den søte ferden i det små
Bildet er fra den blomstrende hagen hjemme på Salsnes. Jeg har slengt ut noen av samme sort tidligere, men bildene er ikke tatt på samme dag. Legger ut en blå versjon, samt den sommerlige lette. Ønsker tilbakemeldinger om opplevesle av bildet, samt hvilke versjon som fenger, eller gir mest
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-10 19:58:38
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_337945} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Torbjørn K.

Dette bildet synes jeg ble veldig bra, Ingebjørg. Behagelig diffuse toner og fine fager. Jeg synes også komposisjonen og den uskarpe forgrunnen fungerer bra. Mulig at mauren er noe midtstilt og at et kutt i toppen ville gjort seg?

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for tilbakemelding, Torbjørn. Jeg tror ikke et kutt i toppen kunne ha fungert, for jeg vil ikke miste blomsten der oppe. Samtidig synes jeg ikke at det gjør noe med en midtstilt maur, og da er det for meg ikke grunn til å kutte.

Ha en fin kveld!
-Ingebjørg
Thorbjørn R.

Jeg synes også dette ble bra. Lyset og miljøet rundt mauren synes jeg ble virkelig severdig. Men den uskarpe forgrunnen ble litt for dominerende, etter min smak, og kunne tenkt meg et lite kutt i bunn (noe jeg for øvrig tviler på at du er enig i :-)

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
+1
Hei Ingebjørg
v1 er deg helt og holdent. v2 er ikke deg.
Jeg er uenig i kutt, jeg liker det slik det er. De slørete kronblad i forkant fungerer godt og gir en fin effekt til ferden videre innover i blomsten. Støvbærerne aner vi så vidt, og det er godt nok.

Lyset er herlig og forfriskende på de skarpe kronbladene i bakkant.
Men, den er ikke alene, en annen blomst hvor vi ser mest til stilken lager en fin bue fra høyresiden og opp til knoppen, eller undersiden av blomsten vi så vidt aner øverst i bilde.

Men akk, maur:) Måtte du ha den med? Ikke i dette miljøet takk!
Bilde hadde stått seg meget meget bra uten maur. For det har et drømmende preg, sart og lunt, og så bryter den dumme mauren hele greia.

Nå får du sette deg til å klone bort hele mauren:)
Nei, bare en spøk. Bilde er nemlig veldig fint når jeg ser det for meg uten maur.
Hele tiden snakker jeg om v1, hvor du med disse duse og gode farvetonene får frem det beste i deg, og som virkelig kan brukes til noe.
UTEN MAUR:(

Maurehilsen fra vest
arild
Tone A.
+1
Hei Ingebjørg
V1 er eit bilde som kjenneteiknar stilen din. Dattera mi var innom her og synes at bildet i blåtonar var litt nifst i uttrykket. Det er mest som om mauren med sitt store hovud er ein alien i v1 og har mørkare tonar enn i v2.
Sjølv likar eg best v2 som med sine fargar og lys gir ei lys sommarstemning.
Støvbærarane med sine gultonar er fine kontrastar til dei lyse kronblada. Den øverste blomen med sin bua stilk og sitt beger har friske grøntonar i kontrast mot bakgrunnen, som er meir kjøleg.
Pirket her er den duse stilken som kryssar den øverste stilken.
Elles får lyset fram den glinsande overflata på kronblada og på hovudet kjem grøntonane fram, som står til bakgrunnen i venstrekanten.Mauren gir liv til bildet med sin positur så den vil eg ha med i bildet. Det er mest som mauren støttar den øverste blomen.
Skarphetsplanet som går frå den duse forgrunnen og som først vert mest skarpt ved hovudet og dei 3 øverste beina, gir ein fin effekt til bildet.
Det er antakeleg eit kronblad som delvis dekker blomen og sjølve kroppen på mauren.Med litt skarpe detaljar øverst på begeret så får bildet litt dybde med dette skarphetsplanet.
V1 er ein kreativ vri med sine blåtonar, mens v2 osar av sommar og sol.Ja, eg vil ha begge versjonane men held mest på v2 pga mest detaljrikdom og lyset der.
:) Tone
Ivar B.

Lekkert dette. Oppe må du ikke kutte, nede kan du kutte, eller så er det beste å la vær å kutte, og maur må du ha. Utsnitte er meget bra i mine øyne. Jeg går faktik for v1. Litt mer deg og litt mer renhet i bildet. Bra! Mvh Ivar.
John H.

Hei Ingebjørg
Liker det jeg ser. Begge vesjoner funker, men jeg holder en knapp på 1. Mitt lille pirk er at det er vel mye av det lyse, defuse i nedre bildekant. Jeg foreslår ett lite kutt nede og pittelitt til høyre. I mine øyne vil det skape mer balanse i bildet. Skarphetspunktet vil da komme nærmere sentrum i bildet.
John
Tove H.

V2 minner om sol og sommer - den liker jeg best. Jeg ville ikke forandret på noe - liker det jeg ser.
Hilsen Tove
Avsluttet .

Hei!

DU har klart og fange min oppmerksomheit, førr nån flotte bilda du tar!
Dettan hva mystisk bra..
Mari W.

Helt utrolig flott lys og vakre farger. V1 for meg. Kjempeflott med den uskarpe forgrunnen, du må ikke finne på å kutte noe. Herlig!
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for flere kommentarer, og menge spennende kuttforslag..!

Thorbjørn - jada, du har rett. -Jeg er ikke enig i bunnkutt;)

Arild - Det stemmer nok at enern er mer meg enn originalen, noe som også er greit å høre. Mauren er forøvrig hovedelementet i dette bildet, og svært naturlig i dette blomstermiljøet. -Det kryr av dem der, liker vel nektar de også. Så noen kloning får du bare glemme, men det går jo fint ettersom du ser for deg bildet uten maur, og det fungerer da.. Jeg tror jeg kan ha en annen versjon uten maur liggende, men det blir for kjedelig.


Tone - Jeg forstår at dattra di synes at bildet kan være litt nifst, både med tanke på motiv og mørke toner. Men jeg synes at det er mer spennende enn nifst, og selv er jeg jo ikke så veldig nifs...Håper jeg:)

Synnøve - Takk for det! Artig med tilbakemelding fra en Kabelvågværing!

Mari - Neida, jeg skal ikke kutt noe. Slike flater som man aner i nedre del er viktige i bildene min, så jeg kommer nok ikke til å kutte der, selv om mange synes jeg bør. Jeg får heller ta til meg forslag, og være klar over det ved senere bilder av samme slag en annen sommer..



Ha en fin dag!
-Ingebjørg
Aina s.

Her har du klart å fange mauren slik at den fremstår som flott veggpryd. Vakkert og drømmende.
Liker V1 best, men V2 er også fin. Ville ikke forandret på noe med dette bildet.
Mvh Aina
Fred S.

...og sånn apropos titler; bare for å understreke: denne tittelen kunne ikke ha vært påkommet av andre enn deg....

Og mauren er pen, den. blåmaur ?

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til Aina og Fred!

Aina - Takk. Bildet forble uforandret. Trivelig at du finner fram et tidligere bilde.

Fred - Takk for understreket. Noen kunne vel klart å satt sammen de ordene.. Jeg vil karakterisere mauren som en blomstermaur, men det finnes visst ikke av de 53 artene som er i Norge. Det kan være vanlig sukkermaur, gjestemaur, skyggemaur eller rett og slett en tregmaur.


-Ingebjørg
Johnny F.

Mulig jeg tar feil, men for meg virker det som om bildet er helt ut av fokus.
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for setninga, Johnny. Og ja, du tar feil. Både mauren, og deler av begge blomstene er helt skarp. Det diffuse er en blomst som overlapper den skarpe.

Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu