I motsettning av det andre bildet av samme motiv, har jeg her mer struktur i bakgrunn, sammen med en linje i sanden som bølgen har laget.
Legger ved tekniske data for de som er interessert i det.
Litt usikker på skjellets plassering i bildeflaten, men kom ikke frem til et bedre valg enn dette ang usnitt.
Om dere vil sammenligne med forrige bilde, kan dere godt gjøre det:
bilde nr. 444637
Jeg har prøvd å tatt til følge kritikk jeg fikk på det bildet.
Utstyr
  • 50D
  • 100-400
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetISO320
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger410
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Espen V.
Vært på stranda igjen? ; )
Den linjen du har med gjør veldig mye for bildet. Fin diagonal fra hjørne til hjørne, og akkurat passe dus. Tror ikke den skulle vært mer fremtredende enn dette.
Skjellet blir mer dominerende med dette utsnittet, i forhold til forrige bilde. Men jeg synes det funker. Enkel og fin komp. Mulig jeg ville forsøk å flytte skjellet litt mot høyre venstre hjørne, bare for å vurdere en litt annen komp.
Den lille svarte "stilken" bør være med. Akkurat passe irriterende. Tror det blir nakent uten.

Mvh Espen
Espen V.
"høyre venstre hjørne"?
Øvre venstre hjørne, selvfølgelig! Ble vel i overkant forvirrende det der...

E.
Avsluttet .
Uten linjen hadde dette lett blitt kjedelig.
Nå er det ikke det.
Tvert imot.
Det er enkelt,men veldig dekorativt og fint.
Godt komponert og med fine linjer,fint skarphetspunkt.
Tone
Per Einar G.
Likte dette, struktur, linjen og dybdeskarpheten, jeg hadde likt det enda bedre speilvendt!

Mvh
Per E.
Roger H.
Som nevnt ovenfor, linjen gjør mye her. Skjellet og skarphetsplanet synes jeg er bra plassert. Sammenlignet med det andre er det jo to forsjellige komposisjoner så jeg velger å ikke sammenligne. Synes bildene er bra hver for seg.

vh Roger
Avsluttet .
Bra vinkel, sporet går fra nedre høyre, opp venstre. Føles om et eller annet har spist innerste ( vet ikke hva det heter) i skjellet. Tok det og dro videre...herlig dette =)

"døden av en musling" håper der leser riktig.

Mvh Wilko
Bodil Kristine F.

Enkelheten i motivet er tiltalende.
Linjens betydning for komposisjonen er nevnt.
Utover det kunne jeg ønsket at forgrunnen var skarp med linjen som leder opp til skjellet.En dus forgrunn kan bli intetsigende.
Kanskje også et annet format enn det kvadratiske hadde framhevet minimalismen i større grad....

Mvh Bo
Thorbjørn R.
Noe mer spennende enn det forrige, ja. Linjen skaper en fin diagonal med "knekk" i midten. Og den pirrer til en viss grad fantasien. Jo, godt brukbart egentlig.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.
Funker svært bra dette bildet. Diagonal linje og midt i et skjell. Fin dof.
Bra!
mvh
Håvard
Marius N.
Hei, likte kanskje dette bedre en det forrige. Linjen i sanda gjør dette bildet severdig.
Du er flink til å skape gode bilder ut av lite.
mvh Marius
Ivan H.
Hei og takk for tilbakemeldingene.

Kjekt at en del av dere har sammenlignet med det andre bildet. Det er ikke lett å tenke på alle elementer som bør være med når man er omgitt av mange flotte motiver.
Det jeg liker med linjen er at den går gjennom skjellet, og etter min mening, skaper litt spenning.
Forslag om å flytte skjellet lenger opp i bildet, er jeg litt usikker på, da den nederste delen blir enda mer dominerende.

Bodil; ser hva du mener med skarp forgrunn der linjen deler skjellet. Du foreslår et annet utsnitt som fremhever minimalismen; eksempler?

Mvh
Ivan
Kjetil K.
Stlirent og vakert. Om jeg skulle gjøre noe her ville jeg kanskje gjøre et kutt i bunn.. Men er usikker :)

-Kjetil-
Øyvind A.
Jeg synes dette fungerer ganske bra. Begrenset dof og den gjennomgående linja gjør bildet.

Jeg er litt tvilende til plasseringen av skjellet. Et alternativ kunne vært enten å sentrere det (både horisontalt og vertikalt) for å understreke roen, eller å dra det litt lenger ut mot siden.

Jeg er ikke udelt begeistret for at linja går ut av bildet helt ut i hjørnene.

mvh Ø.
Georg K.
It's nice to look at - you have the little extra with this thin line of sand throughout the image.
When looking at it - to my mind you might wold have a stronger image with less foreground - I think the impression of a wider background would support the image better than the opposite.
Nice tones, top focus, nice idea - not the first time ever seen - but it still is satisfying to open the thumb !!

Ivan H.
Takk for de siste tilbakemeldingene.

Når det gjelder linjen så finnes det flere muligheter. Slik den er nå (ender i hjørnene), låses bildet og kanskje ikke gjør det så dynamisk?

Et kutt nede ville ballansen bli feil og måtte da gjort en korrigering til slik at skjellet kom lenger inn i bildeflate (høyre). Det er også en mulighet.

Slik skjellet er nå, kommer den mørke delen sånn ca i det gyldne snitt. Hadde fokus på det, samt å låse linjen i hjørnene. Litt av dynamikken kommer fra "skjev horisont" og skjellets vinkling i motvekt.

Jeg ser hva dere mener med mindre forgrunn, og skal prøve noen nye versjoner for å se fra eller til. Tror ikke jeg legger ut ny versjon her, da jeg tviler at jeg får noen tilbakemeldinger på det.

Dere skal vite at kritikken dere gir, hjelper meg videre og utvider min "horisont".

Mvh
Ivan
Stig Børre E.
Syns dette ble svært så delikat. Mye takket være godt behersket teknikk og ikke minst linjen i berget som slynger seg diagonalt gjennom bildet.

StigB
Svend Wiig L.
Hei Ivan!

Fungerer meget godt dette. Den lille dybdeskarpheten/lukkeråpning, dof og linjen diagonalt "gjør" bildet!

Pent i Svart/hvitt.

Mvh Svend
Bodil Kristine F.
Hei igjen,
Det som kanskje kunne forbedret komposisjonen var et mer rektangulært liggende format og mer spennende lys/skygge.Der linjen på en måte er veien som leder opp til og gjennom skjellet...med skjellet mye mindre og plassert et sted i utkanten.Skarphet i forgrunnen og en så lav kameravinkel som mulig.Det ville forsåvidt bli et annet bilde....føler bare at det er noe her med formatet som kræsjer med motivet...

mvh Bo
johnny leo j.
Ett fint rolig bildet med fin struktur og gråtoner. Flott s linje og veldig bra valg av dof. Synes det er fint att linjen begynner og slutter i hjørnene. For meg virker det litt som om bildet heller litt ned mot høyre,litt vanskelig å se hvordan det vill bli men ville forsøkt å rette opp bildet for å se hvordan dette ble..

Bra utført.

Mvh Johnny
Ivan H.
Takk for de siste tilbakemeldingene.

Stranden heller mot høyre ja, noe som jeg også vil ha med i bildet.

Kunne nok komponert dette bildet på forskjellige måter, men tror jeg måtte hatt nye opptak, for å kompensere mot linjen. Den er tiltekt diagonal i opptaket.

Takk for oppmerksomheten.

Mvh
Ivan
Kjell Sigurd S.
Spennende sak. Undrer litt på den tangerende plasseringen av skjellet, men lander på at det sitter som et skudd. Ville nok kanskje også hatt en kraftigere prioritering av rom oppe eller nede. Jeg ser for meg at "et/en eller annen" har hatt tilhold i skjellet og at linjen der oppe viser sporene... Vel, nok om mine assosiasjoner. Likte bildet.

mvh
Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.
Ser du synes at en sammenligning av de to skjellbildene er ok, så da gjør jeg det. Jeg velger å si min mening om dette fordi jeg likte det andre bedre. Her har jeg litt problemer med rommet rundt skjellet, det er muligens litt tett på. Linjen som svinger seg gjennom bilde går inn og ut i hjørnene, og det prøver jeg selv å unngå da jeg synes det blir for opplagt. Skarpheten på skjellet så bedre ut i det andre bildet, og det savner jeg her. På denne skjermen ser skyggeområdet i indre skjellvegg litt mørk ut, og det trekker litt oppmerksomhet. Jeg synes godt om tonene ellers.

Det er jo litt mer med dette bildet enn det andre, men som sagt likte jeg ikke dette bedre av den grunn. Om sammensetning og bruk av flater hadde vært annerledes, ville kanskje dette vunnet seg for min del.

Mvh Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu