Bjørkefink
Min norsk fugleart nr. 161 på foto.no. 39 igjen til 200.
Bjørkefinken i vårdrakt er en usedvanlig vakker fugl i sort, rødbrunt og hvitt. En ganske vanlig fugl, men ikke så kjent som sin nære slektning bokfinken. Det kommer mest av at bjørkefinken er relativt sky, og dessuten hos oss mest finnes i bjørkebeltet på fjellet. Bjørkefinken har utbredelse fra Skandinavia helt til Østlig Sibir.
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_402784} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Nydelig miljøportrett i mykt lys.

Jeg liker godt at bildet ikke er så striglet. Kvister i bakgrunnen og laven som henger ned til høyre gir et fint inntrykk av bjørkefinkens miljø og levevis. Skitt på et blad er en fin detalj. Folk som ikke kjenner arten vil kanskje oppfatte det som litt rotete, men for meg er det helt fint.

Teknisk er det en liten ting å pirke på: Området rundt øyet ser ut til å være lysnet og går ikke helt i svart på min skjerm.
Ketil K.
Takk for god kommentar Knut-Sverre,helt på linje med mine tanker om motivet.

Det er riktig at øyet med nærmeste område er lysnet. Det slår nok ut forskjellig på forskjellige skjermer, men meningen var at det skulle gjøres så forsiktig at øyet kommer tydelig frem, uten at det skal se blast eller mekket ut. Ser forresten at jeg ikke har fått med nok luft under høyre bjerkeblad.
Marcus V.
Flott dette. En svært bra miljøskildring av den vanlige, men ikke så kjente bjørkefinken. Bra teknisk - god skarphet og flotte og naturlige farger. Komposisjonen er også bra, det flotte lyset likeså. Enig med KSH hva kvister i bakgrunnen og andre "forstyrrende" elementer gjelder - det hever helt klart bildet.

Har ingen forbedringforslag annet enn kanskje en mer spennende situasjon. Men som artsbilde fungerer dette utmerket!
Gunnar N.
Et fint bilde av bjørkefinken i sine helt naturlige omgivelser. Som artsportrett svært brukbart. Kunne kanskje ønsket meg litt mer kontrast i selv fuglen, men kan ha med skjerm å gjøre.

mvh Gunnar N
Inger-Lise S.
Hei!
Jeg ser at ordet "miljøportrett" er brukt her, og jeg syns det er et godt ord på dette bildet.
Fint å se denne vakre fuglen i sitt rette element.Her er fine farger og god komposisjon. Jeg savner litt kontrast på fuglen, men vil tro du har gjort et bevisst valg her,-ikke minst med tanke på at du har lysnet øyet med dets omgivelser ( du har likevel bevart glimtet i øyet) og fokus ser ut til å være på "skjegget" foran fuglen. Som den dyktige fotografen du er, har du nok ikke overlatt noe til tilfeldighetene ;)
Jeg liker bildet godt.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu