Steindalsbreen
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde23mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHDR. Sammensatt av 3 eksponeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_370490} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Stakkers oss =( Trist bilde synes jeg.

Men...ikke tenk på det. Lev nu! Flott turterreng. Vanskelig å se hvor stort dette er men...det er nok mega =)Ser ut som en vennlig brearm.

Likte dette jeg.

Mvh
Wilko
Avsluttet .

Ikke lett og eksponere dette , men du har har klart det med de 3 eksponeringene. Pent bilde. Ville vurdert et lavere kamerstandpunkt for og gjøre breen mere dramatisk ??
Ivar G.

Veldig vellykket eksponering ja, og bra balanse i bildet.
Du kunne gjerne lagt ut en større versjon... ;)
Marit O.

Jeg er også sikker på at du kunne fått mere ut av dette Thorbjørn,ved og legge deg mere ned her,så hadde du fått mere ut av dette motive.
Men fint eksponert og bra struktur i breen!

Mvh Marit
Bjørn H.

Fin natur, enkelt noe kjedelig,jeg ville kuttet i bunnen.

mvh. Bjørn
Per Einar G.

Hallo Thorbjørn,

Detaljene er gode i denne HDR konverteringen, så også kontrast og lysforhold. Ser du har vært forsiktig med justeringer. Kansje du kunne tilført noe mere blått i breen for å få det lille ekstra uten å måtte endre kamerastandpunkt.

Mvh
Per E.
Avsluttet .

Norge er vakkert, men synes dette ble litt for mye "avbildning" av en bre, lite dimensjoner å forholde seg til for ukjente også. Ellers teknisk bra som vanlig fra deg!
vh kjellh
Arvid B.

Teknisk veldig bra med en flott blåtone i himmelen. Er vel enig i de som har problemer med å se de virkelige dimensjonene i denne breen - blir nok litt lurt til å tro at dette er som en snøskavl, mens i virkeligheten er dette en svær bre? Et holdepunkt (et menneske el) ved foten av breen hadde kanskje vært til hjelp? Ellers er jeg imponert over fjellformasjonene i Lyngen - dette er ett av flere motiver hvor du viser oss dette unike landskapet. Keep'em comin'!

Ha ei fortsatt fin helg!

mvh

Arvid B
Thorbjørn R.

Mange takk for flotte kommentarer.

Jeg forstår at enkelte ønsker referanser for å få fram dimensjonene her. En person nede på breen tror jeg imidlertid hadde blitt vanskelig å få øye på; da måtte jeg nok ha gått nærmere. Jeg kan jo ellers nevne at breen starter på ca 500 m.o.h., mens toppen til venstre (Imagáisi) er ca 1400 m.o.h.

Kontrastene mellom snø og isbre i sollys og de mørkere fjellsidene var så store at det måtte flere eksponeringer til for å få fram detaljer både på snø og fjell. Jeg har delvis brukt photomatix og delvis jobbet i lag i PS. Jeg synes selv toneforløpet ble greit, men var usikker på skarpheten - som jeg opplever som ikke helt optimal. Men når ingen av dere påpeker manglende skarphet så er vel dette ikke noe stort problem her.

Ellers er jeg enig i at jeg nok kunne fått enda mer "smell" i fargene på breen og at et lavere kamerastandpunkt kunne vært forsøkt.

Like etter at jeg hadde gjort dette opptaket, så jeg noen prikker som rørte seg nede på breen. Da jeg koplet på telelinsa fikk jeg øye på denne gjengen, se bilde nr. 396324.

Arvid: Lynsalpene er utrolig flotte, men lite fotografert (sammenliknet med for eksempel Jotunheimen). Jeg kommer nok til å fortsette med dette Lyngsalpene-prosjektet mitt - fjellene ligger jo bare en knapp times biltur fra Tromsø.

Mvh Thorbjørn

anders s.

god kveld thorbjørn
synes at dette ble et pent bilde
fint komponert
skyene i "kløfta" var en fin detalj
bra dybde,men ikke av dine mest spennende fjellbilder
dagslyset må vel ta skylda for det
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu