Kongeørn på hare
Bilde er tatt fra kamuflasje med utlagt åte.
Haren ble funnet ihelkjørt på vei til åteplassen og tatt med
Bildet inngår i albumet Rovfugl -
Utstyr
  • Canon T90
  • Canon FD 300 f2.8 L
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger836
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_40637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Torgeir S.

Det er jo bare helt RÅTT! Makabert men utrolig bra bilde! Alt sitter, komposisjonen, bakgrunnen, blikket, eksponeringen, veldig bra!

Mvh. Torgeir
Jan-Wilford A.

Sterkt og flott bilde, ikke akkurat dagligkost nei og fri meg for de som degraderer det til ”et bra artsbilde”, de kan jo prøve å ta et slikt selv, he, he.

Wilford
http://wilford.net
Rolf S.

Enda ett bra Kongeørnbilde lagt ut i kveld, ett pluss for øyekontakt men muligens noe stram komposisjon kunne tenke meg og hatt med bena på Haren .
Mvh Rolf
Mehrzad G.

Helt UTROLIG!! Er alt jeg kan si.

mvh Mehrzad
Steinulf L.

Kjempeflott bilde.
Hugo M.

Imponerende. Jeg prøvde å dra litt på kontrastene med kurveverktøyet i PS. Tror du har bittelitt å hente på å justere litt der. Mulig det bare er min skjerm. Flott bilde uansett.

Hugo
Frode S.

Veldig bra!
Savner litt mer ''smell'' i farge og kontrast. Hva med å justere levels?
Mvh
Frode
elisabeth t.

Sjeldent bra fuglebilde, førsteklasses!
Thorleif V. H.

Her er det bare å slutte seg til hyllesten. Fabelaktig bilde! Det kan ikke ligge så rent få timer med forberedelse og venting bak for å få et slikt resultat....
Tom A. T.

Herlig bilde. Passe dus bakgrunn som viser miljøet på en fin måte. Litt synd du kuttet bena på haren.
mvh Tom T
Arild K.

Knallbra !

Mvh AK
Elisabeth W.

Det er noe med den posituren og det uttrykket du har fanget her som får meg til å tenke at navnet kongeørn virkelig er et treffende navn. Fine, duse blåfarger i bakgrunnen, litt trangt oppe og nede.

-- Elisabeth
Tom E. F.

Min første tannlege på 50- tallet het Nils Viker. Mannen har siden hatt mye å bety for min naturinteresse, pga mange kvelder med naturfilmer og foredrag. (Mannen var også naturfotograf).
Dine naturbilder står ikke noe tilbake, og jeg er stadig imponert over tålmodighet, arbeid og ikke minst det tekniske som gjør deg i stand til å vise oss slike blider.
All mulig ros herfra, med andre ord!
mvh Tom E. F.
Arild S.

Flott flott, men litt synd med beina.
Minner meg om en (indianer)høvding.

Arild
Avsluttet .

Kongeørna- naturens sunnhetsbarometer i følge mange.
En pest og en plage for de som jakter småvilt.

Bare 25 % av ungene overlever de første 6 år mener forskerne.

Rart å tenke på at de ble utbetalt statlig skuddpremie på jevnt 1800 kongeørner og havørner gjennom hele 60-tallet.

En slik nedskyting ville i dag utryddet bestanden på få år . Var bestanden høyere da enn nå ?


Kjetil N.

KONGE-ørn!
Dag A.

Flott bilde hvor jeg synes eksponeringen sitter bra med god tegning både i snøen og fjærdrakten på ørna og med god separasjon av motivet fra bakgrunnen. Labbene på haren er allerede nevnt, men jeg synes det er et godt bytte med en harelabb for å få dette utsnittet. Aner et snev av støy rundt bakbeina på haren etter oppskarping(?), men sånt lar seg korrigere. Til Jan Wilford Pettersen's potensielt enorme fortvilelse må jeg bare medgi at dette er et av de bedre artsbilder av kongeørn som er blitt presentert her.
mvh Dag Altin.
Hans-Einar O.

Sterkt ørnebilde igjen!
Mvh Hans
Erlend K.

Det er jo for så vidt en prestasjon å kunne ta bilde av en ørn, men bildet ditt slik det fremstår er jo ikke spesielt bra synes jeg. Selv om ørnebilder er sjeldne, bør likefullt det fotografiske arbeidet holde god standard. Jeg får litt ''kommersielle'' følelse av bildet ditt...

Bakgrunnen din er svært forstyrrende, og passer ikke for motivet, like lite som det hadde passet for ethvert annet portrett. Her har du/eller noen annen gjort et dårlig forarbeid. Alternativt burde du heller ta med alt skarpt...

Dessuten ser også fuglen ''din'' lurvete ut. Dette bildet kommer nok - i relasjon til øvrige ørnebilder - langt ned på skalaen.

Likefullt, det må ha vært en flott opplevelse og spennende å ta dette bildet. Dette tror jeg er det mest positive med bildet.

Erlend
Reidun G.

Helt Konge !
Reidun
Erlend K.

Hei igjen !

Jeg fikk nå se dette bildet på en bedre skjerm, og som samtidig er kalibrert for foto... Jeg trekker litt av kritikken tilbake ang. fuglen, men tankene om bakgrunnen holder jeg fast ved.

Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu