• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-26 10:15:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeRAW ISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_334645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Masse detaljer å studere og et fint format. Men jeg synes bildet blir for ''oppstilt'' der han bøyer hodet og litt sånn typisk kikker rett inn i kamera. Ikke noe galt i oppstillte bilder i seg selv, men det er noe med gjennomføringen som jeg synes faller litt igjennom her.
Ronny A.
Hei Espen!
Lenge siden sist nå, godt å se deg tilbake:-)
Jeg synes du har en flott komposisjon med moderat bruk av farger. Det er bra, når det er så mange detaljer. For meg spiller det ingen rolle om gutten er oppstilt, men savner litt mer skarphet i øyepartiet. Kunne også med fordel lysnet tenner og øyne noe. Ellers virker gutten stolt over at du fotograferer han:-)
Håper du får ei fin uke.
mvh Ronny
Svend Wiig L.
Hei Espen!

Flotte farger, portrett og utsnitt!
Mulig noe mørk i ansiktet og at fargemetningen kanskje kan dempes noe!?

Har egentlig ikke så mye mer å si enn det samt at det er fra en ''annen'' verden som vi/jeg kan like å se!

Mvh Svend

Espen R.
Takk for tilbakemeldinger og kommentarer.

Jepp Tommy, ser det nå at bildet kanskje er noe oppstilt....
Ronny, det eneste jeg har lysnet er faktisk øynene. Kunne kanskje tålt litt mer. Tennene har jeg bevisst latt være å lysne på dette bildet, ville beholde det mest mulig autentisk.
Enig Svend, ser at det kanskje er litt vel hissig fargemetning, ihvertfall litt mye rødt.
Takk skal dere ha

Espen
Monika Frisvold V.
En fin komp med flotte farger...
flott blikk kontakt
hyggelig å ha deg tilbake.
mvh monika
Ole-Kristian T.
Hei Espen, det er mye bra med dette bildet, bl.a. farger og utsnitt. Men det blir litt mye ''rett på'' synes jeg, så komposisjonen blir litt statisk. Når det først er oppstilt, ville jeg anbefale å få fram noen vinkler, enten at kroppen stilles i en skrå posisjon og/eller at modellen skakker litt på hodet. Jeg er ingen ekspert på portretter, men dette er mitt ringe bidrag. Ha en fin dag :).
Tom T.
Flott bakgrunn, bilde blir for oppstilt. En mer spennende vinkel hadde gjort seg?

TomT
Fred S.
Tja, oppstilt..... Du har i alle fall bedt gutten om å få fotografere han, det i seg selv synes jeg er en redelig sak, og da blir bildet uansett på sett og vis ''oppstilt''. Jeg kan ikke unngå å tenke på en del National Geographic-forsider med spektakulære portretter når jeg ser bildet ditt; de er også oppstilte i den forstand at det er opplagt at personen som portretteres vet at han/hun blir fotografert. Ikke det at bildet ditt nødvendigvis holder samme nivå som NG-bildene jeg tenker på, men alt i alt synes jeg dette er bra nok.
Det som gjør at flere opplever bildet som oppstilt i litt negativ betydning, tror jeg rett og slett kommer av at gutten smiler. En har en forventning til et alvorlig ansikt, kanskje reservert, kanskje intenst blikk o.l., og dermed gjør altså smilet ( smil til fotografen...) bildet såkalt oppstilt.
Er mao ikke helt enig i guttens ansiktsuttrykk er noe minus her...

vh fred
Espen R.
Takk for gode tilbakemeldinger alle sammen. Ja, jeg skjønner at det ser oppstilt og noe rett på ut. Det var faktisk gutten som ba om å få bli fotografert, og ikke motsatt - he he..
Selv er jeg fornøyd med uttrykket og blikket her, men ser at en annen vinkel hadde vært fordelaktig.
Takk skal dere ha:-)

Espen
Thorbjørn R.
Oppstilt eller ikke oppstilt, jeg synes ikke guttens direkte blikk inn i kameraet er noe minus her. Utsnittet du har valgt er helt flott - og fargene på tøyet i bakgrunnen gir bra ''trøkk'' i bildet, synes jeg. Jeg tror ansiktet hadde tålt enda litt mer oppskarping.

Mvh Thorbjørn



Yngve Sem P.
Er enig i det Thorbjørn skriver, et slikt oppstilt portrett er helt fint her, og det tatt fra en del av verden som får altfor mye pepper, spør du meg, og fortjener å få vist frem andre sider. Smilet virker også naturlig. Konvensjonelt løst, kan hende, men med en historie. Liker miljøet og fargene som de er :)
Espen R.
Takker så mye for deres synspunkter, Thorbjørn og Yngve. Kan hende det tåler mer oppskarping - tror kanskje bildet har tapt seg litt på JPEG-komprimeringen, TIFF-fila ser mye bedre ut. Kan forsøke en ny komprimering. Takk skal dere ha:-)

Espen
Georg K.
As Fred said already very correctly - there is a great tradition in this kind of traveling portraits - which I find a good deal more honest that many of these peeping Tom images - gjerne with 300 mm zooms.
And after all - you are looking at him through your camera - while he is looking very open directly towards you - and when so often the good eye-contact seems to be such an important criteria - here is Contact - offered contact.
Your experience as a photographer to wrap into this frame, your eye as a photographer to snap this great color-composition.
The image would not suffer from being more sharp - thats true - but beside of this I would rate this is a very good travel-portrait - and I like the direct, honest Vis-à-vis setting, it makes it actually interesting to watch and to look into this face instead of looking for the amount of exotic sensation.


Chr. G.
Oppstilt eller ei, hva som slår meg er en heldig antydningen til sammenfallende vertikale linjer; sjalene bak, jakka hans og hånden. Synes det er et realt reiseportrett.
Espen R.
Takker så mye for deres synspunkter og gode tilbakemeldinger, Georg og Chr! Har nå lagt ut en ytterligere oppskarpet versjon.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu