Fotograf til desert??
Komodo varan god og mett foråpentligvis etter å ha spist en hjort. Slikker seg om munnen med en halbv meter lang tunge og smaker på lufta fra fotografer og andre som ser på ham. Men han var mett og gadd ikke.
Bildet inngår i albumet Komodo - Tur til Komodo November 2002 over og under vann.
Utstyr
  • Sony PC115E
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_38637} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

shit! en drage...!
Stilig portrett!!
Har du noen bilder av hele fyren og? Hadde likt å se hvor stor hen er...

Kult med tunga.

jANARKerik
Povl Kjeld H.

Fint portræt og rigtig skarpt, et dyr som ikke er ufarligt. flot set.
mvh - povl
Vemund L.

Ja, her gjelder det nok å holde seg unna. Dette dyret har nemlig en MEGET spesiel jakt teknikk. Det biter sitt bytte en gang, ikke så alvorlig i seg selv, og trekker seg så unna. Derette følger varanen etter sitt bytte i noen dager, og lar bitett få sette seg. Varanen har nemlig et spytt som har et ekstremt høyt bakterie innhold, så et eneste bitt skaper en infeksion som dreper et bytte i løpet av noen dager.........Naturen er fascinerende:)

Om bildet, så har jeg sans for utsnittet, men jeg syntes eksponeringen var litt generøs. En mørkere eksponering hadde nok gitt mere spillerom for den digitale etterbehandlingen, som heller ikke er helt 100%, syntes jeg. Kombinasionen av de utbrente flatene, samt oppskarpingen gir et litt kunstig utrykk, så den teknsike gjennomførelsen faller litt igjennom etter mitt syn......Men.....kompen, den likte jeg, altså:)

Vemund

Jonas L.

OK portrett, men rotete bakgrunn trekker ned.
mvh JL
Petter H.

Enig med VL ang det tekniske. Bevegelsesuskarpheten på tungen gjorde seg veldig.
Kjetil J.

Vi hadde forsåvidt flaks i at det var helt på slutten av tørkeperioden så flere av de største varanene holdt seg nær rangerstasjonen og den eneste landsbyen på Komodo. Ellers fatter jeg ikke hvor resten fikk tak i vann....

Kompisen her er vel 3-4 m hode til haletipp, det kan være det kommer flere bilder når kvoten tillater...

Teknisk kan jeg være enig i dett meste, men det er ikke så mye etterbehandling jeg har gjordt. Litt forsiktig bruk av kurveverktøy og en runde USM etter nedsampling. Skulle kanskje vært litt forsiktigere med særlig kurveverktøyet.
Kameraet er egentlig et videokamera med stillbildemulighet. Noe av det som har skuffet meg mest er at oppskarpingen i opptaket alt er ganske kraftig og vanskelig å jobbe videre med.

Takk for kommentarene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu