Araberne kommer II
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag og heftig musikk i bakgrunden
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_336480} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Helge R.
Araberne kommer II


Så er jeg tilbake med fredagsbildet og håper åpningen faller i smak, også for fintfølende fotografer.
Som vanlig benytter jeg meg av en lokal aktør i presentasjonen, om fyren er gammel så er fantasien skjerpet, så følg med.

Apropos arabere: Ikke det at jeg har så mye imot mannfolk som går i kjole til hverdags, det norske presteskap har jo også forkjærlighet for kjoler. Jeg tenker mer på hva arabere gjør med oss som nasjon.

De første muslimene kom til landet på syttitallet. Mest pakistanere som bosatte seg i Osloregionen. Selv om integrasjonen fungerte, er mye av den kriminelle rekrutteringen fra tredje generasjons innvandrere.
Etter pakistanerne fulgte andre og på 30 år har vi blitt multikulturelle, på godt og vondt.

Etter som folk fra de strøkene formerer seg som fluer er det bare spørsmål om tid før vi har en muslimsk majoritet her hjemme.

For all del, ikke tillegg meg den uttalelsen, jeg har ikke tenkt den bare hørt den. For folk tenker og sier så mye rart her på Sørlandet.

Jeg hørte forresten også at de skal bygge moske, her i Kristiansand. Tårnet vil stikke opp midt i kvadraturen og konkurrere med kirkespiret om himmelsk oppmerksomhet.
Etter min ringe min mening er at det er nok kirker og bedehus som det er, her sør i landet.

Har du tenkt på at våre nye landsmenn har større religiøs tilhørighet enn oss nordmenn? Vi må langt tilbake i tid for å finne like stor hengivenhet blant Kari og Ola.
Det er da jeg tenker at moskeen i Istanbul en gang var kristen katedral. Et kirkebygg kan jo brukes til så mangt så hvorfor ikke.

Tanker av dette slag ruslet rundt i hodet da jeg mekka bildet. Her har du en gen- manipulert araber på veg mot det helligste av det hellige, en stavkirke.

Bakgrunnen er et batikkfarget skjerf, akkurat speisa nok til å underbygge stemningen, klokka henger selvsagt på himmelen. Sammen med korset forteller de at dagene stadig blir færre, både for deg og meg.

Jeg lurer på hva slags religion de praktiserer på gamlehjemmet når min tid er inne?

kos dere
:)Gorm

PS: Du finner flere bilder og tanker på www.123hjemmeside.no/gorm
Eli R.
Denne teksten finner jeg direkte usmakelig.
Det er mine venner, naboer og kollegaer du skjærer over en kam. Jeg vet ikke hvordan det er i Kristiansand men jeg opplever at i Oslo er det rom for alle innflyttere. Også de fra Kristiansand.
Min ''anbefaling'' er at du sletter dette bildet for å få fjernet monologen over. Dette er ikke åstedet for denne type ytringer.
- Eli
Helge R.
Hei Eli, kanskje du skal lese teksten en gang til??
:)Gorm
kjetil l.
Ja en ting er sikkert, like eller ikke like, dine bilder skaper engasjement langt uttover det vanlige her inne, He he
Alain F.
Jeg må nok si meg enig med Eli og har lest teksten flere ganger. Min eneste anbefaling er at det fjernes.

Jeg kan si mye om dette men det vil bare skape ytterlig diskusjon, noe som vil ikke hjelpe noen i denne saken.

Alain
Avsluttet .
Lenge leve ironien, ytringsfriheten....og ditt flotte bilde Helge! Trenger vel ikke si mer....ha en riktig god helg! mvh Ulv
leif b.
Ja takk og lov for ytringsfriheten. Du gir oss bilder med ettertanke og kansje er det bra og ta med seg inn i ei ny helg. Skal jeg si noe om bildet, så tar de hvite feltene nede på skjerfene
mye av oppmerksomheten. Nyt helga.
lb
Aina s.
Flott Helge !
Om noen år kommer etter sigende en meteor og utsletter oss, så spiller det egentlig så stor rolle. Dersom vi overlever, vil antagelig alle være fargede om noen 100 år. Tyrkere finner seg norske elskerinner til helgakos. Norske menn henter damer i thailand o.l. Dette blir det barn av, og har dere lagt merke til at barna stor sett blir...hm..gyldne ? Pene blir de også. Om noen 100år vil nordmenn slippe å betale i dyre dommer for solarium. Det dominerende mørke genet tar over, og Hitler snur seg i graven.
Hitler mangler forøvrig på bildet, og enig i at det hvite på skjerfet tar for mye oppmerksomhet.
Visste du Gorm viking, at en araber som gjestet Norge i vikingtiden (og som skrev en reiseberetning om møtet) så på nordmenn som uflidde barbarer med utsvevende seksualmoral (les voldtekt av treller) og at han beskrev et rituelt drap av en trellkvinne (Treller var slike rødhårede fra Irland vil jeg tro.... Apropos religion og riter; kan vikingekolonien til deg og volven defineres som en sekt ?)
Kan skjønne Eli og Alains kommentarer, men synes bilder som skaper engasjement ut over ''pent bilde'' sjangeren er helt topp så lenge de er laget for å provosere fram en tanke (ikke kun provosere). Dette bildet med tilhørende tekst (flueformeringen) er aktuelle tanker blant enkelte av det norske folk, om enn politisk ukorrekt. Dristig av deg å bringe det på bane, og all ære til deg for det.
Jeg tror forøvrig aldri du kommer på gamlehjem, du holder deg for sprek til det.
Mvh Aina
Georg K.
A guy with too much rouge, and some dirt rubbed into his face reminds me much more to cross-dresser in a midlife crisis on a bad trip – than to anything what even with bad taste could remind me to representatives of something you might want to refer too as “ Arabs”.
What your text, starting about Pakistani living in Norway and their third generation problem with the Norwegian law has to do with this image is even after several attempts not clear – nor very logic.

When referring to “manipulation” in photography, than it is very often the wish to strengthen a particular view, intention which is often in this setting not possible to photograph, since it works with the clear intention of communicating a specific view.
This again would mean that every detail in your image is supposed to be carefully understood and to be seen, read as an important part of this image – you are creating this image the same way as you would write fks.
Now, when looking at your “letters” elements - they do not make much sense to me other than the typical imagination of the permanent tread imposed on “us” by people of a different believe etc.
The pre-dominate colour red over the whole image is well known from all sort of political propaganda images – it doesn’t take long to find similar compositions from artists closed to the NSDAP or KP – it is simply an effective way of tanning the viewers response – red is as we all know a colour creating awareness at the least.
The symbols for the most frequented religion in our northerly part of the world, are symbols of great strength – means working with them demands an equally strong counterpart in order to make them flow into the image – which I don’t see here.
Yes – and then there is the clock up in the picture – almost a bit sad that you did not bend it in the often copied Dali style …

Conclusion – relative simple montage with little photographic highlights - insulting narratives of discriminating nature [ “…formerer seg som fluer…” ] – and all under the umbrella of ytringsfriheten – well, the guy with all the rouge and lipstick in the image is a self-portrait I assume – bad trip as it looks, you might consider changing your Muse.
Looking at this, one must be happy that the Viking-revival is attracting a minority only.

Aina s.
Dersom man ser bort i fra teksten, og ikke antar at bildet ønsker å formidle rasisitiske holdninger, kan det også sees på som at det formidler det motsatte, nettopp pga at mannen i araberklær ser norsk ut. Han har ikledt seg araberkær, og forsøker å gjøre narr av arabere, men blir dermed selv den som virker "dum". skitten og de røde leppene er med og fremhever dette. Korset med hendene er med på å symbolisere en utstrakt hånd, vennskap, osv, og er stilt opp som et veiskilt som en mulig vei å gå. Klokken synes jeg er med på å symbolisere tiden, nåtid, fortid, fremtid - en pekepinn på det historiske.Rasisme har vært et historisk problem, vi står oven for det i nåtid, og hvor vil veien gå fremover. Hvis man ikke ilegger Gorm rasistiske motiver med bildet, synes jeg ikke det er så dumt. Det er rom for tolkninger her. Men vikingetilhørigheten og teksten, som man ikke helt vet hvordan man skal tolke, kan være med på å "dømme" fotografens motiver.
Mvh Aina
Helge R.
Jeg kommer fra en kant av landet der brune elementer prøver å styre samfunnsdebatten. Feks. "om en generasjon har de formert seg slik at vi (nordmenn) blir i mindretall". Eller bråket rundt en ny moske. Alt er hete saker i debatten om innvandrere her på Agder

Georg har rett i at fortidens plakater er en inspirasjon når jeg prøver å sette dagens debatt om utlendinger i fokus. Mange av plakatene fra 30 og 40 årene er dyktig håndverk som blir kopiert i dag, så også i noen av mine bilder.

I mitt tidligere liv som byråkrat var jeg sjef for Sørlandskontoret til Flyktningrådet. Dette var en en periode hvor majoriteten av asylsøkere kom fra Viet- Nam og Chile. Den gangen opplevde jeg flere ganger å bli truet på livet.
Litt rart at trussler om tidlig død, foruten fra rassister også kom fra kristne. Jeg har fremdeles brevene som spår død og fordervelse for meg og mine.

I dag er igjen våre nye landsmenn (ikke hvite, svensker, dansker og engelsmenn eller andre som ser ut som oss) et hett tema i den tilstundene valgkamp og som et samfunnsengasjert menneske kaster jeg meg på karusellen.

Det er mulig at dette bildet kan brukes som valgplakat for Demokrater og andre Frp'ere, i såfall er det skivebom.

Takk for innspill, neste fredag kommer det mer som forhåpentligvis forarger.

Gode tanker fra
:)Gorm
Eli R.
Interessant lesning å komme tilbake til, og at du opplever at ovennevnte "brune elementer prøver å styre samfunnsdebatten" ikke er et rasistisk utsagn.

Sist jeg så prosentfordelingen av grupper av utlendinger i norske fengsler så var i hvertfall de to øverste plassene okkupert av utenlandske hvite elementer :-)

Det er leit at du har blitt utsatt for trusler selvfølgelig. Men koplingen derfra til hudfarge er en annen sak.
S. N.
E.R. jeg lurer på om du tillegger fotografen nøyaktig de motsatte meningene av det han prøver å formidle? Med forbehold om at jeg har misforstått, men jeg antar han bruker ordet "brun" i sin politiske betydning, på samme måte som man bruker "rød" og "blå". En "brunskjorte" er tradisjonelt en som forfekter nazistiske/fascistiske holdninger, og "brun" brukes gjerne om sterkt høyreorienterte miljøer. "Brune elementer" er vel i denne sammenheng nettopp disse miljøene med "brune" meninger.

Når det er sagt: Formidlingen av budskapet, slik det fremstår i bildet, synes jeg blir for overtydelig og enkelt. Det blir litt som å rope for høyt eller å slå inn åpne dører. Med den ledende tittelen blir det mest som å lese rebus. Nei, det funker ikke for meg. Hilsen Silje

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu