en ferd i fargeriket
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-04 20:23:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blender-
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetAlle instillinger manuelt, uten stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344319} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Hjalmar J.
Dette syntes jeg lite om. Rotete og kaotisk etter mitt syn.
Inge S.
Hei.
Fargemessig fint i alle regnbuens farger. Syns kanskje mauren blir noe midtstilt, så et lite kutt på høyre side ville gjort seg. Syns også det mangler bitte litt på skarpheten på hodet til mauren.
Ellers et ok motiv :-)
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for tilbakemeldinger.

Hjalmar - det kommer ingenting ut av kommentaren din om du ikke begrunner den. Hvorfor synes du at dette er rotete og kaotisk?

Inge - Jeg legger ut en versjon som ikke er fullt så midtstilt. Den har vel noe bedre skarphet også.


-Ingebjørg
Roy Sigurd K.
Jeg synes du mangler et fokuspunkt her. Øyet er rimelig skarpt, men det er stort sett det. "versjon 2" er et helt annet bilde, som jeg derfor ikke gidder å kommentere. Å legge ut forskjellige bilder som forskjellige "versjoner", synes jeg blir feil.
Hjalmar J.
Jeg kan begrunne den, bildet er uskarpt,farvene lager et kaos, en må studere bildet for å se hva det er, mangler fokuspunkt osv, summen blir for meg rotete/kaotisk .
Kjell Sigurd S.
Liker mye her og har i grunnen komposisjon som viktigste ankepunkt. Fargekombinasjonene er fine og gir liv og dybde i bildet. DOF er i minste laget og jeg kunne godt tenke meg å se begge øynene. Ustnitt og bruk av bildeflaten er kanskje utradisjonelt og fungerer heller ikke så godt synes jeg. Det blir et for stort tomrom oppe og fokuspunktet blir midtstilt der nede. Mauren kunne med fordel vært flyttet en del ut til siden og gjerne noe opp, etter min smak. Noe mer å forholde seg til i tomrommet kunne også vært en forbedring. Ikke helt i mål :-)

Kjell S
Steinulf L.
Synes v#2 er fin. 'Fargekaoset' synes jeg er forfriskende.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for flere tilbakemeldinger.

Roy Sigurd - Mauren er fokuspunkt. Å legge ut en ny versjon av samme motiv, opptakssted og teknikk skulle vel ikke være noe problem.

Hjalmar - Bildet er vel så skarpt jeg kunne få det etter forholdene, og fargene flyter over hverandre så harmonisk jeg kunne klare. Men man har ulikt syn, og takk for at du kom tilbake for å forklare nærmere.

Kjell Sigurd - Selv synes jeg at rommet opp fylles av fargene som er et av hovedelementene her. Hadde det vært én tone, hadde jeg vært enig med deg, men ikke nå.


-Ingebjørg
Inge S.
Hei.
Syns v2 ble finere og liker skarphetsplanet.

Mvh Inge
Hjalmar J.
Enig i kommentarene ang v2
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Dette var mauren sin. Leser med interesse synspunkter, og må si meg totalt uenig med dem som ikke ser det vakre i dette bildet. Hele bilde er bygget opp rundt denne lille mauren med noe som jeg tror og vet er høsten farveprakt i duse tonevalører.

En lekkerbisken hva gjelder komposisjon. Ved å legge motivet ned i bilde gir en følelse av godt rom, og rommet inneholder behagelige overganger i farvespekteret.
Videre synes jeg at motivet er skarpt nok i dette tilfelle. Hadde du tilført mer skarphet på skapningen ville det skjemmet bilde med for bråe overganger.

Herved kåres dette bilde for min del til DITT BESTE BILDE her på foto.no. Meget meget bra, severdig til tusen, og rett og slett et lite kunstverk av et fotografi.
Nå har jeg hele tiden forholdt meg til v1. Den andre versjonen har sine gode sider den og. Men her kommer jeg inn på det som jeg sa tidligere om bråe overganger i de vakre farvene.

Rett i ramma og opp på den fineste veggen som finnes der nord.

Forsatt fin helg
mvh arild



Lars B.
Jeg synes at midtstillingen fungerer bra her - blir som en vektstang som holder fargene ovenfor på plass. Og nettopp fargene appellerer til meg her... og gjør bildet til en herlig naturabstrakt opplevelse (v1).

Hilsen Lars
Ivar B.
Mye forskjellige meninger her ser jeg. Fargene er høstlige og fine og flyter fint over i hverandre. Midtstillingen nede fungerer absolutt slik jeg ser det, og tilfører bilde en ro som det trenger. Skulle vel sett en tanke mer skarphet på hodet.V2 er ikke i nærheten av samme nivå som V1 synes jeg. Et bilde jeg liker ganske så godt. Mvh Ivar.

ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer!

Hjalmar - Det er delt mange meninger om v#2, jeg vet ikke hvilke du støtter.

Arild - Det beste? Jøss, det var da voldsomt. Tusen takk for det, og en ellers godt begrunnet kommentar.

Lars - Fint at fargene treffer deg. -De er som nevnt et av hovedelementene her..

Ivar - Ja, forskjellige meninger er bra. Da vet jeg iallefall at bildet treffer, og engasjerer litt..


-Ingebjørg
Roger K.
Hei hei, Ingebjørg!
Her var noe nytt fra din hand. Lek med farger i det store rom ispedd med en enkel maur som øyefeste. Når det gjelder farger skal jeg være litt forsiktig i bedømmelsen. Det har seg slik at den rosa delen nok ikke harmonerer med farge jeg kommer godt overens med. Nok om det, fargene glir fint over i hverandre og teknisk sett står denne delen seg bra. Mauren kunne kanskje kommet en smule bedre i fokus, men ikke et møst. Gir dermed et tydligere interessepunkt det blikket senere flyter i bakgrunnsfargene dine. Dette gjelder versjon 1. Versjon 2 har du fremhevet mauren bedre og får frem det jeg savner litt i din første versjon. tror også at dette passer godt i et stående format også eller kvadratisk. Noen tanker. Ditt valg står seg da absolutt og det skal du holde på.

Mvh Roger
Kristin S.
Liker i grunnen både midstillingen og de deilige høstfargene i bakgrunnen. Går for v.1, men som flere her kunne jeg tenkt meg et skarpere hode. Ellers et behagelig bilde:)

Mvh Kristin
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til dere to sistkommenterende.

Roger - Nytt? Tja, kanskje fargemessig sett, men kanskje ikke komposisjons- eller motivmessig. Jeg er i grunn ikke så glad i rosa i bilder jeg heller, men her likte jeg det. Jeg har mange stående varianter, men det får så være.


-Ingebjørg
Roy Sigurd K.
"Å legge ut en ny versjon av samme motiv, opptakssted og teknikk skulle vel ikke være noe problem."

Et fotografi er et opptak av et øyeblikk. På en konsert kan jeg ta flere hundre bilder. Alle er forskjellige, og alle er separate bilder. Det samme gjelder om jeg er i skogen. En "ny versjon" av et bilde er med annerledes beskjæring eller med andre farger, ikke et nytt bilde.

roy
ingebjørg fyrileiv g.
Taj, jeg er både enig og uenig. Alle bilder er forskjellige, men jeg har ikke noe proble med så lik ulik versjon. -Det sår forøvrig ikke noe om det i retningslinjene lengre, men man ser jo temmelig ofte verre eksempler på nyte versjoner enn dette.

-Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu