En hjelpende hånd?
En sen kveld i sommer på karl Johann, så jeg et lys som ble reflektert i et vindu og refleksjonen traff bare denne mannen og hånden, ingenting annet. Det var så spesielt at jeg måtte ta et bilde.Ikke perfekt teknisk, men meget fortellende.
Utstyr
  • Nikon F80
  • Tamron 28-200mm 3,8-5,6
  • Blender-
  • Filmtypesensia 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1035
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36539} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Håkon Frede F.

fantastisk. dette falt i min smak. jeg kjenner igjen ''modellen'' også, for den saks skyld.
håkonFrede
Lars-Anders M.

Bra verken mer eller mindre!
Hege K.

Sterkt!

Vi trenger å se slike bilder innimellom!

:-) Hege
Mehrzad G.

GLIMRENDE bilde!!!

mvh Mehrzad
Avsluttet .

Bra. Likte dette. Stilig med ''lyssettinga'' gjorde løfta bilete nokre hakk. Bra med omgivningane rundt, og mannen som sjølv ikkje ''heng heilt med i svingane''...
Stian
Tarjei U.

Takk for positiv kritikk!
Avsluttet .

Bra situasjon. Jeg håper at personens integritet er ivaretatt.

-k
Avsluttet .

En mycket bra bild, otroligt så fint du har fått till ljuset också, är det befintligt ljus eller en efterbearbetning?
Seriös bild! hoppas du får den uppmärksamhet den förtjänar.
Avsluttet .

meget bra
Tarjei U.

Har ikke gjort noe med lyset i etterarbeid. Sola hadde nesten gått ned, men en lysstråle traff et vindu og ble reflektert. Lyset traff bare denne mannen og hånden, og det skapte en meget spesiell stemning. jeg var på rett sted til rett tid.
leif b.

Skal jeg väre ärlig ,så blir jeg trist og lei meg av slike bilder.Og uansett hva en mener om disse meneskene ,så må det jo väre et helvetes liv.
Det er greit og få en slik situasjon belyst via et foto.Kansje vi våkner, vi andre.Bildet har en fortellende kraft ,om en livssituasjon. Og gjör dette foto til et meget bra reportasjebilde.
mvh...leif
Ketil J.

Jeg tenker på hvor alle de som sitter sånn gjør av seg nå som det begynner å bli så kaldt ute..

-ketil-
Bent S.

Sterkt og flott opptak, utført i rett tid og godt eksponert. Jeg blir også fryktelig lei meg, når slike motiver dukker opp i mine øyne. Har en bekjent som har levd et hardt liv lenge og havnet på denne siden av livet, slik bildet viser. Oppe i alt det vonde klarte vedkommede å bli smittet av hiv, som nå har utviklet seg til aids. Det er ikke enkelt å hjelpe til for de, heller.
Selv om vi så gjerne vil!
Mvh. Bent
Janne Cesilie J.

Ikke noe ukjent syn desverre!
Som Bent sier,
dette gjør vondt innvendig å se på!
Her sitter jeg trygt å godt med alle dotte vennene mine,
og ute er det kaldt og alt for mange med samme skjebne som fyren på bilde!
Man trenger slike vekkere!!!
Flott dokumentert og beskrivende bilde!
Mvh JCJ
Siri L.

Tok du kontakt med mannen før du tok bildet?
Dette er mennesker som bor på gata. Vi går vel ikke hjem i stua til folk og tar bilde av de?
Jeg har ikke sansen for snikfotografering av hjemløse i og med at de fortjener like mye respekt som andre.

*Siri Løsund
Petter H.

Kjære ”amatørfotograf” Siri Løsund. Innlegget ditt over lukter lite gjennomtenkt, men enda mer mangel på fotografisk forståelse. Jeg ble virkelig provosert. Jeg har ikke noe imot deg, men syns du kunne ha holdt den uttalelsen for deg selv. Jeg har faktisk en nabo som er narkoman og tigger, men han bor ikke på gata. Hvor har du det egentlig fra at tiggere bor på gata? -hvor urban er egenlig du, Siri Løsund?
Som proffosjonell fotograf med mange års erfaring vil jeg si at: med bildet av tiggeren, har Tarjei Utgarden klart det de fleste ekte fortografer hver dag streber etter ; nemlig kunne ta bilder av situasjoner som aldri ville bli de samme om de var oppstilt. Hadde T.U spurt tiggeren, ville høyst sansynlig alle følelsene i bildet blitt borte. Bildet som vi ser over er ekte, nydelig komponert med en avgjørende lyssetting (fra et tilfeldig vindu) som setter spissen på hele bildet.
Ønsker deg lykke til videre med fotograferingen, Tarjei.
Jeg liker stilen din!


Mvh P.H
Lena Irene K.

Også jeg vil gi deg ros for dette bildet. Det å ta bilder av mennesker er ikke enkelt, for det er så vanskelig å være diskret nok til å få motivet til å være avslappet og virke uoppmerksom på fotografen. Du har klart det. Du tråkket usynlig frem mot denne stakkars mannen, og skildrer med presisjon tragedien og smerten i ''livet'' hans, og vår likegyldighet. Men vi har så liten mulighet for å hjelpe når det har rukket å nå så langt... Lyset når også kvinnehånden som kunne ha sluppet en mynt opp i koppen. Det at lyset treffer også her, setter fokus på mer enn mannen - også på vår manglende lyst til å hjelpe - littegrann...
hanne o.

Hei Tarjei!
Likte dette bildet veldig godt, syns du har fått fanget en veldig spesiell ''stemning'' i bildet ditt. (ikke at jeg er noen ekspert.... )

lykke til videre og godt nyttår :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu