Forfall 1
Hjelmsøya utenfor Havøysund, ikke så langt fra Nordkapp platået, vakker plass og også en av nord europas største fuglefjell med den berømte Hjelmsøystauren. Ca. 40 individer av ørn oppholder seg her på sommeren, plenty lundefugl, lomvi osv. Observerte 3 havørn og en kongeørn på min visitt i Mars/april.
Tja, vakker speiling og fargerikt
Bildet inngår i albumet Gammelt og verneverdig? - Ruiner og annet jeg måtte komme over på min ferd i Norge
Utstyr
  • Sony a900
  • Sony 2.8/70-200 G SSM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger237
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_393163} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
ketil o.

Hei!
Fint dokumentasjonsfoto på forfall.Er selv fra naboøya og synes nesten det er litt vemodig med slike syn. Komposisjonsmessig ville jeg prøvd med et kraftig kutt i bunnen.Skarpheten er ok og fargene virker naturtroe.Synes du er heldig med lyset. Hvor er dette på hjelmsøya? Har vært et par ganger,da i svartvika,men synes ikke dette ligner på det.
Mvh:
ketil
Per Einar G.

Hei Ketil Olsen og takk for kommentar. Bildet er tatt i Sandvikvær. Her har det vært drift fra ca. år 1787 da Rask i Havøysund kjøpte her. Nå er det kun ruiner og et trist syn som møter en. Det var et aktivt fiskevær med to fiskebruk, butikk, telefonsentral, posthus, skole, ungdomshus og rundt 100 innbyggere. I 1968 ble Sandvikvær fraflytte, siste eier av fiskeværet var Petter Berg.

På dette bildet sees kun de gjenværende rester av endel av fiskeværet, det var mye større.
Venche J.

Det er ikke mye liv igjen på Hjelmsøya nå. Forfallet du viser oss er i grunnen lik på så og si alle slike småplasser som livnærte seg av det havet ga.
Godt at du dokumenterer det. Om en generasjon er kanskje alt borte.

Flott lys som passer til forfallet.

Wenche.
Thorbjørn R.

God dokumetasjon fra Sandvikvær. Jeg gikk i land på denne kaia for 10-12 år siden - og det virket ikke helt trygt. Det er vel adskillig verre nå.

For øvrig fascinerede å se småbjørkene i lia bak der. Selv om Sandvikvær ligger litt i ly inne i Akkarfjorden, så er dette langt nord og langt ut.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.

God dokumentar dette fra forlatt plass. Bra eksponert og formidlet.
mvh
Håvard
Per Einar G.

Ja det er nok riktig det Wenche, men det er nå da i det minste et yrende fugleliv med bestander på vei opp igjen ;)

Hallo Thorbjørn,
Så du har satt dine bein på brygga, artig å høre. Det er nok ikke helt trygt i dag nei og spesielt ikke vintersdagen med et lag snø på toppen. Lett å trø igjennom å havne til havs ;)
Disse gamle fiskevær og andre gamle forfallne bygg fascinerer vel de fleste fotografer?

Takker for kommentar!
Per Einar G.

Takk til deg også Håvard!
Avsluttet .

Visste ikke du hadde vært der Per E., vakkert landskap og speiling, gode naturlige farger, fine detaljer, fra privat cruiser eller landfast er vanskelig at si for meg ang. exponering, observerer noen blåtoner i vatnet.
Mvh. Wind 8~))
Per Einar G.
+1
Takker for kommentaren Eivind, bildet er tatt fra båt inne i Akkarfjorden. Blåtonene er godt observert og er refleksjoner fra skråningen oppi fjellet, litt desat og de er borte.

tor åge s.

Fint motiv hvor speilingen og nyansene i vannet gjør mye for bildet.... Farger og lys ble veldig spennende...
mvh totto
Kjetil K.

Stilig bilde!

-Kjetil-
Knut Georg F.

Selv om sjøen har fine speilinger, virker bildet litt amputert slik det avsluttes oppe. Viktig dokumentasjon! (har blitt skrevet bok om "tilfellet Sandvikvær"), overraskende at det fortsatts står såpass oppreist. De fleste av de svært mange bygdene som ble fraflytta på 50-60-tallet (min hjembygd inkludert) er knapt synlige i terrenget.
Mvh Knut
Helge R.

flott serie, jeg liker slike "mennesklig forfall" bilder. Min drøm er en fotosafari til Syd Georgia.
:)Gorm
Marit O.

Flott bilde fra en forlatt plass Per Einer,fint dokumentert,nydelig lys i bilde!

Mvh Marit
Per Einar G.

Takker så mye for kommentarer og opplysninger alle sammen!
Anne-Lise S.

Flott dokumentert dette, Per Einar! Et vemodig syn egentlig. En del av vår norske historie i forfall. Tenk her levde og arbeidet de... I dag tar naturen igjen over naturen... God eksponering, fin speiling. Midtstillinga er noe uheldig. Kutt nede eller oppe vil gjøre seg.

Anne-Lise
Per Einar G.

Takker for kommentaren og kuttforslag Anne-Lise..prøver et kutt oppe ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu