Napp
Fiske etter Marlin i Stillehavet utenfor Puerto Vallarta i Mexico. Ein grunne 50 km ute i Stillehavet er rette stedet for å freiste lykka etter denne karen, eller tunfisk, som heller ikkje er enkel å ha med å gjere. Marlin kan oppnå ein fart på 110 kh.
Etter litt jobbing i LR er det vel greit nok, kva synest du?
Bildet inngår i albumet Mexico - Diverse bilder fra flere turer til Mexico.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 120-300 1:2.8 APO DG HSM
  • Brennvidde209mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/8000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384656} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .

Hei, din sandnesgutt, fra stakkars meg som måtte rømme til Bryne for å finne hus som passet meg hehe.

Det er noen artige bilder av denne fisken du har tatt. Så på det forrige og. Spenstige karer/fruer, med turbo.
Siden du spør om jobben som er gjort, kan jeg fortelle hva jeg opplever i bildet.
I båt, hvor båten ikke er stabil, hverken opp eller ned, og fart og sånt.
Det må være litt av en utfordring i det hele tatt å få tatt bilder av fyren. Du bruker etter hva jeg kan skjønne, godt utstyr. Et lyssterkt objektiv og du får opp en veldig rask lukker. Spørsmålet er bare om det kanskje er litt for rask lukker. Fisken er ikke i fokus, dessverre. Dette kunne blitt et megabilde. Med en såpass rask lukkertid burde ikke båtens "ustabilitet" bety så mye. Tror rett og slett at du bommer på motivet.
Føler at fokuset ligger lenger bak fisken.
Men, du all verden, all ære for et spennende bilde. Bruker du å ta i råformat, Raw? Lightroom følte jeg når jeg prøvde det, til å være litt vanskelig å sette seg inn i.
Vel, mangt å mye å undres om, men det er det jeg mener om bildet. Tenk deg med fisken skarp, da hadde du hatt et blinkskudd.
Ut og prøv igjen:)

God kveld
mvh arild
Geir H.

Takk for kommentar Aril. Du her heilt rett når det gjleder dette med fokus. Det vart mange bomskudd. La ut et bilde på kritikken i går, der følte eg at fokusen satt. Når det gjleder dette bildet er det jobbet litt med i LR, slik at det iallefall vart bedre. Skal ta med meg dette med lukkertid - som kanskje bør være litt langsommere, og det er jo ikkje noke problem å blende ned, det vil jo gi bedre dybdeskarphet. Takk for tipset!

Geir H.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu