Hønsehauk og jerpe
Tre versjoner fra samme sted og samme situasjon, og vi snakker selvfølgelig om Flatanger.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-23 18:31:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-01-23 18:32:15
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_370488} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ivar B.
Det er jo et strålende biofoto. Teknisk godt, perfekt lukkertid som gir fin bevegelse i vinger. Versjon 1 er mange hakk bedre enn de andre versjonene. Mvh ivar.
Svein B.
Jeg synes også ver #1 er den beste. Fin bevegelse i vingene, og med god skarphet i hodet og øynene. Greit portrett av hauken, med bevegelsen som krydrer.

Mvh
Svein B
Robin J.
Strålende serie dette med V1 som høydaren:) Mvh RJ
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Bildemessig er dette ganske bra, men ettersom hønsehauken kanskje er min favorittfugl nummer en synes jeg disse bildene er fantastiske, og drømmer virkelig om å få til noe lignende. Synes kanskje at hønsehauken er vel så spennende som ørnene... Hvordan tror du mulighetene blir i slutten av februar når jeg kommer? Er det et godt håp for å få lignende bilder da tror du?
Så til bildene: V1 synes jeg er den beste av de tre, og den liker jeg svært godt. Bevegelsen gjør bildet levende og samtidig sitter den på en fin stubbe med et naturlig bytte og jeg mener det meste stemmer her. Blir litt grått og trist kanskje, men samtidig så er det slik det er i haukeskogen...
V2 er selvsagt et bilde jeg gjerne skulle tatt selv, men i forhold til det første synes jeg dette er et godt hakk dårligere. For det første er posituren dårligere, og i tillegg mister man blikkontakten, selv om det er en artig positur. Det at du er lenger unna gjør også at bildet kanskje blir litt kjedeligere enn det første. Du føler ikke at du er like tett på opplevelsen, og selv om miljøet er fint så blir det litt kjedelig.
V3 synes jeg havner midt imellom de to første bildene, til tross for den kjedeligste posituren hittil. Jeg har alltid synes det er flott med artsportrettet, og jeg liker ditt forsøk på å tydeliggjøre skogen i bakgrunnen.
Hvilken brennvidde, lukker, blender og iso har du brukt her?

Mvh Aleksander
Monika Frisvold V.
Hei

Godt å se flott fotoarbeid..da mener jeg den tekniske biten og den kreative.
Ser ut som lyset ikke er på din side, men likevel klarer du å komme deg opp på en bra lukker for å fryse motivet uten at det går utover det tekniske, kreativt for du klarer å knipse å legge fram fugl med artige bevegelser. Liker alle 3 versjoner, men synes v2 har sin sjarm...
Dette er noe jeg savner her inne på foto.no for tiden...hvor er dere som gir insprasjon... Dere som er så knakende gode på biofoto at en får hakeslipp.. Takk for du deler :)

mvh monika
Kjartan T.
Takk til dere som kikker innom og gir en kommentar til bildene. Tror sjansen for å få et nærmøte møte med hauken er stor i februar Aleksander, men man vet jo aldri. Hadde Pål H. på besøk i kveld og han har hatt to døgn i haukeskjulet med sterk vind og dermed også labert med haukebesøk. Slik er det med fotografering av disse artene, men man kan ikke gi opp og han prøver nok igjen i morgen.

Iso på bildene varier, det ligger med exif i filene. På versjon 1 er det 400 iso, 1/40 sek og f4 på min 300 2.8

På versjon 3 er lukkertiden faktisk 0,5 sek og f18
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu