fjellvannet stille
Utstyr
  • Canon 50D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407047} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
H. Christopher H.
Et vakkert bilde. Liker tonene i bildet og at det glir over fra mørkt mot lyst. Speilingen er nær perfekt og jeg blir sittende å lure på hvor grensen går mellom virkelighet og speilbilde.

Et behagelig og rolig bilde, men det er mulig det blir litt kjedelig i lengden.

Christopher
Yngve Sem P.
Jo, bildets varighet er muligens ikke så lang, men det er dekorativt og pent, dette. Strøken speiling og deilig lysgradering diagonalt opp mot høyre. Det skapes et kryss i forholdet stråene og lys, og det gjør dette veldig behagelig å se på.

Jeg ville fjernet de tre stråene oppe til venstre, og gitt lik mengde luft rundt kantene på de gjenværende stråene. Litt for trangt mellom speiling og bildekant nede til høyre, synes jeg.
Svend Wiig L.
Hei Ingebjørg!

Du verden Yngve!! Det var skummelt på en prikk hva jeg tenkte om bildet første gang jeg betraktet det så jeg vil gjerne klone dine kommentarer!!:)

Så Ingebjørg: Et behagelig og rolig bilde der stråenes diagonal og lyslegging skaper ytterligere balanse og harmoni i det ellers så svært "stille" bilde!:)

Mvh Svend

ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemeldinger.

Ser dere er enige Yngve og Svend: jeg hadde ikke sett de tre stråene før de ble nevnt. Om jeg er enig i at de skal fjernes er en annen sak.. Men joda, jeg ser at de ville forsterka roen om de ble borte. Takk.

Angående bildets varighet: hvorfor vil det ikke stå seg lengre? Hva mangler/er for mye? Hvorfor er dette kjedelig?


Ingebjørg
Yngve Sem P.
Hei igjen, Ingebjørg.
Artig å tenke likt i blant, og ekstra hyggelig for min del når en så dyktig fotograf som Svend istemmer. Det er vel enkelheten i bildet som gjør at meningene ikke spriker så lett. :)

Jeg oppfatter altså bildet som rent dekorativ pynt. Det setter en stemning av ro og stillhet som fint kan få plass på en vegg. Lett å se på, lett å like og det er vel meningen ? Det har få hemmeligheter, uten at jeg vil forkleine speilingen, og derfor blir jeg ganske fort ferdig med det. Og det synes jeg er greit.

Men, når jeg nå har brukt litt mer tid på bildet ditt, opplever jeg en svak irritasjon over at speilbildet er så strøkent som det er. Eller kanskje irritasjonen grunner i at jeg er sulten. :)

Uansett, til sitt bruk er dette pent, og på ingen måte kjedelig !
H. Christopher H.
Tja, vet ikke om jeg klarer å være konkret på hvorfor jeg føler det. Har lest at et bilde må ha minst tre virklig gode elementer for å stå seg. Tar jeg utgangspunkt i det, så har du vel strengt tatt bare to i dette bildet: Speiling og fargene. Selve motivet er etter mitt syn ikke helt knall. Det er greit nok, men det finnes mer engasjerende strå en dette.

Jeg vurderte forøvrig også å foreslå å klone vekk de stråene oppe til venstre og/eller strået like nedenfor. Lastet ned og kladdet litt kjapt i photoshop men endte opp med at det var best slik det er. De gir etter mitt syn litt dynamikk som kan bidra til å forlenge levetiden.

Christopher

Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Et bilde som nok aldri går ut på dato. Et bilde som overlever, og setter seg fast i hjernebarken.
Grunnen er enkelheten, de vitale små elementer som alle kjenner så godt.
Et bilde som man kan drømme seg inn i. Som gir ro i kroppen. Takket være den stille speilingen. og, ikke minst, de bua stråa som bryter opp litt blant de andre struttene stråene.
Perfekt komposisjon, gode kontraster.
Et tidløst bilde som godt kan få lov å pryde min vegg.
Enig med å klone bort i venstrehjørnet, samt å gjøre noe med strået som tangerer bildekanten nede høyre.
Dette var meget bra.
mvh arild
Ivan H.
Hei,

Enkelt og pent å se på. Jeg har mange slike typer bilder og blir lett tiltrekt at slike motiver. Jeg kunne ønske meg dette enda enkelere, mindre strå.
Synes at det er fint at du har fått frem en liten diagonal i stråene (helheten), som gjør bildet litt mindre statisk.

Tonene er fine, der de går fra blå til hvit.

Hva om du kutter bort liste "dusken" av strå til venstre. Tror det vil gjøre bildet mer helhetlig og komplett. Og mer enkelt :)

Mvh
Ivan
Inger-Lise S.
Slike motiv har jeg sansen for. Delikat og enkelt. Men jeg ville ønsket det mere enkelt og syns Ivan H skriver det godt her, og med gode forslag.
Jeg liker at vannet er mørkere til venstre og lysner oppover mot høyre.Tror ikke dette er et bilde man fort blir lei...

Inger-Lise
Anders G.
Nydelig bilde! Det skilte seg helt klart positivt ut i bildeoversikten på bildekritikken.
Jeg har ikke noe å legge til av kommentarer mer enn det som har kommet før her og slutter meg til Yngves innspill.
ingebjørg fyrileiv g.
En noe forsinka takk, men her er den:

Yngve og Christopher - Utrolig bra at dere kommer tilbake for å presisere. Det er faktisk veldig fint for meg, og kanskje andre også. Det kan vel være greit med litt motstand i et bilde også, Yngve? Det var et stille vann denne natten, speilinga er vel derfor litt for perfekt. Jeg har aldri lest at et bilde bør ha tre interesseelementer, Christopher. Om jeg ser et bildet og liker/ikke liker det, noterer jeg meg ikke antall element som stemmer/ikke stemmer. Jeg ser heller på hvorfor jeg ikke/liker det. Du gjorde vel forøvrig det her. Er enig i at stråene er litt statiske, motivet er godt brukt av mange.

Arild - Ingenting går ut på dato, men presentasjoner og komposisjoner kan kanskje gjøre det. Her er jeg vel nær..

Ivan - Joda, har noe enklere, men ville legge ut noe som folk kunne klage litt over. (...) Jeg liker det sånn passe selv serru, det er vel helt ok om jeg skal si det slik. Jeg tror det er fordi det krever så lite å ta det. De tre stråa til venstre var jeg ikke klar over i farten før utleggelsen, enig der. Tror jeg.

Anders - Triveli at du synes det skiller seg ut. Men hvorfor synes du det?


Ingebjørg





Fred S.
Du har ganske pen orden i rekkene, for egentlig er dette et småkaotisk motiv, Ingebjørg. Ser en liten strådetalj som kunne ha vært fjernet oppe i venstre hjørne, men resten må gjerne stå for min del. Synes likevel ikke at dette bildet hører til dine bedre, og heller ikke at det "skiller seg ut"; motivet er jo velbrukt. Har jo lusket rundt en del slike tjern selv, som du vet, og etterhvert fikk jeg sans for større enkelthet og detaljrikdom enn hva du leverer her. Så greit nok, men mer får jeg ikke ut av det.
(leser at du er trygt plassert i Lofoten. sender deg noen ord...)

vh fred
John H.
Hei Ingebjørg. Strå som speiler seg i stille vann har inspirert mange av oss og er et velbrukt motiv. Stråene skaper spennende og fine mønster, men er likevel vanskelig å forografere med godt resultat. Du har truffet godt med eksponering og lys. Fint toneomfang og den svake diagonalen skaper den nødvendige spenningen i komposisjonen. Ankepunktet mitt er at det blir vel mye strå og derfor "småkaotisk". Men det blir bare synsing og smak og behag. Ser andre har nevnt kutt til v. og jeg føyer meg inn i den ktitikken.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Fred og John.

Fred - Egentlig er det vel et bildet med overdrevet mye fysisk/tilstedeværende innhold fra min side.. Er enig i at dette ikke er noe toppfoto akkurat, og det var heller ikke meningen.

John - Motivet er nydelig, og stemninga rundt slike vann liker jeg utrolig godt. At du synes at det er småkaotisk kan jeg forstå, det er litt mye av det gode.


Ingebjørg

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu