Jægervasstindene
I midten rager Jægervasstindene i Nord-Lyngen, med Store Jægervasstind (1543 m.o.h) bakerst. Til høyre ligger Trolltinden (1426 m.o.h.) og Stortinden (1512 m.o.h.) og til venstre Store Lenangstind (1625 m.o.h.)
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde33mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt gjennom vinduet på en widerøeflygning fra Alta til Tromsø. Foto gjennom flyvindu medfører lett blasshet og mangel på detaljering. Jeg ønsker særlig tilbakemelding på hvordan dette har slått ut her.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_372908} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
ingebjørg fyrileiv g.

Mektig fjellandskap, Thorbjørn! Jeg synes godt om utsnittet, og det ene brevannet gjør veldig mye for bildet. Både i innhold og som en fargesterk klatt i hjørnet. Men er ikke bildet litt blasst og noe uskarpt? Klarer ikke å bestemme meg helt for hva jeg ser...

vh ingebjørg
Per T.

Imponert over bildet når du skriver det er tatt gjennom et flyvindu. Detaljer, lys og farger er veldig bra i de de nære partiene. Lenger borte i horisonten oppleves det å bli noe blast og fargeløst. Men vanskelig å vite om dette ville fremkommet om du så hadde stått på en eller annen tind å fotografert. Distansene blir veldig store og spiller nok inn. Artig du la dette ut. Ble faktisk overraskende bra, forholdene tatt i betraktning. Mvh Per
ingebjørg fyrileiv g.

Aha...jeg så ikke den tilleggsteksten. Til hensyn av det, trekker jeg tilbake hva jeg mente om blass- og uskarphet.

Mvh
Ingebjørg
Roger H.

Interessant oversiktsbilde det her. Er litt usikker på rene naturbilder fotografert fra fly. På en måte så har jo ikke fotografen vært der.
vh Roger
Thorbjørn R.

Mange takk for kommentarene.

Jeg hadde nærmest gitt opp å ta foto gjennom flyvindu da resultatet normalt sett blir både blasst og uskarpt. Men da dette synes åpenbarte seg ved innflygningen til Tromsø, klarte jeg ikke å la være. Her forsøkte jeg å unngå reflekser ved å holde objektivet tett mot og mest mulig i 90 graders vinkel mot vinduet. I tillegg var kontrasten i landskapet bra. Likevel synes jeg, som Per, at den tekniske kvaliteten ble overraskende bra.

Men på tross av dette hadde jeg en følelse av at det nok manglet litt på det tekniske - og bestemte meg da for å teste dette ved å legge ut bildet.

Den første kommentaren fra Ingebjørg bekreftet følelsen jeg hadde - og var derfor veldig nyttig. Jeg synes derfor ikke du skal trekke tilbake noe som helst, Ingebjørg. :-)

Rent innholdsmessig er dette en ren dokumentasjon av et nydelig fjellmasiv - og har nok neppe stor interesse for folk som ikke er fjellinteressert.

Når det gjelder naturbilder fra fly, så gir jo dette muligheter til å fotografere fjell fra spennnende vinkler, som ellers ville vært utelukket. Utfordrdingen er det tekniske som jeg har nevnt, men i private småfly hvor man kan ta bilder direkte ut gjennom flyvinduet er ikke dette noe problem. Ellers bør man jo ikke gjennom bildene gi inntrykk av at man har vært på steder man ikke har vært. Men hvis bildet som sådan etterlater et slikt inntrykk, så kan jo dette enkelt korrigeres i en undertekst.

Mvh Thorbjørn

Roger H.

Hei igjen Thorbjørn.
Jeg både leste og så at det var flyfoto. Mente ikke på noen måte å kritisere akkurat ditt bilde på den måten. Mulig jeg uttrykte meg feil, da ber jeg så mye om unskyldning. Jeg ser jo at du er en dyktig fotograf.
vh Roger
Bjørn H.

Flott natur er det jo du viser oss her,fint bilde er det .

mvh. Bjørn
Sverre H.

Med tanke på at du har skutt bildet gjennom flyvinduet er jo bildet et godt skudd.
Men som bilde alene savner jeg litt kontraster i enkelte områder av bildet.

Men du verden, flott natur og fine fjell slår jo alltid ann :)
Thorbjørn R.

Hei igjen og takk for flere innspill.

Roger: Det er overhodet ingenting i kommentaren din som jeg reagerer negativt på, tvert imot - jeg synes innspillet er flott. Så da må det være jeg som har uttrykt meg feil i svaret, da :-).

Mvh Thorbjørn

Arvid B.

Mektige fjellformasjoner med fjorden i bakgrunnen. Liker fargen på de to innsjøene mellom de høye, spisse fjella. Ble et godt bilde med tanke på at du har tatt det gjennom flyvinduet. Veldig spennende natur, og du får sett mer fra dette perspektivet enn ellers.

mvh

Arvid B
Arild J.

Mektige fjellformasjoner med fjorden i bakgrunnen.synes du har klart å gjennvinne de aturlig fargene lika vell om du tok bilde ut vindu.det som gjorde mest inntrykk hos meg er den utrolig gode dybdefølelsen du fikk frem i bildet

mvh aj
Thorbjørn R.

Mange takk til dere også, Arvid og Arild.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu