Storneset
Som forrige bilde fra Storneset :)
Utstyr
  • Canon EOS 1D MK III
  • Sigma EX 12-24mm f/4,5-5,6 DG HSM
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/10
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_363654} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Espen L.
Fine bilder du har her!
Men dette bildet likte jeg motivet svært godt, elsker steiner i forgrunn av slike bilder. Men tror jeg kanskje ville vært litt forsiktig med å få en såpass utbrent sol, og så mørk skog.Personlig tror jeg en litt bedre samhandling her ville gitt et enda bedre resultat. Hadde også vært meget morsomt å se resultatet av dine bilder med noen filtere. grad.ND filter kanskje?
Lars B.
Takker for komentar Espen!
Var ikke lett å få til bedre :) Himmelen er eksponert 2 hele blendrestopp lavere enn landsakpet(!) Det var særdeles stor kontrast mellom himmel og landskap denne dagen. Årsaken til dette er at solen ikke er oppe og lyser ned på landskapet, men ligger under horisonten og lyser "opp i" skyene. Men slik er det nå en gang med mørketid her i nord... ;) Er ikke dermed sagt at jeg er uenig i din vurdering mtp samhandling, kun ment som en forklaring på hvorfor bildet er som det er. Når det gjelder filtere så sliter jeg med å finne std filtere til dette objektivet. Da må jeg i så fall gå for Leefilters el, og de har en relativt stiv pris på sine løsninger. Synes derfor det er litt for risky å gå for det uten å ha fått prøvd de på forhånd. Erfaringer?

Lars
Per T.
Jeg synes dette er et meget flott bilde. Får nesten følelsen av å være til stede. Liker presentasjonen av naturen og variasjonene i lyset selv om jeg også ser poenget til Espen. Jeg oppfatter forholdene som krevende for å få til en god eksponering der også de mørke partiene kan komme noe bedre frem. Mvn Per
Ronny A.
Hei Lars.
Et meget godt gjennomført bilde hvor fargene + lang lukkertid fungerer utmerket. Du har en liten krumming på horisonten, som du lett kan fikse i ps.
Uansett et flott bilde.
mvh Ronny
Jan O Ø.
Hei.
Utrolig vakkert og velgjort bilde. Fin dybde.
Ramma derimot tror jeg bildet hadde klart seg uten.
Mvh Jan O.
Espen L.
Jeg bestemte meg ifjor for å gå til innkjøp av ND filter, grad ND filter og pola filter til min vidvinkel, bruker selv Nikon 12-24. er svært fornøyd med det jeg kjøpte. (Cokin adapter 77mm og div filtere fra Hitech). Sigma 12-24 er vel 77mm det også? Sparer mye redigeringsarbeid i ettertid med disse filterene, spess i forhold til HDR. Har ikke de beste eksemplene selv, men sjekk ut landskapsbildene til www.thomasha.net , Her er det brukt samme type ND filtere som jeg selv bruker.
Espen L.
Ville vært bra for deg tror jeg, skyene ville også blitt enda mer "dramatisk", noe jeg syntes blir veldig brukanes ;)
Marcus B.
Väldigt vackert och väl genomfört! Kommer inte på någon förbättring här.

Mvh
/Marcus
Eli R.
1) flott. Jeg har ikke noe å utsette på solen og syns ikke det er nødt til å være mindre utbrent.

2) Jeg syns det hvite på sjøen har blitt for hvitt. Jeg syns at det tar for mye av bildeflaten. Jeg syns også at det liksom renner ut av bildet på høyre side uten at jeg syns at de snøkledde fjellene klarer å balansere opp dette?
Så jeg ville vurdert alternative komposisjoner.

Har hatt mye utbytte av Cokin filtersystem og syns ikke akkurat det er dyrt...?
Du trenger en filterholder, ND2,4,8 og adaptor ring for å komme igang.
Eksempel:
ND4:
http://www.warehouseexpress.com/product/default.aspx?sku=1000761
Filterholder:
http://www.warehouseexpress.com/product/default.aspx?sku=1013825
Adaptor Ring 77m: (for eksempel)
http://www.warehouseexpress.com/product/default.aspx?sku=1011066


Lars B.
Takker for tilbakemeldinger alle sammen!
RA: Så ikke krummingen i farta, så takk for tipset :)
JOØ: Tja, Ramme eller ikke ramme, det er spørsmålet ;)
EL og ER: Sigma EX 12-24 er 82mm og har ikke filtergjenger, noe som medfører at jeg må opp på X-pro, med de prisene det medfører. Dersom det er noen som har erfaring/kjenner noen som har erfaring med Cokin X499 Universal Ring i kombinasjon med et slikt/eller lignende objektiv, så vær vennlig og send meg en melding(!)
ER (2): Kan du greie ut litt mer om hva du mener at det blir for hvitt? Er det for mye av det "hvite" eller er det for lite farge i det som er "hvitt". Årsaken til at det er så mye av det hvite er uansett kombinasjonen 2meter høye bølger og 30sek lukkertid, så det er det lite jeg får gjort med denne gangen:) Har du evt tips til alternative beskjæringer? Forøvrig: Tusen takk for utfyllende kommentar :)
MB: Tusen takk!

Lars
Lars B.
RA: hmmm... Nå har jeg gått bildet etter i sømmene og klarer bestemt ikke å se krumming av horisonten. Mulig det er et synsbedrag mtp den strandlinjen som går innover mot høyre. Men det lille som er av horisont er "peise beint" når man forstørrer opp bildet og ser det i gridvisning. (Horisonten er kun der ute under de gule skyene og litt til høyre fra denne)

Lars
Eli R.
Auda - bom på filter :-) Får håpe noen andre har glede av det...

Det er jo ikke det at det ER for mye hvitt men bare at jeg syns det. På sånne bilder så pleier jeg å teste ut forskjellige lukkertider og dermed blender. Så bare ut av luften ser jeg for meg enten litt mer bølger og f/16 eller f/22 eller kanskje at et litt lavere ståsted kunne gjort det enda mer eterisk hvis mulig? Altså ene eller andre retningen. Det jeg ikke "liker" er at det hvite feltet er smalt midt på og blir bredere og forsvinner ut i hjørnet. Som om innholdet av bildet renner ut? og at det tipper til siden? Ubalansert. Jeg liker bedre løsninger som lukker vannet inne i bildet. Og hvor det enten blir veldig eterisk elelr at du ser noe bevegelse og struktur.

Det ble kanskje litt klønete sagt :-)

Men jeg syns det er vanskelig å få gode komposisjoner ved kysten, det blir typisk land på ene siden og vann på andre, men at en liten flytting kan gi foreground interest på motsatt side av "land".

Ellers liker jeg denne boka: http://www.amazon.co.uk/Photographers-Eye-Composition-Des...1905814046
- Eli :-)
Espen L.
Jeg ser ikke at havet renner ut av bilde som noe som bør rettes på, liker faktisk veldig godt motivet ditt. spess at du har fått med en slags odde på de svalbergene, føler man står på "the edge" noe som ser bra ut....
Lars B.
ER: Tusen takk for at d tok deg tid til å utdype, det setter jeg virkelig pris på! Veldig greit å få sånne inputs til neste gang man skal ut på den type fotografering, hvilket jeg håper blir på nyttårsaften dersom værdamene får rett :) Er dog ikke helt med på den med mindre blender og mer bølger... Men innramming av vannet som motiv er et kjempetips som jeg virkelig skal prøve å få til ved neste anledning :)
EL: Den odden du ser kanten av er Storneset, derav bildenavnet :) Takk for hyggelig kommentar!

Lars
Eli R.
Bare hyggelig! Viktig å huske at det bare er mine tanker og ingen sannhet :-)
Det er bare basert på hva jeg liker. Jeg har vært helt besatt av denne typen bilder :-)
Du kan finne mange på Ephotozine.com
- Eli
Tove H.
Særdeles vakkert bilde hvor jeg liker det jeg ser. Det ser ut som krumming av horsonten, men det er nok synsbedrag - som du sier selv. Jeg synes synsbedraget kler bildet. Nydelig lys, sløring og utsnitt.
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu