Tromsø i fart
Bilde av bakken i Tromsø med byen og den Nordnorske himmelen bak.
Utstyr
  • Mju-II
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker?s
  • FilmtypeEliteChrome200
  • Nei
  • AnnetEt ekspriment.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger263
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3911} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Kinehw h.

Et heller vellykket eksperiment vil jeg si, dette likte jeg. Kunne kanskje vært spennende å se det med en beskjæring som kuttet det lyse partiet oppe til venstre - bare en tanke! Ellers så er det noen litt forstyrrende prikker og ''u''-er, antakelig støv, som du kunne ha fjernet! Men fargene er jo bare helt - der!!!
Kinehw h.

Forresten; kan du beskrive litt hvordan du gjorde dette?
Carsten A.

Enig med KHW. Se å få orden på etterarbeidet, forresten, støv og riper skal vekk!
MVH CA
Johan G.

Ja ok. Carsten Arnholm. Jeg har aldri brukt en scanner før. Burde ha skjekket negativet først. Fikk låne en scanner i ti minutter hos Ola Røe. Jeg er en spire som lurer på om jeg skal fortsette med mju'et mitt. Skal ta og fixe det, det triste er at jeg ikke har noen scanner ennå.

Kine: Dette var et festlig prosjekt. Var på i sørbyen av tromsø hvor en kan se tromsøs harde kjærne (4 min til fots stor) og lysene derfra. Det første du gjør er å rette kameraet opp til den mørkere blå himmelen for å måle lyset, så holder du nede fokuslåsen på kameraet, deretter setter du deg ned på huk (her ei opplyst kai) slik at du kommer nære og får det uskarpt og så lager du bevegelsen du ser lysene tegner mens du trykker av.... litt opp og ned er resultatet med en sterk farve fra lyset på kaia og den fine farven på himmelen. Og 200 film.

JEG trodde ikke det skulle fungere, men det var slik jeg gjorde det husker jeg ikke feil. Har forøvrig flere ''bevegelser''.
Carsten A.

Elitechrome er vel ikke noe negativ? Du har støv som avtegner seg mørkt, mao. var det et dias du satt i scanneren. Ettersom de tekniske opplysningene viste at du hadde brukt en filmscanner, regnet jeg med at du også hadde tilgang til et bilderedigeringsprogram. Nesten alle filmscannere leveres jo med Photoshop LE som en del av den software-pakken som følger med.

Dette er som alt sagt et ganske vellykket eksperiment - og gode bilder skal ikke skjemmes av slikt støv etc.!
MVH CA
Kinehw h.

Liker bildet bedre og bedre for hver gang jeg ser på det!! Takk for beskrivelsen - det må testes! Jeg er nemlig på eksperimentsstadiet selv (har vært der en stund allerede, og blir der nok noen år til!!!) mvh Kine

PS. Dersom dette er scannet og etterarbeidet med i 10 min så skjønner jeg at du ikke har fått tid til å fjerne støvet!!! Men du kan kanskje gjøre det en gang til; dette bildet fortjener nemlig det!!!
Johan G.

Ja Carsten. Der ser du. Det var en diaspositiv. Akkurat så mye kan jeg om foto:)
Audun S.

Dette bildet synes jeg er best av bildene dine, synd med støv og stripe som ødelegger.
mvh ausj
Lars-Anders M.

Spennende og pent.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu