Høsttur i Indre Hamarøy
Syntes speilinge i vannet var vakker og himmelen gjorde susen på dette bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-23 10:49:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-23 18:46:05
    Versjon #3
Utstyr
  • D300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger376
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_349150} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Truls L.

Dette var et flott bilde med fin speiling i vannet og flott dybde. Med litt justeringer i curves tror jeg du kunne fått litt mer ut av himmelen :)

Mvh Truls
Bjørn H.

Dette synes jeg er bra,men personen i bilde
skulle ikke vært der etter min mening

mvh. bjørn
Kjell F.

Truls og Bjørn: takk for kommentarer. Ja, mulig jeg kunne ha hentet ut enda mer, har allerede brukt curves en god del da det var flatt lys og småskjømt.
Til Bjørn. Jag var på kurs hos en av Norges mest kjente fotografer og ha sa at bildene mine er meget bra, men du må få folk inn i dem... så dette var et tappert forsøk!!
Kjell
Ole Arne S.

Hei Kjell! Vakkert bilde, likte spes godt forgrunnen med de skarpe høstfargene, det klare vannet med speillingen, som igjen var med på og gi god dybde videre utover fjorden...

Som du skrev under bildet "Høsttur i indre Hamarøy"
så synes jeg det var greit med enn person i bildet..
Hun har jo farger som passer inn i bildet..

mvh Ole Arne
Bjørn-Inge B.

Hei Kjell.
Synes dette er et pent bilde. Synes personen passer bra inn.
Fine farger i forgrunnen og bra dybde.
Ellers kunne jeg også tengt meg mer spennende himmel, noe som er nevnt.


MVH
Bjørn-Inge
Kjell F.

Hei Ole Arne og Bjørn Inge.
Takk for hyggelige kommentarer, legger ut et bilde hvor jeg presser himmelen litt.
mvh Kjell
Bjørn-Inge B.

Det synes jeg ble bedre ja. Ble liksom litt mere liv i himmelen. Synes at bildet ble mere balansert nå, hommelen ble liksom litt mere spennende. :)

MVH
Bjørn-Inge
Kjell F.

Hei Bjørn-Inge
Takk for tipset!
Kjell
Avsluttet .

Likte V2 best.
Men samtidig ble V2 litt mørkere og kanskje litt høsttung i modus..tror litt ekstra tilføring av kontrast hadde kvikket opp.

Likte oppbyggingen av bilde med at sjøen i bakgrunnen på en måte blir repetert som forgrunn ved vannet her, men separert fra hverandre med en enkel mellomgrunn. Medvirker til å skape spenning i billedflaten.
De 2 buskene er godt plassert og leder på en måte øyet gjennom en port og innover i billedflaten…fint…

Det kan saktens diskuteres opp og ned om det er et pluss eller om det er negativt å ha med en person eller flere personer i et naturbilde..selv er jeg meget restriktivt her….
Skal man ha med en person så stilles det etter min mening litt ekstra krav…hva skal denne personen formidle i billedflaten…skal/kan han stjele noe av oppmerksomheten fra resten av bildets oppbygging. Tilfører personen/personene noe ekstra til motivet…forsterker denne personen eller personene en stemning som det renspikka natur-/landskapsbilde ikke makter alene …osv…
Og hva er et ekte natur- og landskapsbilde…med eller uten personer…????.... for eksempel hva er vel en nyying uten svatrkjele og minst en person…

I dette bilde syns jeg personen er for oppstilt og statisk. Viser ingen naturlig gange eller naturlig stopp/hvile posisjon med sine parallelle bein og ved ”tviholding” av begge stavene opp bak seg….
Det blir på en måte en ”saltstøtte” som er unaturlig der den er plassert..
På den andre siden så er for øvrig bildet enkelt oppbygd med rolige billedelementer og da kvikker en person opp i billedflaten..

Som reportasjebilde vel OK, men å ha hengene i stort format på veggen….vel da syns jeg personen kunne vært borte….

Noe jeg ofte diskuterer med meg selv..;)) er beskjæringen..og det er ofte en ”smak og behag sak” det og…
Her ville jeg beskåret godt i toppen..like over det spisse fjellnebbet nr 2 fra venstre.
Ofte ser man mye himmel og til dels også mye fjelltopper på mange landskapsbilder…mens interesseområde er ofte i forgrunn og et stykke innover til øyet stopper omkring mellomgrunnen.
Dersom himmelen og høye fjelltopper ikke fanger noen spesiell interesse så kan de etter min mening beskjæres bort..da fremkommer resten av billedflaten myyye mer fortettet.


Odd
Kjell F.

Hei Odd. Takk for fyldig og god kommentar. Du er grundig og god der! Personen i bildet formidler teksten -"På høsttur i indre Hamarøy" og noen ganger er det slik at en kan bruke personer for å forsterke turopplevelsen/turområdet. jmf turbøker. Hadde bildet blitt navnet: "Høst i indre Hamarøy", så hadde jeg ikke tatt personen med. Enig at personen ble noe statisk, men hun gikk faktisk og av og til har en ikke helt kontroll med stilling/positur. Tok flere bilder men fant ut at hun var best her i bildeflaten da på bekostning av den noe statiske stillingen. Vurderte flere bilder her.
Enig at det ikke er et bilde å ha hengende på veggen for andre enn henne selv. Har laget en versjon 3 der jeg har kuttet noe i toppen (og fjernet personen) og jeg er enig at det ble bedre. Har også høynet kontrasten, men måtte øke lyset samtidig ellers ble det for mørkt.
Vigdis W.

Hm... Nesten "Magic" dette her. Først er hun der - og plutselig er hun vekk.
Kjell: Fint bilde og jeg synes personen skal være der. Gir liv til bidlet!

Vigdis
Bjørn H.

Hei Kjell,se her ja ,nå ble det bra vettu

mvh.Bjørn
Nils Christian S.

Blir nesten målløs av et så fint bilde som dette.
Kreativt utsnitt, lys og farger. Speilingen og vannflaten i forgrunnen gjør seg veldig godt mot det storslagne utsynet. Fotturisten på bildet er flott plassert.
Med andre ord; et serdeles flott naturfoto!
åse h.

Hei Kjell!
Problemet for meg er ikke om det er en person tilstede på bildet eller ikke, men at det ser ut som hun går på ski uten snø.
Spennende kreativt foto.
Tror jeg savner tydeligere differanse mellom bergknausen foran og berget bak/nedenfor. Hvis bergknausen foran hadde havet som bakgrunn istedenfor berg lengre nede, ville det ikke vært noe problem å skille de 2 nivåer og dermed oppnå enda større spenningseffekt og dybde i fotoet.
Lykke til! mvh åse
Kjell F.

Hei Nils Christian - takk for hyggelige kommentarer og Åse takk til deg også. Tror jeg måtte slite for å få det til under de omstendighetene jeg hadde, men jeg er enig i dine betraktninger.
Mvh Kjell
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu