Bildet inngår i albumet Engesetdalsvatnet - Bilder som skildrar miljøet i og rundt Engesetdalsvatnet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-04-16 15:27:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Tamron 28-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger186
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_390785} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ivan H.
Hei,

Fine former og linjer, der du har fått frem en tegnet effekt/struktur, noe jeg liker.
Spenningen er i nedre halvdel, og ville muligens vurdert et kutt i toppen.
En annen ting jeg ville prøvd var å få linjene litt mer mot det diagonale. Mulig du da vil få klage på "skjeiv horisont", men dette er så abstrakt fra før at for meg ville det heve bildet og gi mer spenning.

Mvh
Ivan
Avsluttet .
Enig i hva Ivan skriver i første delen. Men å lage en "skjev horisont" er jeg nok ikke med på.
Et bilde kan jo stå seg godt selv om nesten en tredjedel av bildeflaten er litt dødt, det er tross alt noen pytter, som pynter opp i øvredelen.
Joda, ser mulighetene for å lage et mer abstrakt uttrykk med elementene som er. Men, nå laget du nå bildet engang slik, så da er det vel det du vil ha kommentar på.
Herlige farver i blå-grønt, turkis.
Sitter igjen med en totalvurdering som gir meg mye godt å se på, så, dette er godkjent fra min side. Et bilde som også trenger å studeres en stund, for at det liksom skal falle på plass.
mvh arild
Venche J.
Jeg liker det jeg ser, og oppfatter den øvre delen av bildet som en tåkelagt himmel med noen skydotter. Strukturen på isen og i vannet setter "ting på plass" og gir bildet en flott helhet.

Duse pastellfarger som får en til å drømme.

Joda, dette ble bra.

Wenche.
Ivan H.
Hei igjen,

Arild, jeg gir ikke kommentar på et annet bilde her. Jeg foreslo et kutt i toppen, og med det så kommenterer jeg bildet slik det er nå.

Kan utdype; føler at bildet blir delt på midten med den blå linjen. For meg blir dette da som to bildet i ett, som "kriger" mot hverandre. Med den blå linjen lenger opp i bildeflaten, ville man fått en bedre forankring og et mer harmonisk bilde. Øynene mine hodler seg godt ved linjen og det svarte i snøen/isen. Blikket vil ikke lenger opp i bildeflaten, og med det så tror jeg et kutt vil være å foretrekke.
Jeg kommenterer fortsatt det samme bildet.

Når det er sagt, tror jeg at bildet er tjent med at den blå og dominerende linjen var litt mer diagonalt.
Mulig jeg tar feil!

Mvh
Ivan
Per Harald G.
Takkar for hyggelege kommentarar og konstruktive synspunkt.

Ivan: Takkar for dine forslag. Har lagt ut ein versjon som er meir i tråd med det du foreslår. Det vart jo eit anna bilde nesten. Er litt usikker på kva eg skal meine. På kvar sitt vis syns eg dei fungerer. Det første syns eg ikkje er todelt. Dei diffuse sølepyttane øverst i bildet sørgjer for det. Versjon 2 har meir spennande diagonalar, fordi det er vridd, og ein er tettare innpå hovudmotivet, om ein kan kalle det det. Men begge versjonane har det abstrakte preget som eg var ute etter med dette vatn-is-bildet.
Avsluttet .
Lækkert abstrakt med coole fargetoner Per Harald, delikat og vakkert er min mening.
Mvh. Wind 8~))
Avsluttet .
Kjekt å få litt diskusjon rundt et bilde. Og, ja jeg skjønner dine ord Ivan. Veldig godt forstår jeg hvorfor du mener det du mener. Men, det lar seg ikke gjøre det du foreslår, noe som v2 bekrefter.

Dette er natur, og er ikke abstrakt nok til å vri og vrenge det ut av sin opprinnelige form. Naturen er altfor fremtredene her.

Og, det skal vel ikke så forferdelig mye fantasi til, for å forstå at de dammene i øvrekanten virkelig er små pytter som det ligger litt overvann på, hvor sikkert isen har sprukket opp litt, og det lille snølaget på isens overflate rundt har blitt flytende.

Om v2 skulle fungert, måtte følgene også blitt gjort:
Man måtte etter vridningen trekke tilbake igjen den øvre delen, og lagt den horisontalt igjen, men da for du problemer med skille.
hehe, ja man kan lure seg grønn iblant.

Bra levert PH, v1 altså.




Per Harald G.
Takk for synspunkt og grundige argument Arild! Eg er svært takknemlig for at du tar deg tid til å gjere det. Det er matnyttig for meg å lese det du skriv.
Inger-Lise S.
Et riktig fint motiv dette. Liker fargene også. Men overraskes over v#2. Jeg ville vridd v1 mot høyre..Ørlite..Men så er det horisonten da..Ender visst opp med v1.

Inger-Lise
Per Harald G.
Takk for synspunkt, Inger-Lise! Eg også endar opp med versjon 1
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu