Liten skihopper i stor bakke
Ung hopper i 90-metersbakken på Lillehammer. K-90 er "normalbakken", d.v.s. den minste av de to OL-bakkene (og den hvor Bredesen tok gullet).

Ettersom jeg jobber / sliter litt med det å få til best mulige farger (ref. lang diskusjon på forumet), hadde jeg satt pris på tilbakemeldinger om dette!
Er det fargestikk her?
Tatt i betraktning av at jeg stod i måletrappa helt inntil bakken, og gutta (og jentene!) kommer susende forbi i bortimot 100 km/t - så synes jeg ikke dette ble så ille...
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Canon EF 24-105mm F4.0L IS USM
  • Brennvidde47mm
  • Blender-
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetJustert etter beste evne i RAW-konverteren, ellers ikke noe som helst, bortsett fra forsiktig sharpen etter resizing.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_347273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tormod H.
Jeg skulkle tro at du ville få et bedre utsnitt til hopp bilder om du hadde klart å snike deg inn på en dommertribune eller en av kommentatorboksene eller litt mer skrått forfra hvor du kanskje får med mer av bakkens arkitektur. Dette utsnittet er for trangt og du får med at hav av helt uinteressante elementer i bakgrunnen. For denne eksponeringen ville jeg rett å slett tatt det inn i PS og laget background layer med f. eks en motion blur effekt.

Tormod
Avsluttet .
Jeg synes du her har fått til en bra eksponering.
Synes fargene er bra.
Er enig med Tormod at bildet blir litt trangt.
Bra jobba!

Eirik
Geir A. G.
Takker for kommentarer Tormod og Eirk! Godt å høre at fargene ikke er så gærne. Når det gjelder utsnitt så er det ikke så mye å hente fra denne eksponeringen, kun litt oppe og til høyre, men det blir jo stikk motsatt av der jeg kunne tenkt meg litt mer luft... (men hadde det ikke blitt enda mer av den uinteressante bakgrunnen med et større utsnitt?)

Jeg har tenkt å prøve andre vinkler og plasseringer neste gang, men akkurat det å stå i dommertårnet el.l. har jeg prøvd, uten at det funket noe særlig etter min smak. Synes man får mer "dramatikk" i bildene når man kommer litt tett innpå. Men har som sagt tenkt å forsøke andre løsninger neste gang. "Motion Blur" er et godt forslag, og det har jeg lyst til å prøve når jeg får tid!
Carsten A.
Kanskje greit nok som dokumentasjon, men om du ønsker å gi inntrykk av fart som undertrykker distraherende bakgrunn og andre omgivelser her, kunne mye lengre lukkertid kombinert med panorering vært effektivt. Forsøk med 1/100 el. 1/250 em annen gang.

Rent billedmessig er det ønskelig å unngå kraftlinjer i bakgrunnen (panorering kan bidra bra til det), og en slik teknikk vil også kunne bidra til at detaljer i mye annet i bildet blir mindre dominerende. Hopperen trenger ellers mer luft foran enn bak, her stanger vedkommende litt for mye i venstre bildekant.

Fargestikk er vel ikke noe problem her, men det virker som opptaket er noe for høyt saturert, uansett årsak er rødt i hopperens antrekk overmettet her (delvis utbrent). Dette kan ordnes med selektiv redusert fargemetning (av rødt) under eller etter konvertering av RAW-filen, enten via funksjonen Saturation i PS, eller via seltective color (tilfør i tilfelle mer cyan i rødt) samme sted.

MVH CA
Geir A. G.
Takker hjerteligst for tilbakemeldingen Carsten! Mange gode råd å ta ad notam! Det går vanvittig fort forbi her, og jeg var derfor veldig fornøyd over å ha fått hopperen såpass skarp, men med all den forstyrrende bakgrunnen i dette anlegget, så innser jeg at andre løsninger må prøves neste gang. For mye rødfarge er nok et resultat av min prøving og feiling m.h.t. å unngå at bildene ser blasse ut i Internet Explorer, men da har jeg en klar tilbakemelding på at det er for mye her!

Og, ja, jeg prøver vanligvis å ha mer luft foran hopperen enn bak, men her var det ikke så mye mer å ta av...

Mvh Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu