Men tankene mine får du aldri.
Tok med barnebarnet på Sirkus og det var jo en spennende opplevelse med mange dyktige artister.I pausen gikk vi inn i stallen der elefantene sto å ventet på sin opptreden. Der sto denne karen med tårer i øynene.....
Utstyr
  • Nikon D80
  • Sigma Sigma 18-200mm
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetBlits bounced opp i teltduken.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_382541} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Steen Flemming J.

Flot foto af dette store smukke dyr. Øjnene ser lidt mærkelige ud, men sådan er en elefants øjne.
Fin composition mellem lænken og dyrets øje.
Rolv B.

Og jeg som trodde det var Toralf Sandåker. Så feil kan man ta. Fin elefant. Talende kjetting.
Ann Kristin S.

Jeg tror vel ikke at en sirkuselefant gråter gledestårer.....
Stakkars - et trist bilde med tåren, det triste blikket og lenken.
Går ikke på sirkus jeg. Liker best dyra utenfor kjetting og bur.Dyreverneren i meg koker når jeg ser triste dyr og dyr som har det vondt.
Håper jeg tar helt feil med denne elefanten....!

Fint utsnitt, skarpt og fint.
Mvh Ann Kristin
Aina s.

Boikott sirkus med dyr- enkelt og greit. Enig med Ann Kristin. Et godt bilde som viser hvorfor: kjettingen. Særlig mye lykke kan vel heller ikke spores i øynene. Sosiale og intelligente flokkdyr disse (damene i alle fall) Tar vare på familien sin. En annen ting er hvis man ser pynt på føttene deres, så kan det være for å skjule sår. I utlandet hakker de dem der for å få dem til å adlyde, knekker viljen deres. Dyrevernsnemda fungerer ikke her i Norge, og det finnes flere eksempler på manglende kontroll på dyrevelferd her i landet. Det gjør det mye opp til hver enkelt hvilken business man støtter og ikke.
Flott utsnitt, sterkt bilde.

Mvh Aina
Rolf P.

Takk for tilbakemeldinger.
Er nok enig om at dyr har det bedre i frihet.
Mvh.Rolf
Avsluttet .

Flott tett på er min mening Rolf, og øyet av en elefant, en klok rase, skulle gjerne følt hva den tenker, blander meg ikke bort i noe dyrevern etc. etc.
, for meg er det bildet som teller, liker det.

Alternativet er jo på linken for de som ikke liker sirkusdyr, da får de jo dra dit

:http://www.cirkusagora.no/

Mvh. Wind 8~))


neil robert jones f.

Et veldig sterk og trist bilde, modellen føle så mye skamm (eller er få red) av å vare fengslet det klar ikke ser deg i øye, sikkert Elefanter er veldig stolt dyr.
Mvh. Neil
Solveig K.

Hei Rolf!
Et nært og flott bilde,samtidig som det er veldig trist.
Rolv B.

Jeg vil bare føye til noen av kommentarene at vi har lett for å bli lurt av Disneysyndromet, menneskeliggjøring av dyr. På sirkus brukes indiske elefanter som har vært holdt som arbeidsdyr i århundreder. Elefant på sirkus kan best sammenliknes med f.eks en hest eller en hund. Tiger eller løve derimot er en annen sak.
Dette er sikkert en fornøyd og glad elefant! Men godt bilde var det!
Cathrine L.

Hei
Facinerende bilde av et stort men mellom en diger kropp et bitte lite øye! Syns dette øye skriker etter medlidenhet-slipp med fri, fjern mine lenker! Blir så sentimental av slik jeg, vil at alle dyr og mennesker skal ha det bra! men slik er det nå da ikke for verken dyr elller mennnesker:-( uansett håper han har det ok med sine kolleger i sirkuset:-)
Mvh Cathrine
Aina s.

Noen tanker etter Rolv Bruuns kommentar. Jeg vil ha meg frabedt at noen tror jeg er "lurt av Disneysyndromet", derfor vil jeg redegjøre for mine holdninger i den tidligere kommentaren.

Jeg har sett en video av temming av en halvstor elefantunge (født i fangenskap av en temmet mor) De hakket og slo til han lå nede og viljen var knekt. (Det så ikke ut til at han gjorde motstand i utgangspunktet, derfor virket det ekstra forkastelig) Synes å huske videoen var fra Thailand, og at dette var elefanter som de viser fram til turistene eller bruker i arbeid. Dersom man setter seg inn i hvordan enkelte land behandler dyr, er det heller ingen grunn til å tro at det var en engangsforseelse. (Jeg vet ikke annet enn at elefanter behandles bra i India) Det jeg vil fram til er at som norsk turist i Thailand, vil man aldri kunne vite sikkert om elefanten man tar bilde av- har det bra eller ikke.
Ut i fra saker jeg har opplevd fra min tid i Dyrebeskyttelsen, trenger man ikke å gå ut i fra at alt er helt ok i Norge heller. Som aktiv der fikk jeg se en side av Norge som overhodet ikke er verdt å skryte av. Som norsk "turist" på sirkus, behøver man ikke å vite om elefanten man tar bilde av- har det bra eller ikke. (Man behøver strengt tatt heller ikke å vite om den er født og oppfostret i Norge, eller importert fra Thailand...)
Når det gjelder min tidligere kommentar under dette bildet, er den i alle fall ikke grunnlagt av "Disneysyndromet", men ut i fra erfaringer og de fakta jeg har kommet over.
Dyremishandling er enormt vanskelig å oppdage, og dersom det blir oppdaget, er det enda vanskeligere å gjøre noe med det. Mest pga en uengasjert holdning i samfunnet generelt. Denne holdningen går ut på å finne unnskyldninger for å ikke mene/eller gjøre noe. Den går også ut på en slags naivitet der man tror alt er veldig bra her i Norge. Jeg vil tro de som eier elefanten er glade i den og behandler den bra. Men man kan være klar over at det behøver ikke nødvendigvis å være slik heller. Og uavhengig av om den har det bra eller ikke, så synes jeg dette bildet formidler en tristhet.
Man har også lett for å bli lurt dersom man tror at følelsen av å ha det vondt, og følelsen av å være fanget, evolusjonært oppsto med mennesket.

Mvh Aina

Aina s.

Fant endel info om om Cirkus Arnardo, som fikk det hett etter besøk av Dyrebeskyttelsen og Mattilsynet.
Ser ut til at elefantene der eies av en familie som er under etterforskning i flere land, og ett familiemedlem er dømt for dyremishandling.
2 saker kan leses om dette litt langt nede på Dyrebeskyttelsens side.
Beklager at det ble mye Dyrebeskyttelse fra min side under bildet ditt Rolf, men dersom du har vært på Arnardo kan det se ut til at bildet er en god dokumentasjon på en elefant som ikke har det særlig bra.
http://www.dyrebeskyttelsen.no/

Mvh Aina
Rolf P.

Hei Aina.
Det er jo bra at noen engasjerer seg for dyrenes velferd. Denne elefanten tilhører Sirkus Merano så du kan nok ikke bruke bildet som eksempel for dyremishandling hos Arnardo.

Mvh. Rolf
Avsluttet .

En liten spøk siden det har vært så mye alvor, tar meg den frihet,
når jeg var russ i -51 stod det i russeavisen hvordan man kunne se at elefanten hadde vært i kjøleskapet,
løsningen var jo at det var fotspor i leverposteien.
Huser som om det var idag.
Wind 8~))
Eva K T.

Et sterkt bilde dette her og bra komposisjon. Du har fått fram et utrykk som viser en skremt Elefant. Tror nok de fleste dyr på sirkus blir mishandlet til å gjøre det mennesker vil. Elefanter får strøm i seg for å adlyde sirkusartistene. Selv går jeg aldri mere på sirkus etter jeg har blitt kjent med ossen dyrene blir behandlet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu