Blåtimen
Hadde en seanse med modellen Bjørnhild Stegegjerde forrige helg (som også legger ut bilder her på foto.no). Vi prøvde ut et antall ulike oppsett og teknikker fredag og lørdag. Det resulterte bl.a. i dette bildet som nå er rangert på 31. plass av 330 000 bilder på amerikanske PhotoSIG.

For oss som bor i Norge er det kanskje ikke så spesielt?

Du kan se kommentarer til bildet på: http://www.photosig.com/go/photos/view?id=455418
Utstyr
  • Canon EOS-1D
  • Canon EF 85mm 1:1.2 L Ultrasonic
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetInnstillingslys fra Bronlampe på laveste nivå gjennom en 2/3 blender diffusor simulerer at alt lyset stammer fra fakkel. Manuell fargebalanse. Kostyme utlånt fra NRK's rekvisittlager.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger2060
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (42)
Toini B.

Jo, det synes jeg...Har ikke sett dette bildet på photosig og kommentarene der, men kan ikke skjønne at det skal slå ann der og ikke her. For jeg likte dette godt...Bildet har fint lys, og er stemnigsfullt!
Litt mer kontrast kanskje, har ikke ps oppe, så får ikke sjekket. Kanskje litt usm også??
Noe eventyraktig over dette...og det liker jeg!

Tusen takk for kommentarene på bildene mine, forresten!!


toini:)
Toini B.

hadde vært spennede å se flere. Får vi ser mer?

toini
Avsluttet .

Liker det godt jeg også, må si meg enig med Toini ang. stemning og lyset. På min skjerm fremtoner det seg også noe blasst. Litt mer saturation, kanskje?

Bjørn
Thomas S. N.

Likte bildet veldig godt. Det får meg til å tenke på Ringenes Herre.
Lyseffekten funker meget bra, bortsett fra at lys og skygge blir omvendt i snøen forran henne ettersom lampa er plassert motsatt av fakkelen.
Pirkete bemerkning, men annet har jeg ikke å utsette på dette bildet.
Gleder meg sykt til å se filmen :-)

TSN
Tomm H.

Toini: Enig i at kontrast bør økes og det har også andre kommentert. Jeg har benyttet en del USM, men kanskje ikke nok? Men tenkte jeg like godt kunne poste eksakt samme bilde her på foto.no ...:-)
Johan G.

Du har fått god hjelp av ringenes herre.
Toini B.

En siste kommentar fra meg...
Sjekket på photosig nå, såååå sinnsykt mange kommentarer det har fått a'!! Utrolig...men hyggelig for deg da:)


toini
Tomm H.

Jeg har en del flere bilder i serien, men blåtimen er nok ikke en hel time. Det virker ihvertfall ikke sånn når lyset dør raskere enn man aner. Tenkte jeg skulle poste flere når det nærmer seg premiere på oppfølgeren til Ringenes Herre.

Dette var egentlig hastverksarbeid for å få feedback slik at jeg kunne gjøre det bildet jeg selv likte best enda bedre.
Tomm H.

Johan: Ja, jeg har aldri trodd det var omvendt...
Haiman A.

Rangering og plassering på PhotoSIG skal man ta med klype salt.. Men det er en annen sak..
Bildet er fint det. Det er noe ved bildet som gjør det hele litt merkelig. Jeg tror og føler at det har noe med kameramann/modellforhold å gjøre. Jeg føler at kameramann står litt for høyt i forhold til modellen. Det er ikke sikkert at det er det som er feil men.. Jeg føler også at kontrasten mellom fargemettingen på øvre og nedre kroppsdel blir en smule for stor. Fakkelen burde lyse opp litt mer enn bare akkurat fra livet og opp. Ellers et helt OK bilde.

::Haiman::
Tomm H.

Enig i at rating på PhotoSIG er tilfeldig. Det er likevel interessant å reflektere over at bare etter et knippe kommentarer her kommer det frem flere refleksjoner over hva som teknisk / visuelt kan forbedres enn hva 250 kommentarer på den amerikanske siten klarte. Poengsystem er med på å få opp antall kommentarer, men hva fotografen sitter igjen med av lærdom i etterkant er vel det vesentlige.

Takk for kommentarer så langt.
Toini B.

Så sant, så sant Tom. Men det er ikke heelt tilfeldig hvilke bilder som får det....ikke helt. Men det jeg tror er noe av greie er at nesten folk er redde for å gi konstruktiv og negativ kritikk der. Her forleden skrev jeg om ting som absolutt kunne forbedres på et bilde, og da ga han meg minus poeng på kommentaren. Jeg ble så sint at jeg gikk tilbake og skrev akuratt hva jeg mente om det. I korte trekk at han bare var ute etter ros og ikke ris, avluttet faktisk med skam deg. Han fjenet faktisk det minuspoenget han hadde gitt meg da,men litt sånn er det der.Med det systemet der er det kanskje litt for enkelt å gi bra karakterer, sikkert mange som gjør det for å få bedre karakterer selv også...jajajablablabla, nok om det;)
Men ja, man legger jo ut bilder for kanskje få noen hint om ting som skal forbedres, og da er det godt at vi har dotten og ikke bare siggen:O)

toini
Hege K.

Du har helt klart greid å fange en flott, nesten magisk, stemning her.

Litt mer kontrast hadde nok ikke skadet.

:-) Hege
Rune Edvin H.

Søtt, men jeg får definitivt ikke det hardt opptråkkede stien til å stemme. Det er nesten så jeg ser en puddel komme frem bak et tre!
Alt annet er bra, men dette ødelegger bildet for meg.
Kan du fikse å ta bildet på nytt med bare en tynn opptråkket sti (ja det medfører snø i skoa, men gjør det også mer troverdig).
Rune
Avsluttet .

Severdig og mystisk.

Du kunne også prøvd et sted med tettere skog og smalere sti og flere fakkelbærere i følge.

Hva synes du om denne ideen ?
Tomm H.

Det beste er nok å være ærlig i en bildekritikk. Jeg har også mottatt sinte mail fra de som ikke ser noe konstuktivt i å si hva man mener. Personlig synes jeg muligens foto.no tenderer til å dreie litt vel mye i teknisk retning på kritikken. Bilder er vel til for å skape følelser, tanker, innsikt osv. Bilder kan være rimelig kjedelig selv om de er korrigert i PS på en perfekt måte. Selv prøver jeg å se litt gjennom disse tekniske smådetaljene, selv om jeg misunner de som har kunnskaper nok til å se feil og kan PS slik at det kan korrigeres.
Tomm H.

Åsmund/Rune: Enig i at dette kan forbedres. Det koster ca. 1000,- å leie ett komplett kostyme på NRK, så det er nok litt drøyt å gjøre det i en ikke-kommersiell sammenheng. Når det gjelder den oppgåtte stien så ble det en nødløsning på grunn av at mørket kom raskere enn ventet og skjøteledningen fra garasjen ikke var lenger ... Men det var sikkert oppgåtte stier i gamle dager også. Pudler vet jeg derimot ikke om man har hatt siden tidenes morgen ...
Rune Edvin H.

Ur-puddelen? Var vanlig i tidlig kvartær:o)
Etter å ha kikka litt mer på det, var det ikke bare den litt brede stien. Den er også litt hjulpet av at skogen bærer litt mye preg av modærne drift med god tynning. Hvis du skal perfeksjonere dette bildet, vil jeg anbefale vernesona i østmarka. Ok, bildet er uansett pent og ideen er god. Og jeg har forståelse ang. problematikk ved å svi av en høvding pr. ettermiddag.
Rune
Christoffer A.

Åneida, dette bildet er kjempe fint .. Denne modellen har jo fått mye ros for å være så pen også, noe jeg ikke tar meg tid til å kommenterer nærmere ;) Men det eneste som irriterer meg er at hun holder fakklen med 2 hender. Dette er helt tåplig å si av meg, men det er slik jeg føler det. Men det har ikke noe å si med bilde i den grunn, ser gjerne en stund på det, selv om den lille personlige pirke feilen.. Noe sikkert mange andre IKKE er enige i, selvsagt.
Men stå på, begge 2 for den saks skyld ;)

Chris
Tomm H.

Enig med at to hender kan virke litt feil. Fikk en motsatt kommentar som sa at det så ut som hun nærmest sto og ventet. Har andre bilder i serien med mer normal fakkelføring, men det var nå dette som ble postet først.
Johannes B.

Hääärliga färger :-)
Bra komposition...

/Björk
Mehrzad G.

Kjempe bra!

mvh Mehrzad
Nils B.

Heia Tomm.
Bra stemning i bildet og ganske flott lys. Nå skal ikke jeg belære deg med beskjæring, men tok meg den frihet å hente det inn i PS for å studere det nærmere. Vet en tettere beskjæring over og litt på sidene får du ett enda mer intenst lys. Litt bruk av ctrl+m og du får enda mer kraft i bildet. Slik bildet fremstår her er det flott og delikat og du har ett flott utgangspunkt for eventyr stemning og julekos. Jeg likte bildet ditt en hel haug.
mvh Nils
Tomm H.

Bare belær meg. Jeg kan såvidt PS og har enda ikke lært meg å jobbe med layers. Takk for tipset Nils. Jeg skal samle opp alle tipsene til en variant av bildet som muligens er enda litt bedre, så får vi se.
Åge M.

Herlig. Jeg blir helt trollbundet.

Åge
Henrik T.

Ufattelig bra..

-
Henrik
Tore B.

Veldig mange meninger om hva som er feil med bildet ditt. Utrolig. Er sikker på at dersom du ikke hadde nevnt photosig, hadde det vært fler hurrarop ( vet jeg kanskje provoserer ). Syntes dette er et veldig flott bilde med en trolsk stemning som ikke må ødelegges av USM. Hvis jeg skal bemerke detaljer, så må det være at hun sto i løssnø, evt ett spor. Men det er en bagatell på ett flott bilde. Bra jobba!!

Tore
Rolf J.

Flott stemning.
Når det er snakk om sti, så var det vel flere som brukte samme stien før også så det kan ikke være noe negativt i det.
Blir litt feil med lys / skygge som andre også har komentert, men totalt flott.

RoJo
Anne O.

Meget, meget bra! Stemningsfullt og velkomponert! :-)
Anne
Trygve J.

Bildet har veldig fint lys,men d er noe krampaktig over måten hun holder fakkelen på.D blir for oppstilt.

Trygve
Bent S.

Kjempebra setting, Tomm. Her er alt sagt allerede, så fra meg blir det bare superlativer! :-)
Mvh. Bent
Marius J.

Joda i disse ringenes herre tider er det ikke vanskelig å skjønne at dette slår an :-)
Pent bilde med god stemning, enig i det som er sagt om fakkel og en ting til: synes snøen i forkant av modellen virker opplyst, hadde liket det bedre med denne blå som øvrig snø !
Arild S.

Flott stemningsbilde, og gratulerer.

Artig at planlegging, leie av modell og utstyr ga så fin uttelling.

Arild
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Liker bildet kjempegodt, får skikkelig Ringenes Herre vibber som nevnt både her og på siggen. Skikkelig eventyrlig og trolsk stemning...
Stig S.

Fin stemning i godt bilde; forøvrig enig med Toini i hennes første kommentar. Bra jobba!

--ss--
Avsluttet .

Ah, så modest man kan vara, det här är stor konst oavsett du presenterar det i Norge eller på SIG´en. Och som jag sa där säger jag här. Det här är enastående. Precis som dina andra bilder i den här serien! Det är mycket som kan tas med en nypa salt på SIG´en (o här med *skrattar*) men det är baske mej ingen slump när en bild får så stor publik och så mycket beröm som din har fått. Sug i dej! Du är bra!
Ann F.

Tydelig at det er lenge siden jeg har vært inne på PhotoSig, får nok ta en tur igjen.
Bildet liker jeg godt. Det minner meg mer om Reisen til Julestjernen enn om Ringenes Herre.
Ellers kan jeg faktisk være enig med Haiman i at det varme lyset fra fakkelen slutter kanskje litt vel brått. Dessuten er fakkellyset litt skarpt.
Blanding av det blå, kalde vinterkveldslyset og levende varme gir en egen stemning.
Et lite minus er at det stikker inn noe kvistkvas fra høyre som burde vært unngått. Eller vært mer av.
Mvh Ann
geir j.

Ikke la deg lure til å legge på mer USM: Ansiktet er perfekt skarpt og all uskarphet skyldes dybde(u)skarpheten...
Roger M.

Meget stemningsfullt!
- Roger
Tarjei Ekenes K.

veldig bra !

:-D ! son tarjeiav !
Siri Elisabeth J.

Akk, så vakkert.....

Siri
Anders K.

Veldig veldig bra !!!

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu