Etter båra
Ønsker kritiske tilbakemeldinger og tips til forbedring.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_350092} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Terje S.
Dette bilde er bare knall flott. Velvalgt valg av lukkertid og flott plassering av skarvene i bildeflaten. At dette bilde bare fikk bronse i Villmarksliv forblir en gåte.

Terje
Terje S.
Beklager jeg glemte å få med meg at horisontlinjen er ørlite skjev. Ellers har jeg ikke noe annet å bemerke.

Terje
Kjetil K.
Fantastisk naturfoto på alle måte! Horisonten må rettes opp.. Men som sagt: Fantastisk! :)

-Kjetil-
Anne Kari Berg K.
Et bilde som fanget umiddelbart da jeg så det i thumbnailstørrelse, og som bare ble enda finere i stort. Dramatisk, vakkert og kjempefine farger.Lvende - man kan nesten føle vannspruten. De to skarvene bidrar sterkt til livaktigheten til dette bildet.

mvh Anne Kari
Avsluttet .
Suverent bilde. Ikke mye å utsette her.
Eneste jeg ville gjort var å beskjære i toppen, få bort skyene. Synes de skaper en ubalanse i fargene med magenta/rød...mens resten er i en grågrønn tone.
Ellers er horisonten noe skjev som TS bemerker..

TM
Ann T.
Et meget severdig bilde! Sorry - kan ikke finne noe å kritisere her. Det ser ut som et vakkert maleri pga. av velvalgt lukkertid og vakre farger på vannet. Fuglene gir et bra perspektiv og himmelen er delikat og fint som bakgrunn. Komposisjonen er også veldig bra. Jeg likte dette bilde meget godt.
Mvh. Ann
Øystein M.
Nydelig bilde.
Robin J.
Støtter kommentaren til TS.Egentlig en gåte at det ble bronse i VL. Mvh RJ
Steinulf L.
Dramatisk og flott.
Kjell Sigurd S.
Fint valg av lukker gir meget severdig sjø. Enig i forslaget om kutt oppe. Skylaget forstyrrer en del av den visuelle opplevelsen. Funderte en stund på steinen nede til høyre, men kommer til at den passer godt inn. Ellers er jo fotokonkurranser som alle andre konkurranser med subjektiv resultatdømming ofte ikke samsvarende med egne vurderinger. Bildet er uansett fint det.

Kjell S
Ole A. V.
Såpass mange bilder finnes av denne typen, som gjør at jeg ikke helt lar meg forføre, og heller ikke har vansker med å forstå at det "bare" ble en bronse.
Likevel, det er rolig, vakkert og _meget_ godt utført både i komposisjon og teknikk!
Edmund M.
Et meget godt fotografi av kystlandskap. I motsetning til
en annen kommentar, liker jeg fargekontrasten mellom
skyene og vannet. Fuglene gir bildet liv, og er fint plassert i
bildeflata. Valg av lukkertid er perfekt for å en følelse av
bevegelse og samtidig dynamikk i bildet. Skeiv horisontlinje?
Ja, kanskje det...
Mvh. Edmund.
Rolf S.
Et virkelig flott bilde som ligger høyt over andre slike bølgebrenninger mot land.
Det er ikke bare skarvene som sitter som hever bilde men sjøen og bølgene som er fanget på en utmerket måte med rett lukkertid gjør bilde interessant å se på.
Godt jobbet.
Mvh Rolf
Monika Frisvold V.
Hei
Et bilde som fester seg på netthinnen.
teknisk en drøm. en fugl som er på veg til holmen og to skarver som sitter..en skarphet og lukketid som er perfekt..Du ønsker deg en kritisk kommentar, men klarer ikke å finne noe å sette fingeren på.
Bare nyter..

mvh monika
Tom E.
Hei!
Mmmm dette likte jeg.
Fin sløring på sjøen som gjør det nesten malerisk.
Skarvene er et pluss.
mvh Tom
Marcus V.
Enig med Terje her - dette var bare fantastisk. Jeg liker godt hvordan vannet former fine virvler i vannet i bunn. Komposisjonen er god og skarvene er godt plassert i bildeflaten. Støtter dog et lite kutt i topp.

Av hva som kunne ha vært gjort bedre, er horisonten nevnt, uten at den plager meg vesentlig. Optimalt sett skulle jeg likt å se en versjon med enda "kraftigere" solnedgangslys, like før solen går ned f.eks. Det tror jeg ville tilført mye, selv om lyset er langt ifra dårlig i versjonen du presenterer heller. Skulle også likt å se en versjon med enda lengre lukkertid (f.eks. 3-6 sekunder), for å se hvilken som fungerer best.

Det var så kritisk (og subjektiv) som jeg klarte å være. Ikke lett når du presenterer et så nydelig bilde.
Knut Georg F.
Hei
Nydelig forgrunn (er det nevnt før?), og kjedelig himmel som ikke understøtter dramatikken i bølgene. Det får vel været ta skylda for, regner med at du har vurdert selektiv behandling av bakgrunnen med curves eller lignende.
Mvh Knut
Marit O.
Nydelig bilde Kjartan,flott komp og perfekt
valg av lukker.Eneste er at bilde heler mott venstre og jeg persjonlig ville redigert bordt himmel da bilde blir rennere,men det er bare min persjonlige mening malerisk og vakert bilde!
Mvh Marit
Inger-Lise S.
Et lekkert bilde! Flott motiv med vakre fargenyanser og fin balanse. Jeg liker veldig godt graden av sløring av vannet.Godt lys.
Bildet heller ca 0,1 mm mot høyre, men jeg så det ikke før jeg så etter.(Fordi jeg leste om saken.Uansett en bagatell for deg)
Du ønsker konstruktiv kritikk, noe jeg kjenner meg igjen i...Jeg er nok ikke den rette på det punktet, og uansett er bildet en ren nytelse for mitt blikk. Fant ett til under din portfolje :-)
Du er meget dyktig!

Inger-Lise
Kjartan T.
Klart bildesyn og en juryes smak er helt subjektivt, men likevel er det jo slik at man undres over hva som drar et slikt bilde ned i en bedømmelse. Derfor er det jo greit å høre noen si at dette kanskje ikke er spesielt nytenkende fotoarbeid, at det finnes mange slike bølgebilder, at skyene ikke passer inn og at horisonten er skeiv.

For å finne slike mangler/feil/svakheter i et så fint bilde (ja, for jeg synes det er fint) så trengs det folk som ser på det med kritiske øyne. Først da lærer man noe.

For meg spiller det egentlig ikke så stor rolle, jeg liker bildet selv, og det var morsomt å være ute i kulingen å ta det. Jeg sender det til en annen konkurranse, og "vips" så er det en vinner. Så enkelt er det og så morsomt er foto.

Takk for alle kommentarer under bildet.
Håvard S.
Nyter hver eneste piksel, Kjartan!
Horisont er nevnt.
Herlig driv i vannet og meget bra med rødskjæret i skyene...
Mulig et kutt i toppen, slik at de 2-3 ensomme skyene blir borte gjør det enda bedre??

Hilsen Håvard
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg kan ikke la dette bildet passere uten en kommentar.. Jeg har vært inne og sett på det før, og begeistringen sitter enda. Du får virkelig fram kraften og dragsuget i bølgene, og hvit/blåtonene er lekre. Men det som virkelig gjør susen hos meg, er sjøen som renner av bergknausene. -Virkelig lekkert! -Og så kommer fuglene og den søte himmelen da.. Skjeiv horisont er det eneste å pirke på, men det har andre nevnt. Det ble ikke så veldig kritisk fram min side, men ærlig er jeg så det holder.

vh ingebjørg
Per Harald G.
Bøyer meg i støvet.
Nydeleg, delikat.
Magnar B.
lekkert i form, bevegelse og farge! Strevar med å ta bilder av havet, men du inspirerer! Skarvane er prikken over ien!
Carsten A.
Ganske lekkert dette. Jeg er dog litt usikker på om himmelbakgrunnen bør være med, eller om bildet ville vinne på en ganske kraftig beskjæring i overkant.

MVG CA
Svein B.
Jeg synes dette er noe av det beste jeg har sett på lenge i denne sjangeren Kjartan. Jeg synes himmelen og øverste del av bildet blir ørlite for "snill" i forhold til resten av stemningen i bildet, og ville kuttet vekk et par cm i toppen. Det eneste jeg kan finne som forbedringspotensiale ellers er at jeg savner naturlige avslutninger mot bildekantene. Her blir det- spesielt i høyre kant- bare ett mer eller mindre tilfeldig "kutt". I venstre kant er avslutningen mye bedre med den hvite båra som ligger rundt enden av knausen.

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takk igjen for tilbakemeldinger. Mulig den forrige kommentaren min virket en smule kryptisk for enkelte. For å pressisere; dette bildet liker jeg godt selv, men det falt altså igjennom hos en jury der det ble vurdert.

Det er godt å se at mange her liker det, det er godt å se at mitt eget syn på dette bildet støttes av mange, men det er greit å høre hvilke feil andre ser. Først da kan jeg selv lære hvorfor det falt gjennom. I en annen jury tror jeg faktisk det kan gjøre det godt. Nettopp det faktum gjør foto spennende og morsomt å drive med.

Fint å se en kommentar fra deg igjen Svein Bekkum, har savnet deg her inne:-)
Jan-Eilert P.
Et svært flott landskapsbilde med to fugler på skjæret som skaper en ekstra spenning. Svært flotte bølger i front som gir et fint "malerisk" uttrykk.

Å bedømme et bilde er en subjektiv vurdering. At enkelte typer bilder er mer populære enn andre for en jury, er ikke noen overaskelse. Å knekke koden for hvilke bilder som blir høyt premiert er ikke det vanskeligste. Spørsmål er vel om man bør skape bildene ut fra juryen eller hva man tror selv. Jeg syns absolutt du bør fortsette denne veien her!
Ole Birger S.
Flott bilde, helt etter min smak også. Det er mulig jeg hadde likt det enda bedre med litt mere smell i fargene, og litt mere kontrast. Med det endres karakter fra kosepreg til mere dramatikk, og det passer dette bilde, tror jeg. mvh obs
Carsten A.
Det ser faktsik ut som dette er lagt ut med AdobeRGB som fargerom, og da virker det jo fort litt for avdempet i fargene. Dessuten er opptaket gjort med f/22, og det bidrar nok til å forklare at det hele også virker litt for soft.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu