Shabby Lady
Dette skulle egentlig være et pent, pent og kanskje vakkert bilde. Det ble det ikke. Det ble veldig ''grovt'' liksom. Litt b-film aktig. Litt spesielt, sånn jeg liker det. Men hva synes dere?
Utstyr
  • Olympus Camedia
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger656
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Fredrik N.

Et litt irritert blikk, hvem f... er du? blikk.
Det synes jeg er spennede, men jeg får egentlig ikke et inntrykk av jeg har overrasket henne.
Altså gitt henne en grunn til å se på meg på den måten. Tidsdimensjonen i bildet: det virker som hun har sett slik en stund på meg. Men vannet taler jo egentlig mot dette, men alikevel.
Når jeg ser litt mer på bildet får jeg mer intrykk av at hun ser på seg selv. Fx i et speil, søndag morgen etter .... en fest. Hva er det hun har gjort?

Jeg synes du burde gjøre noe med hendene. De ser litt funky ut. Og de er ikke helt i fokus. Burde kanskje være enda mer duset. Jeg ville prøvd å ''blure'' ned hendene og vannet i photoshop.
Gi blikket en større betydning.

Lyset er ok, og du har fiksa blitzen bra.

hilsen fra
Fredrik Nielsen
Ole Kristian L.

bra bilde. kanskje du skulle prøvd å kutte litt i bunnen? Og kanskje skulle hendene vært ørlite lenger ned slik at ikke tommelen ligger over haka?
Avsluttet .

Pent og vakkert er et reltivt begrep. Her er det mye fint. Kunne tenke å sett det i BW
Nikolai E.

Fredrik, det blikket der kan tolkes på flere måter... :o)

Synes dette er et rått bilde... fy søren det er bra! Nei.. ikke i s/v!

Ole-Kristian har et godt poeng med den tommelen. Bildet er veldig trangt... konsentrert. Kanskje mer til venstre, ikke så midtstilt som her. Fin balanse mellom lyst (hvitt) og mørkt.
Fredrik N.

Jeg føler jeg trenger å komentere Nikolai som tydeligvis synes det er uinteressant hvordan en tolker bildet, og blikket. Jeg synes at når en ser på et bilde så burde en kunne fortelle om mer enn kun rent grafiske og kvaliteter, og om bilde er pent eller ikke pent. Tøft eller ikke tøft. Disse tingene er jo også viktig, men om bildet forteller noe...
Noen bilder forteller ikke så mye, noen bilder forteller ingen ting og det finnes de bildene som stråler av historier.

Du så kanskje en annen historie i dette bildet Nikolai, hvorfor forteller du ikke om den? Er du pyse eller? :-)

Ett bilde kan fortelle mer enn tusen ord.
sier et litt klisjeaktig ordtak.

Jeg prøver ikke å pålegge meg selv autoritet av å vite sannheten om et fotografi.
Jeg vet heller ikke hva som er fotografen Monica Siljuholtet sitt mål. Eller hva hun ville fortelle med dette bilde, eller om hun i det hele tatt ville fortelle noe. Kanskje det er ett snapshot, eller ett helt tilfeldig bilde.


hilsen fra
Fredrik Nielsen

ps: Monica, jeg synes det var et bra bilde.
Nikolai E.

Fredrik, les om igjen første setningen i mitt innlegg. Jeg mener jo faktisk at det er opp til den enkelt hvordan man tolker bildet, og det slett ikke er uinteressant. Som f.eks din tolkning, men jeg har en annen. Min første assosiasjonen var at hun nettopp har våknet utpå formiddagen etter en fest, hun trenger kaldt vann i ansiktet. Uttrykket hennes kan være sånn passe morgentrøtt, hun begynner å huske noe av det som skjedde på festen, eller hun har lyst på mer...
Blikket hennes er ganske sugende, men hendene og det rennende vannet begrenser hva jeg vil legge i dette. Hvis ikke det hadde rennt vann utav hendene hennes, ville jeg ha tolket bildet og blikket annerledes.
Bildetittelen legger føringer på hvordan man kan tolke bildet. Shabby kan bety simpel eller ussel oppførsel som igjen kan henspeile på hva hun har drevet på med. Shabby kan bety sjasket eller fillet som kan henspeile på hennes tilstand eller på hennes person. Videre sier fotografen at bildet ble noe annet enn det hun hadde tenkt seg. Monica har absolutt villet noe med dette bildet.
Fredrik N.

Ganske interessant at vi tolket bilde ganske likt Nikolai?!

Det er ikke bare ikke uinteressant, men temmelig vesentlig hvordan vi tolker bildet.
Om jeg sier
''Espen hadde bare 5 kroner og familien kalte han for Askeladden'' eller
''Espen hadde 5 millioner kroner og familien kalte han for Askeladden''
,så har jeg laget to forskjellige historier(eller to deler av en historie hvis vi forteller et eventyr da).
Vi har alle hørt om askeladden, og skriver videre på historien inne i vårt hode.
Men hvis du da ikke har hørt om askeladden forstår du ikke så mye ut av det.
Du forstår kanskje noe som er helt merkelig for de som har hørt om askeladden.

Monica har helt tydelig truffet på noen forteller virkemiddler som fungerer. Om det har blitt slik at det hun forteller ikke opprinnelig var det hun hadde tenkt å fortelle, er jo en annen historie. Men hun har altså laget en historie.

hilsen fra
Fredrik


Monica S.

Hei :)
jeg ser at det nærmest har blitt en diskusjon om Hva jeg tenkte da jeg tok bilde, hehe, så jeg tenkte at jeg skulle prøve å si hva jeg tenker om det :)
Da jeg tok med meg en bolle til studioet, tenkte jeg at jeg skulle ha vann i den. Det viste jeg. Men meningen med bildene var å prøve å få til...''vakre'' bilder med rent vann... pen sminke.. naturlig og rent liksom. dette bildet gjenspeiler alt annet enn ren natur og fin sminke. Jeg fikk jenta (som heter Helene) til å putte hodet ned i bollen, noe som fikk (mildt sagt) katstrofale følger før sminken, hehe. Hun så ikke så kul ut med svart mascara rennende nedover, og det var da jeg bestemte meg for å utnytte den ganske... ''ekle'' looken. Vi prøvde en hel masse greier, og det var ikke så mye av det som ble kult. Lyset ble ganske matt.. ganske uklart på en måte. Ikke helt som jeg hadde tenkt meg. Men det var da jeg fikk det opp i photoshop jeg oppdaget at det kunne brukes. Det hele var så tilfeldig at da jeg skulle trykke på brightness/contrast, trykket jeg feil og trykket ''auto levels''. Og det var da det fikk den... ''møkkete'' stilen. Etter det beskjærte jeg det slik det er nå, prøvde å få det like dramatisk som disse fargene er.
Jeg har ikke tenkt ut like mye som dere hva hun liksom sier med blikket, men i studio ba jeg henne om å se litt.. ''bitchy'' ut. Litt mystisk og overlegen. Det synes jeg hun klarte bra. Nå liker jeg det bare bedre og bedre, selv om jeg i utgangspunktet ikke liker sånne bilder. Ser også nå i ettertid at tommelen er plassert over haken (slik som dere har sagt). Det var jo en feil det, men på de andre bildene i samme stilen, så er dette det klart beste.
Uansett.. Tusen takk for alle kommentarene, det setter jeg umåtelig stor pris på :)
Ha en fortsatt fin helg:)

-Monica-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu