Skiflyging Vikersund
Noriaki Kasai var en av profilene under OL på Lillehammer, hvor han konkurrerte mot størrelser som Bredesen og Weisflog. Men mens de to sistnevnte har lagt opp for lengst, er Kasai 15 år etter fortsatt med - og like tøff i stilen. Og gjør seg fortsatt gjeldende! Her hopper han under World Cup i Vikersund 15/3-2009, slås kun av Schlierenzauer i første omgang, og ender på 6. plass til slutt.
Wirene til NRK's "flygende" følgekamera er irriterende, men da jeg anser dette som et sportsreportasjefoto, gidder jeg på ingen måte å ta de bort...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-24 23:41:01
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Canon EF 24-105mm F4.0L IS USM
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetBare pusset på og beskåret.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_385850} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Kasai er gutten, følger sporten, fint i svevet, godt frampå, ser ikke V-en så godt her, men 19 er det iallefall, rene farger, god fokus, kanskje fjernet linjene, da blir stilen enda bedre og lettere for dommerne og bedømme.
Her er noe verktøy du kan få låne til slik bruk

: http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sp...p;hl=en_US
og
:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=cl...p;hl=en_US
følg med på videoen så får du bedre grep på det.

Mvh. Wind 8~))
Johan S.
Helt riktig at du ikke fjerner ledningene om dette er et pressebilde (sportsreportasjefoto) som du sier. Du skulle heller funnet deg et annet ståsted når du tok bildene (om det lot seg gjøre).

Bildet er kraftig undereksponert og på min skjerm er himelen ikke blå som jeg kjenner den fra virkeligheten.

Greit reportasjefoto ellers - synes jeg.

mvh
Johan
Geir A. G.
Takk for tipsene Eivind! Jeg har jo rotet litt med disse verktøyene fra tid til annen, men kvalifisert veiledning, som linkene dine viser til, er jo ikke å forakte! Hadde i grunnen glemt hvor mange gode instruksjonsvideoer som finnes her! Nå mener jeg jo fortsatt at man ikke fjerner eller tilfører elementer i et reportasjebilde, men vi får se da...

PS. Han fikk tre ganger 18 som tellende i dette hoppet (2. omg.), men det kan jo umulig være noe som helst å trekke for svevet, så da har det vel vært et eller annet med nedslaget... (Som jeg ikke kunne se der jeg stod!)
Geir A. G.
Og takk for nyttig tilbakemelding Johan! Jeg tror ikke bildet i utgangspunktet er undereksponert, men at det er jeg selv som har sauset det til i prosessen med å forsøke å optimalisere det! Så dette må jeg kikke på.

Men ellers ser jeg at det ble mye feileksponerte bilder der oppe. Utfordrende lysforhold med enorme kontraster mellom snø og mørkere elementer! (Svært skiftende vær og lysforhold fra den ene dagen til den andre i tillegg...)
Avsluttet .
Jeg skal ikke bestemme ditt bilde, men det er ikke bestandig jeg leser den små skrift som står utenfor feltet med utdypende heading, kan jo også brukes når du kjøper deg chopper og skal fjerne asfaltflekker rundt om,
med det samme er det muligheter for en liten justering av denne med lys for eksponering og glede
:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=le...p;hl=en_US

og justering av de nordlige himmeler for videre muligheter

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sh...p;hl=en_US

Husk å levere tilbake.

Mvh. Wind 8~))

Geir A. G.
Takk igjen for tips, Eivind. Versjon 1 var nok litt grumsete, ja, og resultat av litt for hastig arbeide i et ganske mørkt rom. Har forsøkt å rette opp feilene med en ny versjon. Kunne kanskje ha vært enda litt lysere, men er redd for at de lyse partiene på Noriakis hjelm og startnummer skal brenne ut...

Ang. å levere tilbake har jeg verken gjort det eller legge inn egne bilder i vinter. Det blir liten tid til Foto.no generelt midt i en travel vintersesong, men håper å komme sterkere tilbake etterhvert som den ebber ut!
Christer Eide L.
versjon 2 er definitift mye bedre enn originalen. fin skarphet og han kommer godt frem fra himmelen. eneste jeg ikke er så fornøyd med er disse kablene. tror faktisk bildet hadde gjort seg med enda litt mer luft fremfor hopperen, og et litt smalere utsnitt. er ikke sikkert. men likte bildet.

Christer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu