• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-11-06 10:47:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F 100
  • -
  • Brennvidde24-105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36444} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Dag T.

Hmm, ikke så bra teknisk, men sikkert et pent utgangspunkt. Det ser ut som om du har brukt et Polarisasjonsfilter som er for lite for brennvidden. Dessuten tror jeg skanningen er dårlig.
Cato G.

Takk for kommentar!! Kan du utdype litt mer hvorfor det er så dårlig teknisk. Stemmer at jeg har brukt polaroidfilter, og scanningen er nok noe dårlig.
Ragnar W.

De sorte feltene i hjørnene oppe tyder på at filteret ditt ikke er stort nok som DT, sier.Har gjort samme tabben selv og fikk ødelagt mange potensielt gode bilder fra en Afrika-tur ... Det samme skjer selv om filteret i utgangspunktet er stort nok, men monteres utenpå et annet filter (som var tilfelle for meg).

Ellers enig i at dette ser ut som et potensielt godt bilde i utgangspunktet, men det skjemmes av de nevnte tekniske feil + at det er for mørkt til høyre og nede.
Dag T.

Det virker ikke helt skarpt og er grumsete i fargene, med den brennvidden jeg tror du har brukt (24mm) er det vanligvis ikke problemer med skarphet i bildet. Har du brukt Flatbedskanner?

I Photoshop kan man gjøre en del for å fikse på dette med Unsharp Mask (eller ganske enkelt Sharpen) under filtere.

Dessuten er de mørke partiene litt for mørke.

Bildet virker også litt skjoldet i himmelen, noe som enten kan være skanneren eller rusk på filteret som synes på grunn av motlyset.

Håper dette hjelper litt...
Cato G.

Jepp, takk for bra tilbakemelding. Det hjelper. Bildet er tatt i motlys, så derfor mørke partier. Tror bildet sprekker litt i himmelen siden jeg må lysne det så mye. Et vanskelig utgangspunkt synes jeg!!!
Legger ut en ny ubehandlet versjon av bildet nå!!
Carsten A.

Her er det fullt mulig å få fram en vesentlig forbedring med endret utsnitt og endel redigering av bildet:

Den konkrete effekten av et for lite (?) filter (polarisasjonsfilter, ikke polaroidfilter, som det ble sagt i en annen sammenheng), jfr. hjørneeffektene, kan ordnes med en god del beskjæring ovenfra og nedenfra, noe bildet vinner på også av andre grunner. Endel beskjæring fra høyre er nok også en klar vinning. Men pass på å bruke filtre eller andre forsatser som ikke gir vignettering som her. Flere filtre/forsatser oppå hverandre eller for trang motlysblender kan også føre til slikt vi ser her.

Når det gjelder toneforløpet her bør mellomtonene løftes (bruk kurveverktøyet i PS), og økt brillians og farger får en dels med øking av fargemetningen (blå tar lett overhåbd, så metningen der må begrenses), dels med litt USM.

Jeg sender deg et korrigert bilde for å vise mer konkret hva jeg mener kan gjøres.
MVH CA
Cato G.

Fikk bildet ditt pr. mail. Så mye bedre ut. Skal tenke litt mer på beskjæring neste gang jeg behandler noe i PS. Har også som regel problemer med skarphet i bildet når det legget over på foto.no, kontra hvordan det ser ut i PS.
Thanks!

Cato
Johannes B.

Mycket bra motiv!
Gillar versjon#2 bäst...

/Björk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu