Mosaikk
Fra et vannfall ned mot Stikla Mølle.
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 85mm f/1.8D
  • Brennvidde85mm
  • Blender-
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetISO 400 RAW.
    Stativ & støvler ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_349533} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Inger-Lise S.
Hei Lars!
Jeg syns det er vakre farger i bildet. Men på det tekniske syns jeg det skranter....Jeg vet ikke hva du har gjort her, om du har brukt en slags filter for å presentere bildet med malerisk effekt.Jeg har prøvd å betrakte bildet fra det utgangspunktet, men desverre...Jeg forstår det slik at du har fotografert vann som fanger opp farger fra omgivelsene,-noe som er spennende og ofte gir hyggelige overraskelser. I dette tilfellet ville jeg nok droppet effekter og filter og heller fått fram litt sløring.Det tror jeg hadde blitt lekkert! Kanskje rendyrket et mindre område?
Du tar mange annerledes vannbilder, men denne gangen syns jeg ikke du har truffet... Men stå på, vann har masse spennende å by på :-)

Hilsen Inger-Lise
Lars B.
Takk for fin kritikk, Inger-Lise - skjønner godt hva du mener her :o)
Så at det tekniske var langt under pari, men valgte likevel å legge det ut. Liker det visuelle uttrykket i bildet - og det betyr ofte mye for meg. Ikke noe filterbruk her, naturlig pikselering (krydder?) ut i fra et usnitt fra en større flate som skaper litt 'fløyelsfarger'.
Hadde ikke mange variantene av denne, så det var lite å gå på vedr. endringer.

Hilsen Lars
Tove H.
Jeg er enig med dere! Det tekniske holder ikke helt vann, for å bruke et passende uttrykk. Pikselering er vel et krydder en bør unngå, selv om det er aldri så naturlig.Men jeg er villig til å like bildet likevel - pga mosaikken med grønne streker og ruter. Liker at du eksperimenterer med farger, strukturer og lysspill i vann. Her danner jo vann og stein spennende mosaikkmønstre i fint samspill med hverandre - om enn med noen uklare toner.
Hilsen Tove
Lars B.
Takk for detaljert og fin kritikk fra deg også, Tove.

Hilsen Lars
Øyvind S.
Må nok si meg enig, ikke det beste i serien din, men et utsnitt med potensiale, liker mosaikken men synes fargene ble litt tamme, kan jo sprite de opp litt da, det blir sikkert ikke det siste bilde i en ellers meget fin serie.. stå på...
Øyvind
Lars B.
Takk for hyggelig kritikk, Øyvind. Var litt tilbakeholden med fargene denne gang - ville ikke at det skulle bli for likt Neon: bilde nr. 396315
Prøver å dekke et bredt spekter uten 'dubletter'. Jo, holder serien i gang - blir vel noe mer som 'natur' enn 'abstrakt' neste gang...

Hilsen Lars
Avsluttet .
Synes dette bildet er nydelig med gode farger og mosaikklignende mønster Lars.
Sitter ikke med lupe, men betrakter som oftest på avstand.
Vil egne seg godt som storformat er min mening.
Mvh. Wind 8~))
Inger-Lise S.
Hei igjen Lars! Du nevner naturlig pikselering, evnt. krydder. Eivind nevner stort format...
I stort format vil jeg tro dette vil egne seg dårlig stort..Bildet vil bestå av store pixler/firkanter....Bl.a
Ditt siste bilde er derimot et av dine bedre vannbilder :-)

Inger-Lise
Lars B.
Takk for kritikkene, Eivind og Inger-Lise.
Stort format og pikselering? Mulig litt 'grovt' fotolerret og max 40x50 ville avhjelpe noe - tiden vil vise dersom det skrives ut.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu