Rebell
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-11-12 21:26:58
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 400D
  • Tamron 70-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger292
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_354136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Aina s.
Pels hører hjemme på dyrene og ikke på folk. Motstander mot oppdrett og slakt av dyr for pelsens skyld. Kua er ikke representabel i saken om pelsdyroppdrett, men hensikten er å vise at pels også gjør seg på foto. Dyrevennlig for de som liker pels...
Vet ikke om jeg lykkes. Bildet kunne sikkert vært skarpere. Tatt med zoomlinsa mi, og jeg og denne linsa klarer ikke å produsere et eneste knivskarpt bilde sammen (drittlinse eller håpløs fotograf?) Tatt med ei grein som stativ og kua så ut til å stå i ro.
Avsluttet .
Hei Aina.
Kan du legge ut opplysninger om brennvidde, lukkertid og blender? Da blir det litt lettere å vurdere hvorfor bildet ikke er skarpt. Hvor langt unna var kua?

Det jeg synes er bra med dette bildet er at du ønsker å fortelle noe med det. Om du lykkes er en annen sak. Det treffer ikke meg helt. Kanskje fordi jeg ikke helt klarer å relatere bilde og tittel og kommentaren din. Jeg er ikke overbevist om at du har funnet den mest spennende flekken på kua.

Det er ett hvitt hår nede til venstre som burde vært klona bort, men det er ikke det største problemet.

Det er bare til å fortsette å jobbe med motivet. Tanken er god.

Hilsen Stig Rune
Aina s.
Hei Stig. Takk for kommentar. Teknikerne på Canon justerte lukkertid osv, og kua var 3-4 m unna. Hadde sikkert vært mer ok å få tatt et slikt bilde helt innpå kua. Det hvite håret du påpeker ga opphav til tittelen. Egentlig litt dumt kanskje at jeg la til teksten, siden bildet selvfølgelig må kunne stå på egne ben. Selv likte jeg lyset, blåskjæret og vanndråpene, noe som ikke så lett lar seg rekonstruere i mer planlagte omgivelser. Tenkte kanskje at dersom slike pels-bilder funket, kunne jeg prøve på flere dyr. Takker for synspunkter.
Mvh Aina
Avsluttet .
Hei igjen,
Takk for oppklaring rundt tittel og det hvite håret. Da blir det straks mer mening for meg. Enig i at lyset, blåskjæret og vanndråpene er fine, men hvis det er det hvite håret som gav opphav til tittelen, ville jeg ha gitt det en mer framtredende plass.

Jeg synes det var bra du la til teksten. Jeg synes det er spennende å høre hva folk har tenkt bak bildene sine.

Hilsen Stig Rune
Gaute Lind F.
Hei Aina. Forsåvidt et spennende projekt ang pels på bilder og ikke på mennesker. Støtter den. Akkurat dette bildet traff ikke helt hos meg. Forstår at pelsen, lyset og dråpene virket spennende der og da, men at det er vanskelig å gjennskape. Men som sagt har jeg tro på projektet.

Du sier du brukte ei grein som stativ. Zoomlinse hvor du kommer ut til 300 trenger som regel et godt stativ. Mer å bære på, men bedre bilder.... Også mye lettere å panorere når du bruker stativ (men det var en digresjon).

Uansett, lykke til med projektet.
Mvh, Gaute.
Avsluttet .
Abstrakt med pels i. Enkelt og interessant synes jeg (utenom det tekniske) Nettopp lyset som fordeler seg ulikt ut over flaten, mønstret å vanndråpene gjør dette severdig, kanskje ikke så spennende, men som sagt..
vh kjellh
Aina s.
Jeg kom på tittelen etter å ha tatt utsnittet Stig, mens jeg vurderte å klone håret, så det er ikke verre enn at jeg kan klone det bort om det ikke passer inn. Var usikker selv. Jeg har stativ Gaute- 2 attpåtil, men det meste jeg knipser er sånn i forbifarten mellom alle andre gjøremål, og da blir de sjelden brukt. Som et forsøk på å unnskylde at fotografen ikke presterer topp kvalitet, kan jeg opplyse om at greina var tynn...Takk for at du synes det er severdig Kjell. Du påpeker de tingene jeg også synes var litt artige med bildet. Hyggelig dere synes prosjektet ikke er så dumt. Kanskje jeg prøver flere forsøk i denne sjangeren.
Mvh Aina
Per Einar G.
Sikkert en drittlinse, he,he mye dritt på markedet i dag.
Bildet fungerer det, det spørs hva du er ute etter...skal du legge tekst på bilde?
Mønsteret og det sorte mot hvite er OK da. Men bilde er ikke akkurat skarpt nok til å finkjemme pelsen for lopper og lus om det var det som var hensikten.
Jeg liker prosjektet ditt, lykke til videre!

Mvh
Per E.
Aina s.
Takk for tilbakemelding Per Einar.
Tekst på bildet..? Tror ikke det er igjen så mye lopper og lus, har finkjemmet og klonet bildet for så mye rusk at jeg kjenner hvert hårstrå ved navn. Har prøvd litt usm på V2, så mye det tåler uten å se unaturlig ut. Har lest i et fotoblad at det skal gå an å trylle ang skarphet, men da må jeg nok ty til min PS guru. Hyggelig du liker prosjektet.
Mvh Aina
Avsluttet .
Både skarphet og farge ble bedre i versjon 2.

Hilsen Stig Rune
neil robert jones f.
Hei Aina,
Fint bilde. og inntresant tema.
Jeg må si det og det er litt flaut, jeg har sitt så mye skinne produkter, jeg hadde gleimt ku har pels.
unnskyld meg, var et ”by’ass” i england.
Jeg er gla jeg bo på land nå.
Mvvh. Neil.
ps. dette komentar har ikke vært "smell checked"
Tove H.
Morsomt med den hvite figuren med lang hals og "vind i håret" - synd "hodet " er kuttet så brualt. Men artig som abstrakt - fint med de ulike nyansene - og vind og vanndråper skaper liv.
Hilsen Tove
Aina s.
Takk for tilbakemeldinger Stig, Neil og Tove. Tove, jeg må innrømme at jeg ikke har sett giraffkvinnen før du påpekte det, og derfor i ubetenksomhet har skalpert henne.
Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu