månen 23.08.2002
sort-hvit bilde av månen, den 23/8-2002
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • Nikon Coolpix 995
  • Optricon teleskop 20-60x
  • Blender-
  • Nei
  • Annetdigitalkamera montert på teleskop med adapter, snorutløser og stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger451
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37211} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Glen U.

STILIG!!!
Carsten A.

Brukbart, men burde ha vært skarpt.

Opplysningen om 4000mm brennvidde tillater jeg meg å trekke i tvil. Men en brennvidde på ca. 2000mm får en såvidt plass til måneskiven med et opptaksformat på 24x36mm, jfr. de tekniske opplysningene under bilde nr. 30844

Brikkestørrelsen på en Coolpix 995 er betydelig mindre enn 24x36mm, også betydelig mindre enn halvparten. Det vil derfor være umulig å få plass til måneskiven på brikken med 4000mm brennvidde (det er altså ikke engang mulig med 4000mm brennvidde og et opptaksformat på 24x36mm), så her har vel en eller annen regnefeil sneket seg inn.
MVH CA
Svein B.

Hei Carsten, og takk for kommentar og opplysninger. Utregningen min er basert på en optisk forstørrelse på ca 30 x på teleskopet, og nesten full zoom på min CP 995. Mener dette tilsvarer vel 150 mm i 35 mm formatet. Da skulle brennviden ''teoretisk'' være rundt 4000 mm, men jeg stoler helt og fullt på at du har rett, for mine kunnskaper rundt dette er ikke så allverden dyptgående. Uansett har bildet mye å gå på når det gjelder skarphet, som du sier, men jeg klarer nok desverre ikke å hente mere skarphet med denne kombinasjonen. Har brukt utstyret mye for fotografering av fugl, såkalt digiscoping, noe du sikkert kjenner til fra før, og da blir bildene litt softe og med endel optisk fortegning. Men det var nå engang såppass at jeg la det inn. Kan uansett ikke måle seg med ditt og din sønns ( smekk meg på fingrene hvis jeg tar feil) bilde av månen!! Det var veldig skarpt og fint. Dette her er et spedt forsøk, med enkelt utstyr.

Hvis du kan gi meg riktigere opplysninger om brennvidden, er jeg takknemlig.

mvh
Svein B
Carsten A.

SB: Viser til inngående svar på din mail!

Brikkestørrelsen på en Coolpix 995 er ca. 8.2x6.1 mm (hvor diagonal en 10.1mm og den fysiske brennvidden ca. 8-24mm). Skal en få hele måneskiven inn på brikken, holder det med ca. 500-600mm fysisk brennvidde, noe du antakelig har brukt her. Det svarer sånn løselig til det utsnitt du ville få med ca. 1800-2000mm brenvidde på et 35mm kamera (24x36).
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu