kjølige eleganse
Utstyr
  • Canon 50D
  • Tamron 90 mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger347
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_359432} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Ivar B.
Deilige myke toner og linjer. Bildet er estetisk godt å betrakte.Øynene finner fint hvile. Noe fargestøy i øvre del av bildet uten at det ødelegger så mye for opplevelsen. Et enkelt men behagelig bilde. Mvh Ivar.
Ronny A.
Hei Ingebjørg.
Et behagelig bilde og se på hvor fargen er nydelig. Du ville ha fått enda mer fram den "myke" følelsen ved å bruke støyfjerning på bildet.
mvh Ronny
Chr. G.
Jo, det er elegant. Uten det lille skarpere området hadde bildet imidlertid blitt bare fine farger og kjedelig. Bildet hadde tjent ytterligere på en øriten justering av plasseringen for det skarpe området; litt lenger opp - og muligens noe mer til høyre.
Chr. G.
Og: Ref. RAs kommentar; støyfjerning her ville ganske sikkert ikke ha tilført noe positivt - det er mykt nok som det er.
Avsluttet .
Hjemme direkte ifra Blåfjell?
Joda, det er jo vakkert å se på. Men det mangler liksom det lille ekstra. Jeg ser antydninger til det lille ekstra i nedre del, men det blir ikke nok.

Farven er for varm og lillafarven er jeg ikke glad i, men det er jo alltid en smakssak.

Et abstrakt mykt bilde, hvor det lille ekstra mangler, Ingebjørg.

Men, kjenner jeg deg rett, så står du på ditt, og også det er lov, heldigvis.

ha en trivelig helg
mvh arild
John H.
Hei Ingebjørg.
Her viser du talentet ditt med å få frem mye i det lille. Ren og enkel komposisjon med skarphetsplan der det må og skal være for å lykkes.
John
Steinulf L.
En nytelsae å betrakte og et godt eksempel på at less is more. Endret plassering av fokuspunktet kan være en ide.
Avsluttet .
Syns dette er veldig fint.
Myke fine linjer og det lille som er av støy syns jeg ikke ødelegger.
Også fargene går hjem hos meg.
Joda,dette fungerer så absolutt.
Tone
Ivan H.
Hei,

Pent å se på, men jeg savner noe som kan bryte med de diagonale linjene.
Og det er nederste del (og høyre) av bildet som er interessant.

Hilsen
Ivan Holmedal
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for kommentarer av ulik grad.

Ivar og Ronny - fargestøy er så minimal at det ikke berører meg stort. På lerret og utskrift vises det knapt. Uansett er det jo helt i orden at dere nevner ;)

Arild - Hehe, ja Arild. Jeg er fullstendig uenig med deg.

Ivan - Jeg har jo en brytning! Ser du ikke lyset som kommer inn fra øvre venstre side?


Ha en fin dag!
Vh Ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var et bilde som lever opp til navnet sitt "kjølig eleganse", og definitivt veggmateriale.
Ville kanskje vurdert et lite kutt i øvre del.
Ellers veldig bra!
Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.
Behagelig å se på, mykt og lekkert. Men jeg vil henge meg på begge kommentarene til Chr.Glorstad her.Likevel: Et delikat bilde dette.

Inger-Lise
Stian H.
Behagelig enkelt, og lekre farger.

Liker de lyse stripene som kommer inn diagonalt fra venstre, og krysser de mørke stripene som går diagonalt til høyre. Føler litt at jeg kan være enig i at det skarpe feltet kunne ligget litt lenger til høyre, men ikke lenger opp.

fargestøy i topp er nevnt. ikke uenig i at det hadde blitt "glattere" på skjerm med litt støyfjerning, men som du sier selv, på lerret vil det ikke bli synlig. og det er netopp på lerret, et stort et, at dette bildet vil komme til sin rett.

Blått blikk for små detaljer, fortsett med det!

Stian
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemelding fra dere siste.

Ser dere er noen som vil ha kutt her. Tja, kanskje det kan la seg gjøre en gang, men selv er jeg tilfreds med utsnittet. Jeg er visst litt tverr ang. bildet her.. .

Stian - Ja, jeg skal fortsette med blå detaljer så lenge det faller meg naturlig inn. -Og det vil det nok alltid gjøre :)


vh Ingebjørg
Tove H.
Det lille skarpere området i det fløyelsbløte havet gjør bildet interessant nok for meg. Ville verken beskjært eller tilført noe! Vellykket og vakkert!
Hilsen Tove
Odd Tore S.
En glattere og renere utgave av "Seilende stillhet", men med litt mer rødskjær i nyansene, og temmelig synlig fargestøy i øvre del.
Behold utsnittet som det er, ta en runde med støyfjerning og fjern rødskjæret, så blir både det kjølige og det elegante mer synlig.
Etter det jeg har efart selv, og til fulle fikk bekreftet på siste møte i ABF, er bildebehandling i PS for skjerm og for trykk to ganske forskjellige disipliner. Her er det skjerm som gjelder, uheldigvis også forskjellige skjermer med forskjellig kalibrering og til overmål forskjellige nettlesere.
Ikke rart at bildekritikkene spriker, men vi må jo kommentere det vi ser, og det er ikke nødvendigvis det fotografen så eller la ut.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere to siste.

Odd Tore - Nå sitter jeg ved en annen skjerm, og her ser jeg betydelig mye mer fargestøy og et vesentlig uventet sterk rødskjær. -Et veldig annet bilde enn hva det ga seg ut til på macen, men jeg har grunn til å tro at den er mer kalibrert enn denne skjermen.. Og..såklart skal dere kommentere hva dere ser! Jeg verdsetter ærlighet på det sterkeste, og har ikke ment noe annet (men det vet du vel).

vh Ingebjørg
Fred S.
jada; beholdningen her er det de skarpt tegnede lyse linjene der nede.. Ellers pent, men ikke spennende. Lillafargen fungerer imidlertid her ( liker den vanligvis ikke), og støyen er på en måte så integrert i de mørke fargene at den ikke sjenerer.

vh fred
Håvard S.
Hei Ingebjørg!

Nydelige fargetoner i et estetisk flott bilde.
Ikke den mest spennende komposisjonen, men en fryd for øyet. Kledelige diagonaler som er skarpest nederst og som løser seg opp desto høyere vi kommer i bildet...

Hilsen Håvard
Roger K.
Hei Ingebjørg!
Det enkle vinner ofte og også her. Fine fargetoner i en fløyelsmyk overflate. Blikkfang har du fått i det lyse punktet i bunn. Blikket vandrer derfra fint ut til venste hvor det følger diagonalen ut mot høyre. En del fargestøy oppe til venstre og ut mot midten, men sjenerer ikke mye da. Blir nok tydeligere på utskrift.

Mvh RK

ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye til dere tre sistalende.

Opplevelsen av bildet varierer nok sterkt fra skjerm til skjerm..


-Ingebjørg
Myriam B.
Behagelig farger, fine linjer. Litt mye støy, og kanskje litt kjedelig? Men sikkert fint egnet til meditasjon ol.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk, Myriam. Kanskje litt kjedelig fordi...!? Jeg lager forøvrig ikke bilder for "mediatasjon ol", men vil tro du mener at bildet har god ro?

vh Ingebjørg
Myriam B.
Beklager hvis jeg var uklar. At jeg synes bildet er litt kjedelig er min personlige oppfatning, det kan sikkert variere ut fra hvilke øye som ser. Og grunnen til at jeg synes det er mangelen på variasjon, denne nesten helt monotone blå flaten. Lysskjæret nederst hjelper litt, men ikke nok.Synes jeg.
Når jeg skrev det med meditasjon, så mente jeg nettopp det med ro, at det kan være godt å hvile øynene på, og at det hadde passet bra på f.eks et spa-hotell eller lignende. Ikke noe galt med det vel?
ingebjørg fyrileiv g.
Hei igjen, Myriam. Fint at du kommer tilbake! At du synes at bildet er kjedelig er helt i orden, og det er jo nettopp personlige (ærlige) meninger jeg er ute etter. Men noe av det viktigste i tilbakemeldinger er en begrunnelse, og det fikk jeg jo nå. -Om ikke er det ikke mye å lære av, eller ha ettertanke om.. Om et spa-hotell hadde kjøpt bildet, hadde jeg nok vært fornøyd ja :)

vh Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu