Den stille ferd i det små
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-09 23:49:11
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 50D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_367007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Stig Børre E.
Denne var spesiell. Den relativt skarpe bobla og det slørete vannet. Fine toner og et godt utsnitt. Dekorativt.

StigB
Svend Wiig L.
Hei Ingebjørg!

Meget enkelt med en "enkel" komposisjon der boblen fremtrer skarpt og plassert dristig, noe for langt til venstre. Om det er riktig eller galt, tja ...ingen fasit på det. Det blåe skal være blått og kler bildet!

Krusningene er delikate og er selvfølgelig viktig og kler bildeflaten.

Korn i et bilde er vi alle opptatt av. Bidrar det positivt eller ikke..., tja, si det!?
(Skjemmer ikke meg nevneverdig her)

Noe større kontraster kan heve bilde kanskje og det kommer ikke som en "boble" at jeg kunnet sett en versjon i B&W!:)

Mvh Svend
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere to.

Stig - Fint at du påpeker at dette er spesielt. Da har jeg oppnått mye.

Svend - Dette var langt fra enkelt. Det tok minst et par liggende timer på iskanten, og boblene gled forbi. Denne bobla er omtrent 1 cm lang/liten/kort. Bildet er tatt i svært dårlige lysforhold, støy er jeg vant med (...), og svart/hvit versjon ble sannelig ikke dumt! Takk for forslag.


vh Ingebjørg
Svend Wiig L.
Hei Ingebjørg!

Ve.2 "funka" det!:)

Mangler bare en hvit ramme, vet selv ikke hvordan en kan få det i nye versoner!??

Mvh Svend
Avsluttet .
Henger meg på de andre to her.
Bildet er enkelt,men en trenger ikke mer.
Sløringa på vannet gjør at man ser at det er bevegelse i vannet,noe som jeg syns hever bildet.
Bobla er skarp og fin og godt plassert.Kjekt med forklaringen din på hvordan bildet ble til.Og da må jeg si godt jobba.
Korninga gjør meg ikke noe her.
Tone
Svein B.
Ver #1 for meg Ingebjørg, blåtonene hører definitivt med synes jeg. Men gjør noe med den lille lyse biten i nederste høyre hjørne så holder det i massevis for meg.

Mvh
Svein B
Svein B.
Ang hvit ramme.....hos meg kommer originalbildet opp med hvit ramme. Når jeg går til ver #2 er det ingen ramme. Når jeg så går tilbake til ver #1 er ramma vekk også der. Er det slik hos dere andre også??

Mvh
Svein B
Jan Inge K.
Jeg synes dette fungerer.. både i farge og s/hv... som Svein legger jeg merke til den lille lyse biten nede i høyre hjørne.. den bryter på en måte med resten...
Stig N.
Dette synes jeg var flott! Likte fargene og plasseringen av boblen. Kanskje skåret vekk noen mm nederst for å få vekk den lille lyse biten nede til høyre. Rammen forsvinner hos meg også etter å ha sett på versjon 2.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemeldinger!

Angående ramme, så skjønner jeg ikke hvorfor den ikke henger med, og forsvinner når man går tilbake. Det er vel en sånn der bug..

Svein - Det lyse i hjørnet har jeg ikke sett, men det skal jeg ordne. Jeg liker også den blå best, men det er vel ingen overraskelse.


vh Ingebjørg
Torbjørn K.
Jeg liker best v1. Fine myke bølgerog fargetoner. Jeg synes at bobla burde vært mer i det gyldne snitt når bildet er såpass minimalistisk.

Torbjørn
Tor Erik P.
Nydelig bilde med "enkel" komposisjon, som gir mer og mer dess mer man betrakter det. Etter min mening er det helt klart den blå versjonen som er Bildet her og den litt venstreplasserte bobla synes jeg gjør bildet mer interessant. Tror kanskje jeg ville kuttet bittelitt i høyden (ved den første overgangen til svart). mvh Tor Erik
Jóhann Á.
Deja vú for meg, dette, Ingebjørg! :o)

Liker bildet og det har jo klart ditt merke på seg. For meg blir det v1, syns v2 blir alt for grumsete av støy til at den blir interessant.
Selv om jeg liker bildet, vil jeg kanskje tro at det ville blitt enda bedre hvis boblen ikke var så nært billedkantene.
Og så skal du ha all mulig skryt for å ha ligget ved elva en kald vinterdag i jakten på bildet du ønsket å ta!!!!
ingebjørg fyrileiv g.
Takk og takk igjen!

Torbjørn - Jeg synes at det er spennende at bobla er såpass pressa ut i kanten. Jeg er som regel veldig glad i det gyldne snitt, så jeg skjønner deg jo godt.

Tor Erik - Tja, et kutt er jeg ikke så begeistra for da jeg allerede har kutta litt fra før..

Jóhann - Javisst, er det så godt som det. Det er et annet (ryddigere) bilde, men såklart fra akkurat samme timeløp. Ros mottatt, men i all iver merker man ikke kulda så godt...


vh Ingebjørg
Myriam B.
Det meste er allerede sagt her, men jeg synes det var et delikat og fint bilde, det blå falt mest i smak hos meg.
John H.
Hei Ingebjørg.
Den satt. Enkel og virkningsfull komposisjon. Bobla er på grensen til uskarp uten at det gjør noe, for helhetsintrykket er bra. S/H versjonen blir for kornete og grå. Blåfargen kler best dette motivet. Jeg støtter ikke forslagene om beskjæring.
John
Avsluttet .
Jeg har sittet å fulgt med etter hvert som kommentarene strømmer på Ingebjørg.
Når John's kommentar er ganske lik mine observasjoner, slenger jeg meg på der. Bittelitt endring på bobla ønskes, litt lysere kunne den vært, og trenger også litt oppskarping. Men, når du ikke lar deg detaljstyres, blir bildet nok stående som det er.
Et kjempefint bilde med litt pirk, og all honnør til deg og ditt arbeid med motivet.

God søndag
mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Takk igjen.

John - Jeg synes at bobla er skarp nok jeg, og er etter forholdene veldig fornøyd. Dette var ikke enkelt da de støk forbi i god fart, og tamronen ikke fokuserer så kjemperaskt..

Arild - Jeg er ikke så begeistra av så mye oppskaring, og angående detaljstyring har du nok rett. Forøvrig synes jeg at det blir feil å sitte å vente på at noen skal kommentere det du mener, for så å slenge deg på. Men det er vel opp til deg.


vh Ingebjørg
Avsluttet .
Jeg sitter nå her, og kan se så lenge jeg vil. Syntes det var merkelig at ingen nevnte den uskarpe boblen, så den hadde nok kommet fra meg uansett.
Men sjenerende uskarphet er det ikke, og farven er jo gjennomgående god i vannet inklusive boblen, slik at bildet blir rolig i uttrykket i sin helhet uten å bryte med oppskarping av motiv.

Så sånn sett kan bildet ditt brukes på to måter, alt etter hva enn vil uttrykke.
Her er det det vare og myke som er ivaretatt.

Slett ingen retrett fra forrige kommentar, men en mer utdypende mening om bildet ditt fra meg som betrakter.

mvh arild
Anne Ø.
Lekkert i blått, fint med dråpen og linjene bakover i motivet. Godt jobba å få tak på dette. 1 cm, så bra!
Stian H.
Hei.

Virkelig lekkert! Sitter og lytter til Prelude av Airbag, og når dette bildet kom opp på skjermen falt to brikker på plass. Lag en serie i denne stilen, og du har et show som kan stresse ned den mest hysteriske:-) www.airbagsound.no

Liker spesielt det myke uttrykket hvor det mørke vannet bølger seg avsted. Den øvre delen av bildet treffer ikke så godt, da kornstrukturen ødelegger noe av den silkemyke følelsen nedre del gir meg. Jeg foretrekker definitivt den blå.
På skjerm hadde kanskje støyfjerning glattet det ut, men det hadde vært spennende å sett dette i STORT. Om boblen er skarp eller ikke... ja si det. Den kunne selvsagt vært skarpet opp ytteligere, da den er skarp og i fokus, men om det er formålstjenelig for uttrykket i bildet, det tror jeg egentlig ikke.
Flott resultat av en vanskelig oppgave.

Stian


ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere siste!

Arild - jeg synes egentlig ikke at bobla er så uskarp som du vil ha det til, men det får så være.

Stian - Ja, en serie med slikt hadde vært spennende å fått til. Noe å tenke på kanskje... Takk for ide;) Jeg er enig angående korn i øvre del. På macen var det ikke så framtredende som her på jobbskjermen, men da kan jo kanskje bildet forbedres ved ny tur. -Istede for å begynne med støyfjerning (har aldri brukt det), og oppskarping og slike tryllerier.. Jeg får satse på bedre lysforhold.


Ingebjørg

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu