Hest
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-06-09 23:17:57
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger794
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_402712} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Lars U.
Hei Kjell Sigurd.
Et fartsfylt og fargerikt panoreringsbilde dette her.

Lars
Geir Arne M.
Fin panorering - men den løper ut av bildet og det liker jeg ikke. Flotte fargenyanser.

mvh geir
Kristin O.
Nydelig panorering, får assosiasjoner til en enhjørning. Veldig flotte farver og godt lys! Legg gjerne inn tekniske data. Jeg har ikke et problem med at den løper ut av bildet.
Per Harald G.
Eg ser at ikkje alle kjem med lange utleggingar når dei kommenterer. Dette bildet er det vel kanskje ikkje så mykje å sei noko om, bortsett frå at det er svært vakkert. Bevisst bruk av lukkartid gir bildet fart, og framhever hesten sine grasiøse bevegelsar. Det er skarpt der det bør vere skarpt.

Eg også sit og lurer på retninga på hesten. Det er for så vidt greit slik det er i mine auger, men speilvending kanskje? Berre ein tanke.
Liv F. D.
Fantastisk flott panorering av hesten. Bildet er tatt i et nydelig lys. Det viser de flotte fargene du har fått frem her.
Jeg har ingen kritikk å komme med.
mvh
Liv ")
Kristin S.
Veldig flott panorering. Bagrunnen gir bildet en deilig sommerstemning.Jeg har ingen problemer med plassering og fartsretningen til hesten. Hesten har en fin fart og bevegelsen på halen er jo bare hærlig. Det jeg kunne ha ønsket annerledes er at for fotene kom litt bedre fram. Det er noen støvflekker som også burde fjerne:)
Ellers så synes jeg dette var riktig lekkert og jeg synes dette skiller seg ut fra andre hestebilder jeg har sett, dette mye pga. bakgrunnen og stemningen du har fått fram.

Mvh Kristin
Stig Børre E.
Dette blir lagt merke til! Mye pga de knalle, men kledelige fargene. Fin panorering, med god skarphet på hodet. Benene blir litt for utflytende. Uttrykket er drømmende og fint, som hentet ut av et eventyr. Dette er en sikker vinner i stort format på barnerommet, i alle fall hvis du har to småjenter slik som meg. Det er liksom litt "Barbie" over bildet... :-)

StigB
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg synes at det er godt med hestens retning som bryter med hva man er vant til å se av slike. At den løper oppover er også positivt da det skaper enda mer liv og bevegelse i bildet. Effekten av lukker er meget bra og vellykka, og jeg kan ikke se noen steder jeg ikke liker.

Bakgrunnen gir et friskt og sommerlig preg, noe som også kler hestens farge godt. Man og hale er heldigvis ikke utviska av farten, og ansiktets skarphet er imponerende for meg som synes slikt er veldig vanskelig.. Jeg kommer heller ikke unna å se at linjene i bakgrunnen gjør mye for bildet. Og så er det et støv mellom de bakre beina.

Ingebjørg
Inger-Lise S.
Dyktig presentasjon med god panorering. Bena blir mye ytflytende, men jeg liker det.Fargene gjør dette annerledes og flott, men jeg er også enig med Ingebjørg i at bildet får et løft som følge av at hesten løper oppover, og på skrå.
Virkelig fint dette:)
Ut av bildet vil den uansett løpe ;)

Inger-Lise
Lisbeth S.
Hei
Hærlig hestebilde med fine farger og
riktig bruk av innstillinger til panorering.
ikke noe som er negativt her.
Kunne tenke meg å se denne i sv/hv med mer kontrast.
Fint bilde med mye fres
Liker det godt.
mvh lisberth
Arne S.
Et bilde med betydelig glansbildefaktor. Det kan vinkles både positivt og negativt, alt etter 'hvem, hva og hvorfor'.

Fargekombinasjonen er lekker. Gult og grønt i kombinasjon med bevegelse gir en følelse av glede og optimisme. Den lyse hesten kan være krevende å eksponere riktig, men toneforløpet er glimrende gjengitt. Det skarpe ansiktet gjør bildet til en helstøpt presentasjon. Jeg har prøvd å speilvende motivet, dvs at hesten løper i leseretningen. Fordelen med dette er at blikket først møter den blafrende hestehalen og ender opp i det skarpe ansiktet. Bildet blir mer behagelig å betrakte.

Jeg har likevel kommet til at bilde må være slik det er. Det gir et mer dynamisk uttrykk, noe som kompenserer litt for den "søte og snille" tilnærmingen. Skulle ønske at minst et av forbenene var tydeligere.


Stian H.
Hei, og takk for sist.

Nå er det meste sagt om bildet, og jeg har vel lite å tillføre i så måte. Er det lov å si på f/64 at jeg liker bildet? Det er lekkert!!
Teknisk glimrende utført, komposisjon ditto. Fargesammensetningen gir meg en lykkefølelse som kunne tatt meg ut i strak galopp over en sommereng. 10 poeng, som sikkert ikke er lov på kritikken:-)

Stian
Hans Jacob H.
Svært vellykket panorering og farger som matcher godt. Teknisk helt uten lyte. Særlig effektfullt med to-delingen av fargene, og hvordan hesten løper fra den mørkere grønnfargen og inne i den lyse gulfargen. Veldig sommerlig. Dette må da være en ener på et hvert pikerom vil jeg tro.
Som foto vet jeg ikke hvor lenge dette sitter, til det byr det ikke på noen utfordringer eller motstand for å si det slik. Men en visuell nytelse her og nå er det definitivt!
Svend Wiig L.
Hei Kjell Sigurd!

Ja, dette var et blikkfang som med en gang får sin oppmerksomhet!!
Et glansbilde som selv for en "voksen" mann kan like!!
Panoreringen er etter mitt skjønn eksemplarisk og godt gjort å få hodet så skarp da jeg ellers opplever en forholdsvis lang lukkertid, noe som kanskje går utover bena!
Diagonalen hestens retning skaper, er for meg vesentlig sammen med de flotte fargene det skaper. Overgangen det mørke/lyse og at en kridd hvit hest i disse områdene skaper en viss harmoni.
Joda, et godt teknisk, komponert bilde...!
Når det er sagt kan en lure på om det holder seg i lengen...noe jeg tror!
Ikke første gangen en ser et panorert hestebilde....men som holder seg meget høyt oppe!

Avslutningsvis: Delig og drømmende!:)

Mvh Svend
erika gohde s.
Jeg kunne gjerne tenke meg å se det i s/h. Nå ser jeg jo at jeg blir kjerringa mot strømmen; jeg synes fargene er unaturlige, kan være greit nok det, men her er det for meg litt grelle, "billige" farger. Liker ellers farten i bildet, både i bakgrunnen og farten i hesten. Hesten kommer ellers også fint frem også når den springer i den retningen, det går helt greit for meg. Liker at hestens hode og nakke er "fryst", mens resten er i "bevegelse".
Mvh Erika


Thorbjørn R.
Hestens plassering er upåklagelig og skaper, sammen med panoreringseffekten og det faktum at hesten bryter fargeskillet i bakgrunnen, god dynamikk i bildet. Hestens hode og overkropp er imponerende skarp. Bena blir jeg ikke helt fortrolige med. Jeg tror nok en kraftigere panorering av disse hadde hevet bildet ytterligere. Nå er f.eks det ene bakbenet tydelig - det andre ikke. Dette gir et tilsynelatende inntrykk av bare ett bakben.

Mvh Thorbjørn
Marcus V.
Rett og slett nydelig.

Fargene, balansen mellom grønt, gult og hvitt, lyset, panoreringen og den tekniske utførelsen - alt er så vanvittig rett! Herlig panorering med god balanse mellom abstrakt og konkret.

Skulle gjerne sett en versjon i S/H jeg også, selv om jeg elsker det i farger.
Carsten A.
Slutter meg til Stian Holmens kommentar, har ikke så mye mer å si utover at plasseringen i bildeflaten er helt ut passende slik jeg ser det. En anelse mer tydelige ben hadde bildet vunnet på.

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Slik jeg vurderer det er fargene en meget vesentlig del av uttrykket her, og en s/h versjon vil være et helt annet bilde. Utfordringene med panorering av hest, og andre firbente saker, er at dyret og bena beveger seg med motsatte bevegelser. Dyret beveger seg horisontalt, mens bena går i en slags sirkel. Det gjør at det blir meget vanskelig, for ikke å si umulig, å oppnå bedre gjengivelse av bena med valgt lukkertid (1/10 sek). Lukkertiden er valgt først og fremst med mål om å utviske bakgrunn/forgrunn. En kortere lukkertid ville gitt bedre muligheter for detaljer i bena, men hadde ødelagt bildet bakgrunn/forgrunn. En tilsynelatende "umulig" oppgave å kombinere begge hensyn, men jeg får jobbe videre med saken :-) Dersom hesten hadde beveget seg raskere i horisontalen ville bena være mer i ro i perioder (utstrekt) og behovet for såpass lang lukkertid for utvisking av forgrunn/bakgrunn ville vært redusert. Der ligger kanskje nøkkelen. Raskere hester.

Mvh
Kjell S
Øyvind A.
Jeg er mindre positiv enn mange av de over:
Vel er hesten fint gjengitt, og komposisjon/utsnitt er greit nok (men passe "planke"). Men de litt for utviskede beina ødelegger mye av fartsfølelsen for min del.Og dermed funger det ikke spes godt i mine øyne. En annen sak er at det er på grensen til glorete fargebruk. Fargene er riktignok friske og fine, og står godt til hverandre, men en mer dempet variant ville vært bedre synes jeg.
mvh Ø.
Carsten A.
Innvendingene mht. til beina er relevante, ellers tror jeg ikke bildet kommer helt til sin rett her når det gjelder tone- og fargeskala. Jeg har sett et forholdsvis stort print som gir et ganske annet og etter min mening bedre inntrykk. Men det er det ikke så lett å få frem her, selvsagt.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu