Lynnedslag
Knipset i vei under det kraftige tordenværet i går kveld. Lynet slår ned ved Drammensfjorden.
Veldig fornøyd med bildet. Første gang jeg prøver meg på den type bilder. Bildet er ikke manipulert. Kritikk og kommentarer ønskes :)
Utstyr
  • Canon Eos 1000D
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1s
  • Nei
  • AnnetKnipset mot senteret av uværet. Etter noen hundre bilder kom lynet på riktig sted og tidspunkt...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407772} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Hugo Charles H.

Godt fanget. Bilder av lyn er imponerende...
Lasse A.

Takk for det Hugo
Roy Helge R.

Jeg var ute og knipset selv i går natt litt lenger sør i Horten. Må nok inrømme at jeg er noen hakk mindre puristisk enn du mht justeringer, men gøy var det jo. Jeg kjørte etter uværet i en time for å forsøke å komme nær der det skjedde mest.

bilde nr. 468614
Dette er det andre bildet jeg tok og helt klart det beste. Etter dette fikk jeg aldri snudd kameraet i riktig retning når de store blinkene kom. Men jeg synes turen var vel verdt det likevel.

Lynet du knipset må jo være usedvanlig sterkt. Blender 22 slipper ikke inn mye lys, likevel er det helt tydelig og sterkt. Selv så brukte jeg blender 5.6 og 30sek eksponeringer for å forsøke å fange noe, og selv da ble mange av lynene i svakeste laget. De var sikkert mye lenger borte enn det du fanget.
Lasse A.

Hei Roy Helge

Takker for kommentar. Flott bilde du har tatt av tordenværet som herjet over oss i går.

Ja, det ble også mange bomskudd på meg før lynet endelig kom i riktig retning. Det var såpass tidlig på kvelden og en stor del av himmelen var fortsatt opplyst. Syntes at en del av bildene mine ble litt "lyse", og endte derfor tilslutt opp på blender 22. Selv om det da som du sier ikke slippes inn mye lys, ble de få lynene jeg fikk knipset ganske tydelige.
Er fortsatt ganske ny på området, så det var nok en del flaks også med tanke på instillinger o.l. :)
Steinar Dahlen V.

Må sei meg enig med HCH , bilder av lyn og torever har alltid fasinert meg like mykje som sjølv lynet og toreveret i seg sjølv ....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu