mvh anders
Roy M.

Hyggelig å høre at dere setter pris på bildet selv om elementene i komposisjonen ikke er så tydelig som de fleste ønsker. Jeg pleier slå meg til ro med at selv om jeg ikke skjønner elementene i en komposisjon så er det tydeligvis gjort noe riktig om jeg liker bildet :-)

Mvh, Roy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu