Lucifer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-12 21:11:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-01-14 17:16:55
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-02-23 12:49:18
    Versjon #4
Utstyr
  • canon 400D
  • canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_367706} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
anne g.
spennende bilde, og litt mørkt. hadde ønsket meg litt mer rødt, eller kraftigere kanskje..dystert. mvh anne
Aina s.
Takk for kommentar Anne.
Dette skal være rimelig mørkt, men det er meningen man skal kunne se "masken" jeg har malt på. Sitter på relativt lys skjerm, og hvis noen har mørkere skjerm så vises kanskje ikke ansiktet her. Jeg synes forøvrig det virker litt blassere her enn på photoshopen. Har en lysere versjon også, men synes ikke selv den ble like bra. Har flere versjoner i ulike farger, men dette er originalfargene (hvis det kan kalles det etter flere justeringer) Skal se om jeg får ferdig og lagt ut noen av de andre versjonene.

Mvh Aina
Tove H.
Dype, sorgtunge rødtoner- dystert og vakkert. Jeg ser masken - men hadde likt bildet bedre uten (ser litt "påklistret" ut, vet den er malt) - om skjermen yter bildet rettferdighet... Spennende bilde - fargene på v1 er gode og holder i massevis - synes bildet kler det tunge, mørke.
Hilsen Tove
Joachim A.
Hei,
Jeg er absolutt med på foto som kunst, men på kunstens premisser synes jeg ikke dette fungerer så bra...Bortsett fra hvis bildet søker å skape en uro og irritasjon hos beskueren. Slik virker bildet på meg:
Jeg må rotere mitt hode 90 grader for å se hvordan himmelen ser ut, dvs. hjernen min ser dette som himmel, ikke vertikalt mønster. "Masken" har i mine øyne ikke relasjon til resten av bilder, og ser ut som en teknisk feil.
Kritikken er ment kontruktiv ved at jeg beskriver hva jeg opplever når jeg ser bildet :)
Med vennlig hilsen Joachim
Aina s.
Takk for konstruktive tilbakemeldinger Tove og Joachim.
Tove, er glad du liker fargene på V1. Liker V1 best selv, og har hatt hovedfokus på å justere frem fargene. Satt og funderte på om bildet ville fungere bedre uten masken, og vet den ser påklistret ut, men det er noe med enkelheten i den som jeg selv liker. Jeg lurte på om jeg skulle integrere et ansikt, som i "Abraham", men håpet denne masken ville fungere litt arketypisk (vet ikke om det er rette ordet.) Alle kjenner de to klovnemaskene som ler og gråter, jeg tenkte på at dette kunne være en tilsvarende egen maske for Lucifer.

Joachim, du er ikke den første som irriterer deg over at jeg har rotert himmelen, og blir sikkert ikke den siste. Jeg sluttet å se dette som rotert himmel da jeg begynte å jobbe m bildet, og har siden kun sett Lucifer, så jeg har nesten rent glemt at bildet er snudd 90 grader. Det må være det som kalles å bli blind på egne bilder.

Litt av poenget mitt med disse bildene, (dette havner under en serie som jeg kaller Heaven & Hell) er å snu verden litt på hodet. Himmelen er stedet man forventer å finne Gud. Jeg har laget endel bilder der jeg ser haler og Lucifers føtter bl.a, indikasjoner på at himmelen, i alle fall solnedgangen, heller ser ut til å være Lucifers domene. I min verden plasserer jeg slik engelen som forbindes m flammer -oppe på himmelen, og hvis det nå skulle assosieres til et helvete, så er det i himmelen. Å snu himmelen, opp ned, eller på tvers fungerer for meg symbolsk korrekt ut i fra ideen og spørsmålet om hva som er opp og ned (i en religiøs verden) og hva som stemmer med forutinntatte holdninger.

Men - i mitt lille prosjekt her (også flere bilder) har jeg fått endel tilbakemeldinger om at dette ikke fungerer for flere andre, og jeg er glad for alle slags saklige tilbakemeldinger og kritikk. Det er jo for å høre hvordan det fungerer i andres øyne jeg legger ut bildet. Takker alle sammen.

Mvh Aina
Joachim A.
Hei igjen,

Det var interessant å høre dine tanker rundt prosjektet. Svakheten med denne siden er kanskje at alle bilder blir sett under ett og at konteksten ofte faller bort. Jeg nevner at bildet med dets rotasjon skaper en uro hos beskueren, og dette samenfaller jo med din tanke om å snu verden på hode. Fortsatt usikker på om bildet "fungerer", men kjøper din argumentasjonen og ønsker deg lykke til videre :)

Mvh Joachim
Bela D.
Nydlig struktur og de fargene da. Jeg er forøvrig enig at det skaper iritasjon. Men hey, er det noen som vil føle seg vel med Lucifer?
Hilsen
Odd.
Aina s.
Takk for tilbakemeldinger Joachim og Odd. Navnet Lucifer betyr "lysbæreren". I gresk mytologi opptrer han som "Phosphoros"- den som bringer daggry. (Wikipedia)
Min tolkning er at han er engelen som bringer lys inn i mørket. Jeg har tenkt litt på at det slik sett kan passe godt at djevelmasken ser kunstig og påklistret ut - en teknisk feil som Joachim skriver.
Hyggelig at farger og struktur kan fungere, selv om det ser ut til å være irriterende...

Mvh Aina
Anne-Lise S.
Dette fungerer veldig bra, Aina. Liker de mer skarpe fallene av rødt mot de dusere grå. God struktur og fin bruk av lyset! Kreativ måte å behandle himmelen på. Liker best v2 der jeg synes du får frem et litt mykere uttrykk. Kan gjerne henge på min vegg! :-)

Anne-Lise
Aina s.
Takk Anne-Lise. Hyggelig du liker det.

Mvh Aina
Helge R.
noen ganger står verden på hode, spennende presentert, v2
Avsluttet .
Liker momentene på toern Aina, fargene er spennende, fortsett i denne duren.
Mvh. Wind 8~))
Aina s.
Takk så mye Gorm og Eivind.

Mvh Aina
Inger-Lise S.
Et abstrakt bilde jeg har sansen for. De røde stripene bærer bildet. Litt nifst,-spennende.
Jeg liker best v#2.

Inger-Lise
Aina s.
Takk for det Inger- Lise. Jeg har V1 som favoritt selv, men hyggelig at V2 faller i smak. Ser ut som om de fleste synes den ble bedre.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu