Bildet inngår i albumet Eventyr fra havet -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger477
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_359733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Roy Sigurd K.
Fint bilde, men jeg tror jeg hadde beskjært endel i bunnen. Det skjer ikke stort i det svarte der...
Tove H.
Takk for kommentar. Det som er interessant er om en slik flate som skipssiden er her - med få nyanser i - kan forsvares ut fra stemning og ønske om å være en tyngde mot det lyse. Det er litt (!) lysspill noen steder i flaten, men det synes nok ikke på mørke skjermer. Mulig du har rett med beskjæring, skal tygge litt på det.
Hilsen Tove
Per Harald G.
Likte stemninga her. Er med forsvaret ditt for det mørke her. Det funkar som ei motvekt mot det lyse.
Det er noko hinsidig over desse bilda dine som gir meg frysningar nedover ryggen, men nokre gonger er det jo litt godt å gyse litt:-)
Marit O.
Spennende dette var Tove,liker den skummle og litt mystiske stemningen du formidler her.Ikke beskjær i bunnen,det er nyanser i det mørke og gir spenning i bilde ditt,flott igjen Tove!:)

Ha en fin Søndag!

Mvh Marit
Per Einar G.
En fisker stående ved bruket og speide utover mot det ukjente, er det sjøormen, en gigantisk 18 armet blekksprut eller en tornado som kommer? Spennende laget er det iallefall.
Trenger ikke croppe noe etter mitt skjønn!

Mvh
Per E.
Avsluttet .
Interresant bilde, jeg er også uenig i å skulle croppe.
Odd E. k.
Hei Tove!

Nå går det sikkert på siste verset. Ser ut som om båten står i brann, der mannen har det fulle strev med å kunne redde seg fra flammene i gnistregnet. Nydelig formidlet, der du fint har fanget lyset, kontrastene og fargene på en utmerket måte. Utsnitt og komposisjon også utmerket som vanlig!

Ha en trivelig kreativ fotouke.

Tror jeg blir opp i natt igjen Tove...

Mvh

Odd E.
Tove H.
Takk for kommentarer!
Per Harald: Flott - var ikke helt med på kutt. Hinsides? Interessant og artig å høre!
Marit: Skal ikke beskjære. Bra du føler det er noe skummelt i luften - for det er det ment å være.
Per Einar: Fisker? Sjøorm? Tornado? Spennende tolkning! Nix crop,
Kieran: Bra - bred enighet mot å croppe.
Odd E: Det er nok ikke fullt så dramatisk. Ettermiddagssola kan "sette et skip i brann" .Så da får du nok sove. Tolkningen din var imidlertid spennende - ser gnistregnet.
Ingen har samme tolkning som meg - det er jo interessant! Jeg ville ikke gi ledetråder i starten denne gangen (heller).
Ha en fin søndagskveld!
Hilsen Tove

Per Harald G.
Ikkje hinsides, Tove, men hinsidig,-den andre sida/the other side/after death...osv.
Tove H.
Det var hinsidig jeg tenkte - bare skrev feil. :) Takk for oppklaring.
Hilsen Tove
Knut R.
Enda et flott bilde i serien din! Me du må sove om natta, Tove! Ser at du la ut dette i natt. Sånn blir det kanskje når man blir fanget av lysten til å eksperimentere.

mvh Knut
Lars B.
Fine gyllende farger som framhever silhuettene godt - liker det skarpe lyset som skaper sterk kontrast til alt det mørke. Fergemannen? Bindeleddet mellom liv og død? Bare du vet...

Hilsen Lars
Avsluttet .
Spennende igjen Tove.
Fantasien får fritt spillerom:-)
Tone
Hans-Jørgen H.
Huttetuuu Tove...
Første assosiasjonen jeg får her er sirkus.
Sirkusdirektøren står ved masta og skuer ut over publiken, mens ei gammel sirkusvogn står der bak.
Drar ikke kjensel på den gamle i frakken, men mistenker han for å ha skumle planer og at han har noe å skjule...
Er han Arild og jentene kidnappet?
Hvor er Neptun og prinsessa?
Er det kruttrøyk som ligger i lufta?
Oceandramaet fortsetter...

Spennende og fasinerende Tove!
Sikker på at jeg sover godt etter dette.
Tyrin.
Eva Marie P.
Kjempebra dette Tove, en flott serie dette:O)
han ser skummel ut den der pukkelrygga mannen ved mastra. Eg trur ikkje han har gode hensikter, eller kanskje det er akkurat det han har..
Skikkelig spennende og kreativt bilde.
Du e flink!
-epl
Tove H.
Tusen takk for tilbakemeldinger, Knut, Lars, Tone, Hans-Jørgen og Eva! Mange interessante og morsomme tilbakemeldinger! Må le, Knut - du har så rett! Må si jeg falt for fergemanntolkningen her, Lars! Godt kommet på - han seiler mot lyset! Fikk nesten lyst å sette på fergemanntittel!
Jeg tenkte nok at han hadde noe å skjule - der han har sneket seg ombord i skumringen, Hans-Jørgen og Eva! Og det er jo eventyr - tror jeg må sette sammen bitene til slutt - lite sammenheng foreløpig. Tonene og Arild kommer tilbake, de er ikke kastet overbord.
Hilsen Tove
Arvid M.
Ja, du er inne på noke interessant her! Lys og mørke.
Synes bilde balanserer fint med den tanken.
Sjømannen skua jo framover mot lyset. Fine fargenyanser i bilde.
mva Arvid
leif b.
Herlige farger og en spennende komposisjon.
Er litt usikker når det gjelder det svarte feltet (om beskjering) men det har med öyet som ser. Du har masse med flotte bilder.
Benytter med det samme sjangsen til og önske deg en - God Jul og
selvsagt et Godt Nyttår.
mvh.....leif
Tove H.
Tusen takk for tilbakemelidinger, Arvid og Leif!
Inspirerende!
Takk det samme, Leif! :)
Hilsen Tove
anders s.
det blir vel utstilling av alle disse flotte bildene fra serien this is the ocean tove?
synes at dette ble et spennende og flott bilde
artig med den krumbøyde fiskeren
mvh anders
Tove H.
Ja, det var det da... :)Fisker, fergemann, skurk, hvem er han egentlig, tro?
Takk for hyggelig tilbakemelding, Anders!
Hilsen Tove
Håvard S.
Får en følelse av møkkete og skitne arbeidsforhold, Tove. En som er på jobb, sjøl om han ikke liker den, men må fordi han må brødfø de hjemme i disse harde økonomiske tider...
Tankene spinner og svirrer, noe du skal ta som et kompliment!

Hilsen Håvard
Tove H.
Tydeligvis et usedvanlig åpent motiv - overveldet over alle de flotte tolkningene av bildet. Takk for kommentar som gjør bildet aktuelt, Håvard :)
Hilsen Tove
Avsluttet .
Tja, hva slags type dette er vet jeg faktisk ikke. Jeg føler at han ikke hører til på skuta. Tror det må være en uteligger som har kommet seg ombord i ly av mørket.
Hva hans hensikt er vites ikke. En sjømann står ikke å balanserer oppå skipslasten på dette vis. Kan se ut som det er kuler og krutt som ligger der. Mon tro om det hele snart smeller og det er ute og snipp snapp snute.

Igjen et vakkert motiv, 3.plass.
mvh arild
Fred S.
Føler du ikke selv at du koker litt suppe på en gammel spiker nå, Tove...? Du har kjørt en haug med variasjoner over dette temaet nå, du har nådd toppen av kurven, og personlig synes jeg at du har begynt nedturen med de to ( ellewr tre...?) siste bildene i serien. Å tolke i hjel bildene ser jeg heller ingen mening i; verdien i situasjonene ( som er temmelig like) er først og fremst de eventyr/sagn-assosiasjonene noen av bildene gir.
Her, som i flere av de andre du har i farger, pladges jeg av støyen; den blir mer "nøytralisert" i b/w-bildene.Riktignok regner jeg med at støyen er bevisst fra din side, men jeg synes ikke den tilfører noe, heller tvert i mot.
Jeg kunne også ha tenkt meg å stille et spørsmål eller to til disse som skriver omtrent det samme som de har skrevet før under samtlige av bildene i denne serien; for siden dette er f/64 skulle jeg tro at det må være mulig å nyansere kommentarene littegrann. Men det er snart jul....

vh fred
Tove H.
Arild:
Tusen takk - da regner jeg dette som velegnet i serien. Typen har sneket seg ombord og hører ikke hjemme der - helt "rett"!
Fred:
Du kan godt være kritisk og gå lei av mine bilder - og si det - helst med en god begrunnelse. Takk for at du sier hva du mener.
Men å skrive nedsettende om andres kommentarer tillater jeg ikke under mine bilder.
Vennlig ment!
Hilsen Tove


Chr. G.
Jeg er nok tilbøyelig til å følge Strømme her. Og det må da være ganske verdifull kritikk? Godt fundamentert i prinsippet om at å gjenta seg selv ikke alltid fører en framover. Det blir som å fortsette å pumpe opp en sykkelslange som har punga. Ikke nedsettende oerfor bidragsyterne er det heller, å påpeke/synse om at ting har stagnert både når det gjelder bilder og kommentarer er vel heller ikke ufint og noe som bør forbys på BildeKritikken?
Håvard F.
Et spennende bilde å betrakte. Synes dette var vellykket.

mvh
Håvard
Tove H.
Chr: Jeg synes all kritikk er verdifull. Jeg har nå tenkt meg framover litt til, så da er det særdeles viktig å få høre hva som ikke fungerer.
Er det teknikken det er nok av? Er ikke motivene varierte nok? Folk øver og øver på pålebilder og annet - omatt og omatt - da må jeg kunne øve også? Støyen er ikke støy, det har jeg forklart før. Jeg gleder meg over å eksperimentere - da må jeg tåle noen fall og dumper underveis.
Forby noe som helst? Det var ønsketenkning. Jeg skal heretter la være å bry meg om slikt :-)
Håvard: Glad for din kommentar!
Hilsen Tove
Inger-Lise S.
Du har funnet noe som er helt annerledes og bare ditt!
Meget bra! Kreativt. "Å koke suppe på en spiker"..? Her undres jeg på motivet for den kommentaren, når man ser hva andre,i fleng,tar av motiver. Skal ikke nevne eksempler på gjentagelser...
Stå på Tove!
Vedr. bildet: Jeg liker dette godt, det har det samme spennende som resten av serien.Jeg er mer usikker på det store hvite feltet til venstre.Men denne stilen er noe ukjent.
Uansett, jeg liker dette også!

Inger-Lise
Fred S.
Det du gjerne vil forby kan du nok ikke forby meg, Tove: Denne diskusjonen har vi hatt på dotten før, ikke minst den gangen George Klamt kopierte opp og la ut en haug med intetsigende kommentarer under et bilde av en viss gatefotograf. Da fikk han så ørene flagret av to velkjente "størrelser" fordi han hengte ut "gatefotografen" kommentatorer. Støyen fra de to stilnet imidlertid fort etter hvert som Klamt fikk bred støtte , og hvis jeg ikke husker feil var en av flere konklusjoner på nettopp den debatten at hvis et forum for seriøs bildekritikk skal fungere optimalt, må en også kunne ha lov til kommentere/stille spørsmål ved andres kommentarer til et bilde. Jeg mener også at Hesjedal støttet det synspunktet, men om den støtten kom i selve debatten eller som en kommentar under et av mine bilder minnes jeg ikke.
Uansett, kommentaren min er ikke "vondt ment", jeg mener dessuten at den er nøktern, og slett ikke ufin; jeg skrev den i alle fall ikke i eitrende sinne, slik jeg "en gang i tiden" kunne finne på å skrive kommentarer.
Så ganske enkelt, jeg skrev det jeg mener om bildet ditt. Jeg har fulgt med på "serien " din, og har gitt deg ros for noen av bildene, det motsatte for andre, og hoppet lett over flere. Med andre ord, jeg synes "this is the ocean" har vært uhyre ujevn, det er det jeg prøver å si, og jeg gjør det i beste mening. I beste mening er det også når jeg sier at du koker suppe på et oppbrukt motiv, med det mener jeg at de siste bildene dine ikke tilfører noe nytt, og jegt synes da det blir litt krampaktig å kjøre videre i noe som begynner å ligne et blindspor.

Jeg håper også, siden dette altså er f/64, at andre som kommenterer denne ocean-serien ser hvor ujevn den er ( eller er det kanskje bare jeg som hallusinerer....) Jeg tror noen gjør det, og det burde ha blitt reflektert i kommentarene de gir. Slik ser det ikke ut; mange er gjengangere, og akkurat som du har gjort med de siste bildene gjør de med sine kommentare, du/de gjentar seg selv. Det må være lov (det ER lov) å stille spørsmål ved foks kommentarer nåpr de blir så repetativt unyansert.
Ellers ser jeg at Sundberg i innlegget over stiller spørsmål om motivet bak kommentaren min. Hun kommenterer med andre ord min kommentar, akkurat som jeg kommenterte kommentarer undxer bildet ditt. Helt OK det, og veldig interessant å registrere at ILS har kommet fram til samme oppfatning som meg, nemlig at det er helt i orden å kommentere andres kommentarer når en ikke er helt enig i dem.

vh fred
Øyvind S.
Fantasi er viktig innen foto og det har du virkelig bevist å innha med denne serien, hvor utførelsen er gjennomtenkt med en historie til hvert bilde, hvis hele denne serien hadde hengt oppe i et galleri ville man sett helheten på en annen måte enn å ta for seg bilde for bilde, tror det kunne vært en god ide... , jeg lar meg fasinere av denne serien og i dette bildet synes jeg samspillet mellom det lyse og mørke er helt avgjørende i forhold til den skumle stemningen rundt personen, gjennomgående for denne serien er at man kan lage seg sin egen story som betrakter og da synes jeg du har lykkes..
Øyvind
Avsluttet .
Stå på Tove. Dette er det mening i. Dette skaper variasjon over et tema. Akkurat som enn kan variere over tema som landskap, macro, is i frossen tilstand osv osv.

Overse.
mvh arild
Chr. G.
Det siste utspillet fra Aase kan ikke stå urørt.

Aase, her kommer det noen særdeles få kommentarer som går i motsatt retning av flertallet, og du anmoder autor om å overse de. Anser du kommentarer som ikke applauderer verket til autor for uønskede på bildekritikken, og at du selv sitter på den riktige (og positive) oppfatningen - som er den eneste som bør formidles? Jeg synes du går over streken her på BK med det siste utspillet ditt.
Tove H.
Tusen takk for kommentarer. At det blåser friskt er jo flott. Her tør alle si det de mener - ingen som brenner inne med noe.
Inger-Lise:
Det store hvite feltet? Han går fra mørke til lys - eller lyset vil snart avsløre det han driver med - eller.....! Har kanskje gjort det for tydelig? Overdrevet? Men jeg liker det som det er. Glad for at du synes om denne noe ukjente stilen:)
Fred:
Oceanserien er ujevn - enig. Heldigvis trener jeg videre mot forhåpentligvis nye høyder. Glad for at du følger med ;)
Øyvind:
Det er bra senset - det var spillet mellom det lyse og det mørke jeg ville vise her...og stemningen som omga personen....det skumle....uten at vi egentlig vet at det er skummelt. Veldig glad for at du opplever det jeg ville ha fram ved lys-, fargebruk og positur.
Arild:
Takk - prøver å variere - både med bruk av lys, tekstur og hvor, hvem og hva...!
Hilsen Tove




Bjørn Aksel B.
Hei Tove, kommer litt seint inn her, men må si jeg fallt for bildet ditt. Masse mystikk og spennende kontraster. All synsingen legger jeg til side, og betrakter bilde utfra egne inntrykk. Tøft med fiskeren(?) som står bøyd mot det voldsomme som kommer inn fra havet. Det lyse til venstre gjør bildet "eksplosivt".
Dette bildet gjør seg nok på veggen
mvh
Bjørn Aksel
Tove H.
Tusen takk - så kjekt at du likte det! Fint å høre det du sier om venstre side.
Hilsen Tove
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tove.

Eg syns det er ein flott bildeserie dette her,
spennande med ei mystisk stemning i,
og eit bilde med ditt varemerke og særpreg.
Du skaper din eigen stil, og det har eg ei beundring og respekt for, fortsett med det.

Mvh Inger Anne
Tove H.
Tusen takk Inger Anne - for positiv respons!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu