Snåsamannen
Eller Snåsakaill´n som vi alltid har sagt i Trøndelag. Selv liker han vel best å bli kalt Joralf Gjerstad.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_374128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Hei Kjartan,

God dag Kjartan. Meget severdig potrett av denne mye omtalte karen. Fint utsnitt og flott blikk pån.

Jeg ville gitt bildet en god del mer kontrast.

mvh
Tommy
Torbjørn V.
Flott bilde. Liker det gode blikket hans og glimtet i øyet. Er enig i at det godt kunne hatt mer kontrast;-)

Mvh Toby
Amund Blix A.
Klassiskt "gammel mann" portrett, ok tekniskt med fin tekstur i huden.

Men i og med at du gjør et poeng ut av hvem det er, synes jeg det blir for enkelt, jeg ville i det minste hatt direkte øyekontakt, eller kanskje mer et miljøportrett..(?)

Mvh

Amund
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg liker ikke toninga her jeg, og heller ikke synes jeg at formatet med kuttina øverst er passende. Skjermen her er kanskje ikke helt å lite på, så at bildet er både gjengrodd og får et grønnlig skjær, stemmer kanskje ikke. Angående toninga ville jeg ha vippa mot noe varmere. Han har svært fine ansiktstrekk du får fram. Er dog litt usikker på blikkretning.

Mvh
Ingebjørg

Ivan H.
Hei,

Etter mine portrettkunnskaper synes jeg du har gjort mye riktig her. Rolig blikk med et nestensmil (slik jeg ser det).
Jeg ville kuttet litt øverst, ikke mye, ned til rynkene begynner.
Lurer også på hvorfor Tommy og Torbjørn ønsker mer kontrast, kanskje dere vil begrunne det?
Jeg tror en generell kontrastøkning ville ødelagt mer enn å tilføre. Men kanskje jeg ville gjort skjorten og halsen litt mørkere.

Bildet virker ikke gjenngrodd på min skjerm og ser heller ikke grønnstikk. Har heller ikke noe å si på sepiabruken heller, synes det fungerer.

Ville vurdert litt mer 'luft' til høyre, men kanskje bakgrunnen blir for fremtredende da?

Mvh
Ivan
Per Harald O.
Et godt portrett. Lyssetting og toner perfekt på min skjerm!
Ivar B.
Jeg synes det er mye bra i dette portrettet. Det er noe stolt og flott over det. Toningen er velfungerende, det samme er kontratnivået etter mitt skjønn. Jeg er likevel enig med ABA at jeg tror blikkontakt hadde gitt et sterkere bilde. Mvh Ivar.
Marius N.
Sier meg enig med de tre siste her. Veldig bra portrett av en flott gammel mann. Liker godt detaljen med farger i pupillene. Behagelig lyssetting.
mvh Marius
Dag T.
Jeg synes egentlig det ble litt kjedelig.Riktig gjort og riktig pent, men kanskje nettopp derfor blir det for skjematisk. Bildet sier mer om hvordan slike bilder skal tas enn egentlig noe om mannen du tar bilde av.

Man kan mene hva man vil om mannen (og jeg har tro på placebo-effekten som forklaring) men bildet sier ingenting om det som kunne vært spennende med ham. På en måte sier det bare det de troende vil vite, tenksomt uttrykk, nesten sakrale tone og komposisjon, ingen motstand og ingen overraskelser.
Kjartan T.
Takk for kommentarer til dette bildet.
Magne S.
Synes portrettet er OK, men jeg liker ikke fargerefleksjonene i øynene.
Torbjørn V.
Ivan: Bildet er relativt ok ang. kontraster, men generellt er jeg for kraftige kontraster i bilder - og jeg tror dette bildet hadde blitt mer spennende med kraftige kontraster. Jeg hadde også helst sett det i rent sorthvitt uten sepia-toningen.

Mvh Toby
Håvard S.
Meget severdig bilde av Snåsamannen, Kjartan!
Mer kontrast eller ikke, det får du avgjøre.
Likte det flotte og naturlige lyset som faller inn på ansiktet.
Et teknisk og kompmessig meget godt bilde, men savner kanskje noe ekstra som Dag T nevner (mtp hvilken person du har tatt bildet av).

Hilsen Håvard
S. N.
Jeg er enig i det positive som er sagt, savner på ingen måte mer kontrast. Har vært innom bildet mange ganger og har hver gang tenkt at det er rart med fargen i refleksen i øyene, men lot være å skrive det for jeg trodde det var innbildning :D Nå når jeg ser det er nevnt, vil jeg skynde meg å tilføye at jeg også synes det er litt pussig. Jeg hadde nok foretrukket bildet i ren s-hv. Muligens litt trangt, vil nok føles "riktigere" i mine øyne om det kappes litt på toppen, slik at det ikke blir så langt og smalt (og fordi jeg mener at når man først kapper hodet på folk kan man gjøre det hardere). Men det får være pirk for i sum synes jeg dette er riktig bra :)
Silje
Håvard F.
Et godt portrett av kjent mann.
Ville kuttet litt mer i topp, ellers et godt utført portrett.

mvh
Håvard
Kjartan T.
Takk for nye kritiske og positive bemerkninger. Morsomt å lese at folk ble i tvil om øynene, noe som lugga var det vel likevel da.

Ser også at et kutt i toppen vil gi et bedre resultat. Har brukt en del timer sammen med denne mannen når NRK laget dokumentaren om han (jeg filmet), og jeg må si at det fikk meg til å undres mye mere over hva vi er i stand til som mennesker og hva vi har rundt oss i naturen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu