Utsikt fra Tørrfossbrua
Var en tur ute i dag og kikket etter fugler. Det var flosjø og lite liv. Da ble det heller en tur til Tørrfossen. Tenkte jeg skulle vise dere den fra en annen vinkel. Elvebredden nede til venstre er der jeg har krøpet omkring da jeg tok vannbildene.
Avstanden ut til Langfjordfjellene er 3.5 mil i luftlinje.
Grei dokumentar.
versjon to er en 70 % croop av en annen eksponering.
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-24 15:37:18
    Versjon #2
Utstyr
  • D3
  • 24-70
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetStativ, fjernutløser og Vari ND-filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_399546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Hei Wenche, det er flott natur du har å ta bilder av. Men av og til blir det litt mye natur på en gang :-) Jeg tror det er mengden trær midt i bildet som gjør at det ikke blir helt etter min smak. Det gir et noe uryddig inntrykk. Liker bedre de enkle naturbildene dine, de med rene linjer og tydelige fokuspunkter. Ha en fortsatt fin søndag! :-)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Wenche.

Synes det er en fin utsikt fra denne broen med den ville vårelva i forgrunnen, den "finnmarkske våren" med dets farger på lauvskogen, og Alta i bakgrunnen, for ikke å snakke om de mektige tinder helt i bakgrunnen. Fin oppbygning i bildet ditt, og en fin dokumentasjon fra den vakre&ville naturen omkring Alta. Bra eksponert og eg likte best #1 som viser bredden i naturen.

Mvh Inger Anne
Ann Kristin S.

Ser ut som du står midt i elva. Flott dybde innover til kirka og fjella enda bak den. Litt mye trær ja, men du kunne nesten ikke begynne med motosaga heller. Med grønne trær ville det kanskje bli "ryddigere" som Anne etterlyste.
Fint eksponert. Jeg går som du kanskje har forstått for 1,ern.
Mvh Ann Kristin
Venche J.

Takk for kjappe tilbakemeldinger dere.
På dokumentarbilder har jeg ikke spekulert ut gode utsnitt. Noe bedre enn dette går ikke når man er på en slik plass. :)
Ja Ann Kristin, det blir nok bedre når trærne blir grønne, men da er nok fossen krympet mye - tror jeg.

Anne, vi har ikke bare åpne landskap her oppe, som du skjønner. Men det kommer nok flere når jeg beveger meg ut mot kysten.

Inger Anne. Ja, finnmarksvåren er slik - den er treg, men når den kommer så er det som en eksplosjon. Gressplenene rundt om i bygda ble grønn over natta. :)
Wenche.
Wenche.
Odd E. k.

Den utsikten har du ikke lenge. Når løvet kommer på trærne vil nok det skjerme for den flotte utsikten. Flotte bilder der landskapet er fagert. Nydelig fanget i et fint utsnitt Wenche!

Mvh

Odd E.
elin a.

Må si at jeg liker orginalen best, hvor en stor vårelv fører oss innover i bildet ditt.
Vakker landskap du vandrer i.
elin
Bjørn H.

Hei.Wenche.
Tror jeg setter en knapp på V2,originalen er bra den også.

mvh.Bjørn
Håvard F.

Du bor vakkert til Wenche.
Flott landskapsbilde igjen fra din hånd. Holder en finger på V1.
mvh
Håvard
Per Harald G.

Fin foss! Kan sjå at det så smått er begynt å bli vårleg.

Fin komposisjon. Likar plasseringa av det raude huset.
Isidoros P.

Jeg liker best v2 pga de fine detalier i bakgrunnen.Jeg lærer mye av de landskaps bildene dine jeg tror mange andre gjør det også."Please" forsett med de tekniske opplysningene.Er det en spesielt tid du foretrekker å ta bilder?
Venche J.

Tusen takk for kommentarer og tilbakemeldinger dere.

Isidoros. Jeg fotograferer i all slags lys, men favorittidene her oppe på våren og sommeren er etter 12 på formiddagen og så lenge jeg klarer å holde øynene oppe. Jeg plasserer meg i forhold til lyset og når jeg planlegger et bilde (veldig ofte) så følger jeg med værgudene i opp til mange dager for å få det optimale lyset, eller jeg setter meg ned og venter til skylaget er der jeg ønsker det skal være, eller en fugl, båt eller noe som kan fiffe opp bildet. Noen ganger har jeg flaks og det skjer fort, andre ganger har jeg ventet flere timer - faktisk. :)
Venting er også en del av landskapsfotografering akkurat som du venter i en kamo (fuglefotografering). Ved førstenevnte trenger du ikke å kamuflere deg. :)
Og ja, versjon to var ment for de som liker detaljer.
Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu