Synkronsvømming
Jeg selger optikken benyttet i dette og mange av mine andre bilder. Se http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?id=97235 om du er interessert i det bortimot ultimate fugleobjektiv!
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D300
  • 600 mm
  • Brennvidde600 mm
  • Blender-
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_340714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kristin S.
Fint bilde av smålomen, som er noen utrolig pene fugler. Det er kanskje vanlig at de driver med synkronsvømming?:) har sett det flere ganger, det er ihvertfall flott å se på.Fargene, refleksjoner og bevegelsene i vannet hever bildet.

Mvh Kristin
Venche J.
Fuglebilder blir til kunst når du fanger dem på brikken. Vakkert - på alle måter.

Wenche.
Monika Frisvold V.
Dette hadde vært et flott objektiv å eie, men jeg må nok ærlig si at det blir litt meget selv om prisen en nedsatt...
men en dag skal jeg nok ha noe ligne.

bildet er flott med fin skarphet og flotte farger.
Nydelig lys inn på fuglen..
fin søndag.

mvh monika


Roy Sigurd K.
Er det bare meg, eller er det noe rart med støy/usm her? Er bildet veldig mye beskjært?

Flott bilde, forresten, men jeg mistrives litt med at du bruker BK til å reklamere for utstyr.
Ketil K.
Takker for kommentarene. Roy: Ja det er kraftig beskåret. I tillegg er det viktig å være klar over at lommene ikke svømmer i det samme fokusplan. Valg av fokus og forholdet blenderåpning lukkertid er dermed meget vanskelig og man kommer ikke utenom et kompromiss. Jeg valgte å redusere blender til f6,3 for å få tilstrekkelig dybdeskarphet, men det har selvfølgelig gått utover lukkertiden som burde ligget på 1/1500 sek eller gjerne hurtigere. Jeg kunne operert med høyere ISO, men det ville også redusert kvaliteten. Likevel er dette et bilde jeg godt mulig ikke ville fått til i det hele tatt med noe mindre enn 600mm! Smålom er ikke den enkleste arten å komme tett på. Holdet til fuglene er her temmelig langt og det er på slikt langt hold 600mm-optikken virkelig kommer til sin rett i forhold til optikk med kortere brennvidder. Og dette er ikke noe åpenbart forsøk på reklame, den ligger på bruktmarkedet. Jeg nevner salget her mer for å gjøre folk interesserte i fuglebilder oppmerksommme på at de nå har en god mulighet til å skaffe dette objektivet til nedsatt pris, et objektiv som ellers er meget vanskelig i det hele tatt å få fatt i brukt. Det er vel også første gang i løpet av 570 bildeutleggelser på foto.no jeg gjør en slik henvisning, og det er fordi objektivet er så spesielt aktuelt for fuglefotografer og derfor RELEVANT for de som ser på og tar bilder av fugler på foto.no. Dette er ikke noe som er en vane, og ber om forståelse for det spesielle her. Mange er ellers ikke innom bruktsidene og kan ha behov for en ekstra påminnelse i tilfelle som dette. Det er nesten ingen som benytter 600 mm i sin fotografering av fugler av de bildene jeg har sett i hvert fall på foto.no. 600mm til fuglefotografering kan meget sterkt anbefales. Det vil nok bli 570 bilder til neste gang jeg viser til noe tilsvarende så ta dette med ro! Ta gjerne dette mer som en oppfordring og understrekning om at du får bedre fuglebilder og flere muligheter med lang brennvidde, og at konverter er og blir en nødløsning. Ellers enig i at bildekritikken normalt ikke skal brukes til reklame i den forstand, men føler litt behov for et unntak her.
anders s.
pent bilde dette her ketil
flotte farger,og mange fine detaljer som feks det gullforgylte vannet rundt lomene
utsnittet sitter også som et skudd
skarpheten kunne ha blitt enda bedre,men med mye cropping så pleier jo det tekniske å skrante.
mvh anders
Svend Wiig L.
Hei Ketil!

Et ok lombilde dette.
Ved første øyekast på thumbnailen, kunne det nesten se ut som to delfiner i riktig synkront hopp!

Mvh Svend
Tove H.
Flott lys og herlige farger. Liker det - små skjønnhetspirk som er nevn over - ødelegger ikke min opplevelse av bildet.
Hilsen Tove
Pål E.
Vakkert, med flott lys og gode farger. Mulig du har noe å gå på mht fokus og/eller skarphetsplanet. Skjønt, denne fuglen er jo spesielt vanskelig å fremstille skarpt da.
Det ultimate fugleobjektivet? Nei, bare på lang avstand!
Kan for øvrig nevne at det er over et halvt års ventetid på nye 600mm vr uten å gå bakdøra.

alt godt, Pål
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde dette. Jeg liker utsnittet du har valgt. Vakre farger, fint lys.Dyktig presentert.
Småpirket overfor er jeg ikke den rette til å kommentere..
Men jeg syns du i din siste kommentar skriver lærerike ting. Takk for det!

Inger-Lise
Stig Børre E.
Syns ikke dette når opp til din normalt høye standard. Fargene er i overkant saturerte. Bildet er ikke helt skarpt, og har fått en solid dose oppskarping i etterkant. Nei - ikke bra.

StigB
Eyvind R.
Et godt bilde av krevende motiv. Jeg synes du har truffet godt i kompremisset mellom dybdeskarphet og lukkertid. Bærer noe preg av sterk cropping og jeg synes det er dratt litt vel mye i fargespakene. Hva er det nye objektivet, Ketil? 600 m VR? Mvh Eyvind
Ketil K.
Takker for nye kommentarer. Fint at det er klare kritiske kommentarer, kan være enig at det er vel saturerte farger og at avstanden til motivet ble for lang til at det var mulig å få et topp resultat. Smålom er tross alt normalt vanskeligere å fotografere enn toppdykkerne i Østensjøvannet som man lett får på nært hold.
Carsten A.
Meget fin situasjon - bildet er desverre litt vel mye preget av kraftig utsnitt.

MVH CA
Rune Edvin H.
Fine fugler og situasjon. Tror ellers CA oppsummerer dette greit.
Rune
Roy S.
Heisann Ketil
Long time og så videre

Må si at det virker som om du har fortsatt en fin utvikling som fotograf. Mange imponerende bilder

roy
Bjørn H.
Dette var et bra bilde,liker det.
mvh. Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu