Gylden havørn
Bildet inngår i albumet - Havørn - - Nord-Europas største rovfugl er et av mine favorittmotiver.

Alle bilder er tatt i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger681
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_348255} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Monika Frisvold V.

Gode ørnebilder er et fryd for øyet.
Dette er slik vi ser den i live...
Nydelig lys inn på ørna..artig med bakgrunnen..
severdig..
mvh monika
Avsluttet .

Hei Kjartan,

Meget severdig bilde av ørna dette ja. Rolig og fint lys med bra komp.

mvh
Tommy
Truls L.

Dette var et utrolig skarpt og nydelig bilde av havørna :)

Mvh Truls
Vegard L.

Flott dette Kjartan.
Vegard
Ole Martin D.

Se det Du!! Nydelig som vanlig, er den litt gul?
Morten B.

Vakkert! Skarpt der det skal være det. Flott lys. Rolig bakgrunn, som kunne ligne på noe ytterst i namsfjorden ;)

Mvh Morten
Jan Inge K.

Vakkert lys og en høvelig nøytral bakgrunn hever dette over gjennomsnittet av ørnebilder...:-)
Terje A.

Hei Kjartan.
Dette er det format over. Plakat på veggen - intet mindre. Kjenner sug i magan når jeg ser dette.
Hilsen Terje
Simon Iden B.

Meget pent bilde
God skarphet og ikke minst nydelig lys
håper jeg også får oppleve havørn en gang
elin a.

Meget pent bilde med et vakkert gyllent lys på ørna.
elin
Marcus V.

Flott dette Kjartan. Som du sikkert vet selv er ikke dette noe nytt, men lyset er bra. God teknisk gjennomførelse. Kanskje litt mye luft i topp?
Kjell Ivar Ø.

Du traff med lyset her ja. Flott bilde.
Vh Kjell Ivar
Ronny A.

Hei Kjartan.
Nydelig avbalanserte farger/toner, med en perfekt dus bakgrunn. Jeg blir aldri lei av å se slike ørnebilder:-)
Ønsker deg en flott høstuke, langt der oppe i Namdalen.
mvh Ronny
Nils B.

Meget delikat Kjartan
mvh Nils
Odd E. k.

Hei Kjartan!

Upåklagelig skarpt der lyset kommer fint inn på fuglen og fremmer den imponerende fjærdeakten.Flott dybdeskarphet der hele fuglen ligger fint i fokusplanet. Liker også posituren der hele fuglen kommer godt frem.Bakgrunnen med mørkt fjell og furutrær i et fint fokus fremmer fuglen godt. Komposisjon og utsnitt likeså. Meget bra Kjartan!!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Kjartan!

Et severdig bilde av havørna i et vakkert kveldslys!
God skarphet og god plassering av ørna i bildet.
Godt komponert og en flott mørk bakgrunn som fremhever havørna meget godt.
Et bilde du skal være fornøyd med!

mvh Adrian Grande
Lisbeth S.

Hei
Dette er lekkert. godt jobbet.
mvh Lisbeth
Kjartan T.

Takk for mange positive kommentarer på dette bildet. Det blir kanskje litt ekstra mye skryt her på bildegalleriet? :-)

Ole Martin og Marcus er de eneste som har kommet med noen spørsmål om fargetone, motivvalg og utsnitt. Det er bra med noen kritiske øyne, kunne ønske langt flere tok seg tid og mot til mer en rosende ord her på Foto.no
Marcus V.

At bildet får litt ekstra mye skryt på bildegalleriet er vel vanlig og bare å forvente, ihvertfall slik jeg oppfatter det. Men, om det er slik at det skal gis "snillere" kommentarer med "mindre konstruktiv kritikk" i bildegalleriet enn i bildekritikken er ikke dermed sagt. Jeg mener - om noen velger å legge bilder ut på fotoDOTno, så er det vel utelukkende enten for å vise seg fram (på en eller annen absurd måte) eller å faktisk ønske KRITIKK på det man viser. Selvfølgelig er det (i mine øyne) en viss forskjell på BG og BK, men den er vel absolutt ikke så stor at det er kun "mild" kritikk (= "snille" tilbakemeldinger) som skal gis i BG? Jeg mener at når man først velger å publisere bilder på et nettsted hvor samtlige brukere faktisk kan SI SIN MENING om bildet, bør man faktisk FORVENTE å på brukernes ærlige mening om presentasjonen.

Jeg, personlig, ser på bildekritikken som et sted hvor bilder skal "pirkes på" i større grad enn i bildegalleriet. I BG er det gjerne slik at man bruker mindre tid og gir kortere kommentarer, mens man i BK gir fyldigere, grundigere og dypere kommentarer, og påpeker ALLE "feil" ved bildet, rett og slett pirk i høyeste grad.

Hyggelig å høre at det ihvertfall er NOEN som setter pris på konstruktive, ærlige tilbakemeldinger - de aller fleste tar seg nær av det og blir sur. Jeg synes det blir for tåpelig (og enda verre om det er i bildeKRITIKKEN), i og med at man faktisk BER om tilbakemeldinger på et produkt man presenterer. Om andre ikke liker produktet, og samtidig begrunner HVORFOR, kan man ikke ta seg nær av det - man må prøve å snu det til det positive, og se på det som HJELP til å forbedre seg. For alt handler vel om å ta gode fotografier?

I tillegg er den opplagte "snillismen" et viktig poeng for meg. Mange gir snille (gode i noens øyne) kommentarer for å få snille kommentarer tilbake. Det samme gjelder nok for poenggiving, og det var akkurat den samme saken hva anbefalinger gjaldt, den gang i tiden vi hadde det. Man kunne enkelt se hvordan personer ga anbefalinger til andre, og kun minutter senere fikk anbefalinger tilbake. Drøyt, mener nå jeg da...

Det er ihvertfall MIN subjektive mening om saken, som jeg faktisk synes er såpass viktig / interessant at jeg ønsker en debatt rundt den.

Synd at det ble tatt opp her, men akkurat i dette tilfellet ble det bare sånn.
Rolf S.

Et flott bilde til av Havørn fra din hånd.
Her er det lyset som løfter bilde til noe ekstra.
mvh Rolf
Jan Inge K.

Må bare få lov til å gi en liten kommentar til etterlysningen av mer enn rosende ord: i hvertfall i mitt tilfelle er jeg ikke noen kløpper på det tekniske, jeg kommenterer bilder som jeg synes gir meg noe. Har ikke den ringeste anelse om levels og layers og hva det nå heter alt. Får inspirasjon av å se på andres bilder og håper jeg også i fortsettelsen kan få komme med rosende ord til det JEG oppfatter som gode bilder, så får de mer teknisk begavede ta seg av den mer konstruktive kritikken...
Kjartan T.

Hei igjen!

Ikke at det gjør noe å få rosende ord, det er flott det. Enkelte av kommentarene setter jeg virjkelig pris på for jeg vet at de kommer fra folk som sier det de mener om bildet.

Men det er klart Marcus er inne på noe når han skriver om snillismen her inne. Jeg kjenner det også slik at jeg ikke "gidder" å kommentere enklete fotografers bilder da disse fort kommer med sterke reaksjoner og motangrep. Jeg kunne ønske at vi alle var mer ærlige, skrev det vi mente og forsto at bildesyn er minst like forskjellig som insekter. (Det finnes jo ingen som kan fortelle deg at noen insekter er finere enn andre. Hater du tusenbein så hater du tusenbein selv om de kommer i svart/hvitt.) Man må heller prøve å lære noe av det andre folk tenker og utrykker.

Jan Inge: Det tekniske er en ting, det vil du sikkert lære deg om du er interessert nok. Men hva tenker du egentlig når du ser bildet? Gir det deg noen følelser eller forteller det noe? Overrasker det på noen måte? Ville du plassert motivet der? Har man løst dette på en nytenkende måte? Har man vært heldig/uheldig? Jobbet mye for å komme frem til løsningen eller bare hatt flaks? Skriv det rett ut!
Marcus V.

Veldig enig med deg Kjartan. Å få rosende, snille (les: gode) ord er absolutt ikke å forakte, ihvertfall om det "smeller fra rett kjeft", om dere skjønner.

Én ting er jo at bildet skal gi seeren noe, en annen ting er at kommentaren skal gi fotografen noe igjen.
"Fint bilde"-kommentarer gir meg ingenting. Hva er bra? Og ikke minst hvorfor? Hva er mindre bra, hva kunne vært gjort bedre til en eventuell neste gang?

Jeg er svært opptatt av å både gi og ta ærlige, åpne, konstruktive kommentar, som faktisk er av en viss NYTTE for fotografen, noe som kan hjelpe han eller hun videre i sin utvikling som fotograf. Noe av det som har hjulpet meg er utallige konstruktive, ærlige og gjerne også "tøffe" kommentarer fra personer som vet hva de snakker om. Dette, i tillegg til å kommentere bilder selv, har hjulpet meg i å utvikle meg som fotograf.

Inspirasjon er én ting, kunnskap, erfaring og selvbevissthet er en helt annen ting. Selvfølgelig får jeg inspirasjon av å se gode bilder, men det gir meg som oftest ikke mer erfaring av å se hva andre fotografer klarer å prestere i sin helhet.

I likhet med deg Kjartan, skulle jeg gjerne sett at alle var så ærlige som enkelte andre her inne, men det er vel bare ønsketenkning. Som du sier er bildesyn en svært subjektiv sak, og jeg synes den skal uttrykkes på en bedre måte enn "fint bilde".

Også veldig enig i det du poengterer hva Jan Inges kommentar gjelder. Det er langt ifra kun det tekniske som kan snakkes konstruktivt om, og om man ikke er noen "teknisk vidunder" og vet hva levels og layers er, kan man overlate de tekniske problemstillingene til andre.

En annen ting jeg dessverre har sett en del til i det siste, er hva jeg vil kalle "hevn". Det går ut på at person 1 gir KONSTRUKTIV, ærlig og åpen kritikk til person 2. Dette kan innebære tekniske problemstillinger som skarphet / detaljering, billedbehandling, beskjæring, lys, tonefordeling osv. Person 2 ser på dette som "ondsinnet" og "slem" kritikk, og bortforklarer seg så godt han / hun kan. I tillegg går person 2 til et av person 1 sine bilder, og gir nesten tilnærmet kritikk tilbake, bare for å "være bedre". Dette fører ofte til "falske" problemstillinger ved person 1 sitt bilde, rett og slett fordi hele eller deler av kommentaren fra person 2 er usann og direkte løgnpreget.

På en annen side - gir man gode kommentarer, får man gode kommentarer igjen. Og den mentaliteten er ikke noe vi (ihvertfall vil ikke JEG ha slike kommentarer) vil ha, rett og slett fordi det ødelegger hele prinsippet av å kunne kommentere (altså si SIN mening) andres bilder.

"Skriv det rett ut" var en god beskrivelse av hva jeg mener. Er det noe du mener om bildet, skriv det, fordi det er SLIK tilbakemelding vi vil ha. Joda, positive tilbakemeldinger kan sikkert hjelpe på humøret, selvtilliten og pågangsmotet - men om man legger ut et bilde kun for å få "snille" ord, bør man i det minste ta seg tid til å SKRIVE det i kommentarfeltet, slik at vi som kommenterer kan droppe det negative. Ønsker man ikke å gjøre det på denne måten, får man bare slutte å legge ut bilder - rett og slett fordi om man ikke tåler den kritikken man får, hvorfor ber man om den da?

Jeg vil også legge til at jeg vet om et titalls fotografer som har forlatt nettstedet fordi de er lei av snillismen og "fint bilde"-kommentarene som sees oftere enn regnet i Bergen. Synd, for alle var fantastiske fotografer med et stort talent. Alle hadde mye å tilføre fotoDOTno, både i form av bilder og kommentarer. Ihvertfall noe å ha i tankene når man kommenterer.
Robin J.

Lyset på fuglen "gjør" dette bildet. Kanskje ikke noen "Einstein" kommentar i lys av det som står ovenfor. Men bildet var nå pent det,allikevel:) Mvh RJ
Roland J.

Kæmpe fint billede af ørnen i en særdelse smukt lys, fin baggrund og god komposition, et ørne billede der skiller sig ud på den gode måde.
Simon Iden B.

Ærlige tilbakemeldinger kan i værstefall ende med kramgler, ikke sant Marcus :-)Men må vel si meg enig i at det er ærlige tilbakemelginger man burde gi, men samtidig snille.
Ser at Marcus skriver at enkelte bortforklarer seg angående utsnitt, tonefordeling osv. Som regel har jo alle en mening om hvorfor de velger å gøre det slik, så derfor ser jeg ingen problemer med at de forsvarer bilde, for de gjør slik de syntes er best.

Dette var bare noe som surret rundt i hodet mitt på en vanlig og kjedelig skoledag, så det kan hende deter dårlig forklart, eller rett og slett feil det jeg har skrevet..
Simon Iden B.

Glemte å si at jeg personlig, syntes det er vanskelig å gi dere gode fotografer konstruktiv kritikk. Jeg vil ikke at det skal virke som om jeg vet bedre en dere, for det er noe jeg definitivt ikke gjør. Hvis jeg for eksempel hadde skrevet at dette bildet er dårlig (noe det ikke er, ikke misforstå :) og at du heller burde gjøre sånn og sånn, hadde det garantert vært noen som hadde kjeftet og smelt på meg(har selv erfart dette). MEN alle må jo få lov å skrive sine egne menginger, UTEN at noen kjefter på deg :) Er det ikke derfor man legger bildene ut, for å høre hva andre mener?

Men så er det slik i denne verden at alle, uansett om du er feit eller tynn, gammel eller ung, gjør en feil eller noe dumt en eller annen gang :-) Men som regel lærer man av det dumme man har gjort.

Håvard F.

Et fantastisk flott bilde av ørna i flott lys

mvh
Håvard
Ronny A.

Hei Kjartan.
Ja, du satte igang noen tankerekker hos enkelte med dette:-)
Jeg, for min del skryter av bilder jeg liker, men forteller igjen når det er noe jeg skulle ønske var annerledes, kommer også med tips om jeg har noen. Er også interessert i at andre kommer med tips tilbake, om de har noen, så vil det jo være opp til den enkelte å være selektiv med de aktuelle tipsa som kommer inn. Selvkritisk er vel stikkordet.
Man må jo også være klar over at vi alle ligger på forskjellige nivå, slik at den subjektive oppfatningen av et bilde aldri skal undervurderes.
Ellers vil jeg ikke legge meg bort i hvordan andre kommenterer, for det blir egentlig opp til den enkelte.
Men, uansett er interessant tema hvor det siste ordet definitivt ennå ikke er sagt;-)
mvh Ronny
Marcus V.

"Hvis jeg for eksempel hadde skrevet at dette bildet er dårlig (noe det ikke er, ikke misforstå :) og at du heller burde gjøre sånn og sånn, hadde det garantert vært noen som hadde kjeftet og smelt på meg(har selv erfart dette)."

Du trenger ikke si at bildet er "dårlig", selv om du mener det har feil eller mangler, eller rett og slett faktorer som gjør bildet dårligere. Har du subjektive, personlige meninger om et bilde - skriv det!

"Man må jo også være klar over at vi alle ligger på forskjellige nivå, slik at den subjektive oppfatningen av et bilde aldri skal undervurderes. "
Og det er vel akkurat dette debatten dreier seg om - å faktisk dele sin subjektive oppfatning med fotografen, slik at han eller hun kan dra nytte av den.

Nå ble nok dette litt i lengste laget, og kanskje litt FOR utdypende, men poenget mitt er såre enkelt:

"Vær ærlig, og si DIN mening. For det er den vil vi høre"...
anders s.

god dag kjartan

først og fremst,så vil jeg si at dette ble et flott bilde,som jeg ikke finner noe spesielt å utsette på
og egentlig så er du vel ikke så overraska over at kommentarene er utelukkende positive?
er enig i mye av det marcus sier

mange, inkludert meg selv er kanskje litt for snille her inne,og burde kanskje påpeke litt mer åpenbare tekniske mangler på bildene en gang i blant.

samtidig så mener jeg at en ikke skal bli for pirkete heller

jeg tror enda jeg ikke har sett et "perfekt" bilde
ikke engang mange av dine gullbilder i fotojakta er teknisk helt 100%

vil du da at feks at 20 kommentatorer på ditt "gullbilde",skal pirke på gule,grønne og rosa kanaler,skarpheten er ikke 100% bra,men 86,5 prosent bra:-)
fuglen skulle ha stått 1 cm mer til venstre osv osv
for "feil" finner en alltid:-)
hvor synes du at grensa skal gå?
du har tross alt selv påpekt at du synes at enkelte er for "hysteriske" angående skarphet:-)
og der er jeg helt enig med deg

jeg tror at hvis folk skal gnage på tekniske ting omtrent på "labratoriumstadie" så vil utviklinga av spesielle situasjonsbilder som er ekstremt vanskelig å få teknisk bra, til å forsvinne fra "dotten"

jeg for min del liker å få kritikk,og i ca 80% av tilfellene så er jeg helt enig,selv om jeg mener at mye er flisespikking

og til slutt i dette alt for lange innlegget,så vil jeg minne på at JEG synes at det er viktig å påpeke at det er vår egen mening som kommer frem i en kritikk,og ikke den "absolutte sannhet"
mange inkludert meg selv kan nok være litt dårlig på akkurat det området.

stratos blir automatisk tilsendt til dem som gidder,eller klarer å lese hele innlegget:-):-)

ha en flotters dag alle sammen
mvh anders
Marcus V.

Mye nyttig du sier her, Anders. Som du sier i avslutningen er det subjektive synspunkt som blir nevnt i kommentarer, ikke den absolutte sannhet.

Og nei, det perfekte bildet er ennå ikke tatt.
Ronny A.

Er sikker på at jeg tok det en gang - men, tror jeg har mista det - synd;-)
Nei, tror vi legger denne "debatten" død under bilde til Kjartan, og heller nyter ørna der den flyr og overvåker sitt territorium:-)
De ivrigste kan jo selvfølgelig fortsette inne på diskusjonsforumet.....
Ønsker alle en flott dag.

mvh Ronny
Kjartan T.

Bare for å gjøre det klart: Jeg skriver ikke om kommentarene under dette bildet. Jeg synes denne ørna var knallfin selv jeg.

Bare folk er ærlig og sier det de mener så er det greit for meg. Det blir for dumt når hver eneste kommentar som blir lagt igjen er nesten likelydende på en rekke bilder rundt om på Foto.no

Og Simon, du kan i hvert fall skrive hva du vil under bildene mine. Skriv gjerne om innhold og tanker om bildet. Det viktigste er at folk sier det de mener om det de ser. Det spiller i grunnen ingen rolle for meg om de noen gang har tatt bilder selv. Det er jo inntrykket betrakteren sitter igjen med som kan lære meg noe som kanskje kan brukes neste gang jeg er ute.

Først og fremst styres jeg av eget bildesyn, men tverrsnittet av de ærlige kommentarene sier ofte litt om hvor jeg har havnet.
Marcus V.

100% enig med deg Kjartan.

Bare for å ha sagt det: Jeg prøver ikke å legge fram en "mal" for hvordan kommentarer skal skrives, ei heller en fasit på hvordan man skal kommentere - heller tvert imot.

Poenget med et fotografi må jo være å vise NOE, på en eller annen måte. Og det er nettopp MÅTEN seeren oppfatter og ser fotografiet, som er interessant for fotografen. Som sagt er dette en eneste stor subjektiv mening, men poenget er å faktisk DELE den.

Om kommentaren er lang eller kort, dyp eller overfladisk, om fotografen er profesjonell eller amatør - det spiller ingen rolle, for ALLE har en mening om et fotografi man ser.

Men, som Ronny sier, dette burde vi ikke ta her, Kjartan. Diskusjonsforumet er vel en bedre egnet plass.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu