lysende hjem under stjernesnurr
Bildet er tatt den siste overnattinga etter en 10-dagerstur fra Abisko til Narvik i vinter. Eksponeringstida er omtrent 45 min, og det var ikke til å unngå at noen gikk på do i mellomtida.. Sportsteip og ei nøtt er tatt i bruk for å holde ned utløseren, mens jeg selv sitter i teltet foran.
Utstyr
  • Canon EOS 350
  • -
  • Blenderf/5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_361102} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Øyvind A.
Jeg ville valgt en knappere eksponering. Lysene fra teltene er delvis svidd ut, og himmelen kunne godt vært mørkere også. Jeg tror stemningen ville kommet bedre frem da.
mvh Ø.
John H.
Hei Ingebjørg.
Artig effekt med stjernehimmel som snurrer og snurrer. Men du skulle blendet ned for å oppnå mer nattstemning. Himmelen blir for lys og effekten av natt blir litt borte. Men likevel fin stemning med teltene som lyser opp i natten.
John
Odd Tore S.
Sterk sak dette, tenderer mot dagslys ute og flomlys inne i teltene.
Jeg tror som ØA at stemningen hadde kommet bedre frem ved knappere eksponering, i dette tilfelle ved hjelp av nedblending.
Da hadde stjernene fortsatt tegnet sine snurr, det hadde vært natt, og dovandrerne hadde dokumentert sine random walks.
Odd Tore
Avsluttet .
Hei Ingebjørg.
Jeg tror nok at du vet hva du gjør, og du vet også at dette ble litt overbelyst.
Hvis du har opptaket i RAW, ville det vært naturlig å jobbe frem bedre lys og farver på himmel og på teltene.
Naturen rundt er jo flott gjenngitt.

Men huttetu, dette gjør du med glede? Takke meg til varme sommerkvelder med tropenetter, da fungerer jeg best:)

Ha en trivelig helg
mvh arild
Thorbjørn R.
Enig med de foregående. En så lys stjernehimmel blir urealistisk. Jeg synes også teltet blir ubehagelig lyst.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer!

Dere er temmelig enig om at dette er for lyst, og det er også jeg enig i. Men samtidig synes jeg at det er dette altfor lyse lyset som gjør bildet, tross alt at det var nærmest svarte natta men med månelys og nordlys. Jeg synes dette ble et eksperiment med spennende (og annerledes) resultat, men om jeg hadde truffet med innstillinger hadde jeg nok vært fornøyd med det. Også..


vh Ingebjørg
Ivar B.
Det er en flott turstemning i dette bildet, men jeg er også enig i tidligere innvending om at dette er ganske kraftig overeksponert. Du kunne ideelt sett blendet mer ned og hatt samme lukkertid. Vanskelig sport å få rett eksponering på dette, ikke så lett å hive seg på en ny runde på 45 minutter heller:-)Mvh Ivar
Svein B.
Slenger meg på Ingebjørg, vel lyst for meg og mine assosiasjoner for bildet- og jeg er enig med Ivar B i at du gjerne kunnet blendet ned og beholdt lukkertida- for stjernesnurren er god den. Ville blitt lekkert med himmelen dypt farget av nordlyset og teltene noe mer beskjedent opplyst. Bare hugs å ta med tape og nøtt på nye turer ;-)

Mvh
Svein B
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Ivar og Svein.

Ivar - En ny runde med 45 min. var ikke så ideelt da jeg bodde med tre andre som ville ha ro i teltet akkurat denne kvelden jeg skulle prøve dette..

Svein - Ja, jeg skulle ha blenda ned. Det får bli neste gang.. Tape og nøtt(er) er nok med da også.


vh Ingebjørg
Frank N.
En god og kjent idè dette her. Dessverre så er teltene temmelig utbrente. Eksponeringstiden burde nok ha vært en del kortere. Ellers så synes jeg kompen sitter bra. Vel illustrert teltleir. Har et noe tilsvarende bilde selv:-)
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentar, Frank. Joda, bildet er for lyst som også noen ganger over nevnt.. -Det er nok ikke lukkeren som skulle vært justert, men blenderen. Stjernene er jo gode. At teltleiren er fin, det er jeg også enig i ;) Enda er det to telt som ikke vises.

vh ingebjørg
Bengt Egil R.
Heisann!
En stund siden du la ut dette, og du har sikkert fordøyd det meste. Alikevel ga det meg et lite tips.
Hva med en dobbelteksponering?
Hvor du først bruker et sted mellom 15s og ett minutt og "lysvaskt" i teltene, og så en så lang eksponering som batteriet takler betraktelig nedblendet etter at leiren har gått inn i søvn modus.
Bare en tanke.
:-) Bengt
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg setter pris på at du er innom et eldre bilde Bengt. Men egentlig er det jo litt for sent med enda en eksponering her.. Kanskje ved en annen anledning, men jeg foretrekker å ikke lage bilder som må settes sammen i photoshop for å bli bra... Bor man i et firemannstelt er det en fordel å legge seg samtidig.

Mvh Ingebjørg
kenneth k.
et utrolig tøft bilde, så bildet første gang like etter du la det ut, og det er et vilde jag av og til må innom igjen og i gjen.

Kenneth

( har desverre ikke noe foto teknisk å komme med ).
Bare liker bildet.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for det, Kenneth. Hyggelig at du kommer med kommentar to år etter at jeg la det ut da ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu