storlom
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-28 18:06:59
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon
  • Canon
  • Brennvidde700mmmm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger619
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400391} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Duy P.
Hei Ole !

Et kjempe stillig bilde av storlomen med nesten full utstrakte vingene og en dansende positur. Vann spruten og dråpene på fjæret leverer et levende bildet. Full treff skal du ha for bildet.

Synes det er "lite" ubrent på vingetuppene, vet ikke om det kan hjelpe med å redusere exposure og brightness litt, mette litt med Black. Ville også klone vekk de det ene prikken rett under nebben og de parallelle.

mvh
Duy


Joachim A.
Hei!
Kjempeflott positur på lomen! Moro å kunne studere denne flotte fuglen! Tror litt større utsnitt kanskje kunne gjort seg bra, så man fikk større opplevelse av at fuglen er på et vann, men dette er bare synsing.

Må pirke litt på etterbehandlingen av bildet: Får "feil" på fargene i bakgrunnen, ser ut som bildet er for mye komprimert eller noe, ser kanter mellom tonene.
Ser ut som det blir litt glorie rundt nebb og hals, for mye oppjustering av kontrast?
Ser kromatisk aberrasjon( rød kant) på vingen til venstre. Dette er enkelt å fikse i etterbehandling.


Mvh Joachim
Carsten A.
Fint fanget positur, dels fordi fotografen har brukt en meget velegnet opptaksvinkel (=opptak på nivå med motivet), dels fordi dette gjør vannsprut godt synlig mot bakgrunn (skjønner ikke innvendingen mot bakgrunn, som også er billedmessig bra og dessuten naturlig).

"oppjustering av kontrast" skaper ikke glorier og det er intet av den sorten som har nevneverdig billedmessig betydning her.

Tilløp til synlige effekter av kromatisk aberrasjon (fargebrytingsfeil) kan komme ved store utsnitt og/eller bruk av lange brennvidder med konverter (700mm kan tyde på konverterbruk). Slikt på det nærmeste helt uten billedmessig betydning ved vurderingen av dette bildet.

Toneskalaen når det gjelder lommens vingefjær etc. kan sikkert oppfattes som dristig. Den er ikke desto mindre korrekt.

MVH CA
Carsten A.
"Slikt ER på det nærmeste helt uten billedmessig betydning" - skulle det vært!!

MVH CA
Ivan H.
Hei,

Nå er sikkert det meste nevnt her, men vil legge igjen en kommentar for det. Da ut fra hvordan jeg oppfatter bildet før jeg leste kommentarene.

Synes du har truffet bra med positur, vannsprut og at man er på samme nivå med fuglen.
Jeg kunnte tenkt meg litt mer rom rundt fuglen, da til venstre og over. Med så mye bevegelse føler jeg den trenger litt rom.
Kan se ut som du har gjort hodepartiet noe lysere, da det forekommer glorie rundt hodet. Særlig bak. Personlig synes jeg ikke noe om det.


Så, etter at jeg har lest kommentarene.
Kan ikke se at det er noe som er utbrendt her. Men som oftest ser vi på forskjellige skjermer.

Jeg også kan se klare overganger mellom fargene i bakgrunnen. Hvis det er riktig formulert..
Dette la jeg ikke merke til i begynnelsen, men irriterende nå når jeg har oppdaget det. Om dette vil synes godt på print eller ikke, vites ikke.

Mye bra her, der positur og vannsprut løfter bildet over det vanlige.

Mvh
Ivan
Ole Birger S.
Takk for kommentarene. Jeg har lagt ut en nytt bilde, tatt noen 100-dels sekunder etter forrige bilde. Litt tammere positur, men noen av svakhetene, som er bemerket på forrige bilde, er forsøkt rettet på. Når det gjelder beskjæring er det ikke noe å gå på, bilde er ubeskjært. mvh obs
Roy Arne K.
Her er det stort sett bare positivt å si. Du har truffet veldig bra her samtidig som du har beholdt skarpheten der den helst skal være - hoderegionen.
Liker også vannsprutinga rundt omkring.

Her er det ikke mye å si, men om jeg skulle ønsket noe så er det litt mere skarphet i vannet og denn ene vingen.
Synes fakrisk versjon 1 er den beste - versjon 2 blir litt rart da det ser ut som den mangler den ene vingen som blir skjult av vannet.

Dette er et meget bra bilde i mine øyne.
Mvh. rak
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu