tyvjo og krykkje
Har vært på jobb ved Slettnes fyr i Finnmark noen dager, og har forsøkt å feste stedets ornitologiske særegenheter på minnebrikken. Fjordene i Finnmark har vært fulle av lodde denne våren, og krykkjer og måker i hundretusenvis fisker langs strendene her. Tyvjoen vil også ha fisk, men er er seg sjøl lik, og velger heller å stjele fisk måkene har fanget enn å gjøre fiskejobben selv. Slik rabbagastadferd blir det mange gode actionsituasjoner av...
Av flere hundre lignende bilder er dette et av de bedre, synes jeg. Er litt usikker på komposisjonen. Kunne et helt kvadratisk utsnitt funket?
Utstyr
  • d700
  • 500mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398845} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
lars frode o.

Rett og slett meget bra!
Jostein G.

Veldig pent, men slik behandling av et naturlig motiv syns jeg går mot sin hensikt. Ser konstruert ut. Men bortsett fra det, et kanonbilde. Komposisjonen synes jeg er veldig bra.
Øystein G.
+1
Hei,

Flott actionbilde, eksponeringen sitter som et skudd! Ja, legg ut en versjon i kvadratisk format...

Mvh
Øystein
Morten M.

Et meget bra bilde Terje. Skjønner ikke helt hva JG mener med "behandling av et naturlig motiv" og at det ser kontruert ut? For meg er dette et godt stykke fotoarbeid der du har vært på riktig sted til riktig tid, og fanget et naturlig motiv på en utmerket måte. Navnet tyvjoen har fått, beskrives fullt ut ved dette bildet.

Eneste pirk herifra får bli at vingespissene til tyvjoen av en eller merkelig grunn ser unaturlige ut. Og at jeg gjerne ville sett en kvadratisk version av bildet.
Terje K.

...takk for kommentarer, folkens! Jeg forstår heller ikke hva du sikter til angående behandling av naturlige motiver, Jostein. Bildet er ikke manipulert på noe som helst vis. Hvis det er de spisse håndsvingfjærene det siktes til er det bevegelsen som gir dem det litt gjennomsiktige inntrykket...
Halvor S.

Hei!
Det var et knall-bilde dette Terje! Det har sikkert vært noen flotte dager i Finnmark.
Jeg stiller meg bak Morten sin forundring over JG sin komentar. Fint om han kan forklare hva han mener med "slik behandling av et naturlig motiv."
Personlig mener jeg at bildet har fått en tanke for mye sharpening, noe som spesielt er synlig rundt tyvjoen.
elin a.

Her tar jeg hatten av og sier: Gratulerer.
Helt enormt bilde.
elin
Øistein W.

Herlig actionbilde, godt tatt.


Mvh.
Øistein
Avsluttet .

Et herlig bilde.
Et av de beste jeg har sett på lenge.
Sylskarpt og nydelige detaljer
Mvh.Halvor.
Nils Christian S.

Her ønsker jeg å ta fremen hel regle med superlativer - for dette bildet er virkelig flott ! Action og driv - og begge fuglene er flott i fokus - en realistisk fremstilling av kampen om føda ! Knallbra !!!!!
Frode L.

Bare en ting å si, BLINKSKUDD!

Frode.
frøydis k.

Knallbra!
Meget god skarphet.
Bra jobba.
Likte dette meget godt!

Frøydis
Egil S.

Kjempebilde!

Egil
Christine K.

Blinkskudd! Fin med den mørke tyvjoen og den hvite måken mot blå himmel.
Kompen liker jeg og, Synes det er bedre enn kvadratisk som du også tenkte på.
Hilsen Christine
Steffen S.

Meget flott ationbilde. Som dem andre sier så var dette ett blinkskudd. :)
Likte godt at både stjert og vinger var fullt utstrakt på tyvjoen.
Bildet forteller en del om kampen for føden, hvor man ikke nødvendigvis får spist det man har fanget.

mvh Steffen :)
Kjartan T.

Slik behandling av et naturlig motiv er virkelig noe å sikte etter. Dette var et meget godt bilde av en situasjon som jeg oftest bare har obeservert på lang avstand. Gratulerer med et blinkskudd!
ketil o.

Hei!
Fantastisk situasjon du her har fanget. Teknisk er det også upåklagelig. Liker bildet,situasjonen og helheten.
Mvh:
ketil
Carsten A.

Ja, dette var særdeles bra. Ellers slutter meg til det Kjartan Trana sier, har også hatt lignende situasjon foran meg noen ganger, men i nærheten av så skikkelig bra som dette har jeg ikke fått det til.

Det tekniske er én ting - det er førsteklasses løst her - men her har vi en type naturfortelling og naturformidling som virkelig hever bildet opp i en høy klasse!

MVH CA
Emil F.

Hatten forsvinner, og jeg sier bare gratulerer. Dette er hva vi kaller, et blinkskudd. Et kvadratisk utsnitt hadde vært spennende og sett. Teknisk meget godt utført.
Avsluttet .

90% flaks, 5% tålmodighet, 4% utstyr, 1% dyktighet
Neida Terje - rett og slett et suverent actioneksemplar av et naturfoto. Forøvrig tror jeg det naturlige motivet Jostein snakker om er "Flyvefisken" som du så flåsete har plassert i et helt tilfeldig bilde av en måke med en tjuvjo i hælene.

Krimson
Eirik G.

Suveren skildring av adferden og livsoppgaven til tyvjoen. Langt mer enn et artsbilde, og når du i tillegg får det tekniske til å sitte såpass bra så blir det jo rett og slett knall! Ikke lett å følge disse med autofokusen når de setter igang med luftakrobatikken. Grattis!

Eirik
Venche J.

Imponerende bra.
... også har du den optikken jeg sikler etter. :)
Wenche.
Kjell Ivar Ø.

Støtter al rosen her gratulerer med et blinkskudd.

Mvh Kjell Ivar
Elna T.

Hei Terje! Kanonbilde...mvh elna
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu