Det er en varm sommernatt i Buskerud. Numedalslågens rolige vannflate brytes kun av tømmerpålene fra tømmerfløtingens tid. Idet kubikkmeterne med vann finner veien ned øvre fall, skapes buldring og uro i nattestillheten... Nybrufossen - et av Sølvbyens særkjenne....
Bildet inngår i albumet Østlandet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-08-13 06:45:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-08-15 16:33:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker2,5s
  • Nei
  • AnnetISO-100, eksponeringskomp. -1,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332749} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Hei igjen:-)
Dette vannbildet likte jeg bedre enn det forrige.
Syns dette har et renere finere utrykk.
Syns det er fint med blåfargene sammen med de gulbrune og de to ''lysstolpene''frisker opp og gjør det litt anderledes.
Liker dette veldig godt.
Hilsen Tone!
Øyvind S.

Dette ble et riktig vakkert skue, fin deling i flaten hvor den øverste delen er rolig med stolpene og over i kraften nede... fine speilinger i stolpene, fin bruk av lukkertid dette... dette var meget bra Anne-Lise..
mvh Øyvind
Anne-Lise S.

Så deilig å høre! :-) Jeg er totalt grønn ift sløret vann, og i det hele tatt å ha mulighet til å velge lukkertid, så dette er totalt nytt for meg. Fikk prøvd ut Olympusen litt i sommerferien, både her og der, og da jeg var i Kongsberg var fossen en flott modell å teste ut flere finesser på! Hjertelig takk for tilbakemeldingene! :-) Da regner jeg med at jeg er på rett spor i alle fall! :-)

Anne-Lise
UNNI L.

Flott sett og tatt med en svært levende tekst til! Mvh Unni
Avsluttet .

Hei Anne-Lise
Joda, sløringen er fin den. Fint at du har med de stolpene som et ekstra blikkfang.
Men, det ligger en baktanke med min første setning. Jeg tror jeg tenker riktig når jeg ser på farvene i sløret. Om det er gatebelysning etc. som gjør at vannet blir så gult vet jeg ikke, kanskje du vet. Men her ville nok jeg trukket ut noe av farve(ene) i vannet for å få det renere.
Jeg skal også ut ikveld og prøve meg på dette. Og jeg er også ganske så fersk med slike bilder.
mvh arild

Jóhann Á.

Hei Anne-Lise!
Ryddig og fint utsnitt, fin sløring og de gyldne stolpene er jo glimrende. Syns dog at du kunne tonet ned det lyseste feltet nede til venstre, det bryter litt.

MvH, Johann
Johan Mathis G.

Hei,

kanskje er det forurenset vann..?:-)
Ikke vet jeg, men denne satt bra, og et sjumilssteg fra det forrige.
Farger og komp er meget bra her.
Enig med JA at det hvite vannet til venstre forstyrrer noe.
...men etter å ha sett på denne brytningen en stund, så...
Er ikke så sikker lenger...
Tror kanskje bildet ville blitt for rent uten denne da..?
Smukt bilde som du kanskje har hørt endel i Dannebrog i ferien ;-)

Mvh

JMGaup
John H.

Hei Anne- Lise.
Den satt. Dette er 1000 ganger bedre enn forige. Her blir fargene i vannet nesten gyldne mot den flotte blåfargen. I tillegg har bildet innhold. De to ''tårnene'' skaper spenning i bildet og gjør komposisjonen komplett. Fin sløring i vannet, passende eksponert. Skulle jeg pirke litt må det være å antyde at vannspeilet kunne vært i water. Meget bra Anne- Lise. Meget bra.
John
Per Harald G.

Mystisk, flott nattstemning. Fin effekt med stolpane!
Helene N.

Hei!
Må bare si at det er ganske rart at fosser er så karakteristiske. Jeg så allerede på tumben at det er ''min'' foss. :-) Synes dette er et veldig fint bilde av Nybrufossen. Den gylne fargen er vel fra mye gatelys rundt og muligens lyssettingen av selve fossen (husker ikke om den har vært i funksjon i sommer?) Nydelig sløring, og bra komp. Men jeg synes det hvite feltet nede til venstre er litt for dominerende. Veldig fin speiling av stolpene.
M.v.h. Helene
Inge S.

Hei.
Liker det jeg ser her og syns du har kommet fint i mål. De 2 lyse
stolpene passet perfekt inn og likte godt vannbølgen før fossen.
Det eneste som jeg kikker litt på er nede til venstre. Syns den er
litt for lys. Går nesten over til melk. Kanskje du kunne gjort
dette hjørnet bitte litt mørkere?
Ellers meget godt jobba. I like it :-)

Mvh Inge

Helge .

Her viser du teft og klasse Anne-Lise.
Komposisjonen er virkelig bra og du formidler en natteatmosfære så jeg nesten hører og lukter.
Mange gode bilder gjør seg like bra i sort/hvit som i farger, det er nok en klar indikasjon på at man har truffet med lys og fargetoner. Dette bildet kunne du med fordel ha i en sort/hvit versjon også.

Mvh
HRB
Ole-Kristian T.

Hei Anne-Lise, dette synes jeg var tøft! Og da tenker jeg på fargene, særlig den blå midt i bildet, lyset på fossen og ikke minst på de stilige stolpene, som avtegner seg flott mot den mørke bakgrunnen. Linjene er også nydelige, både de diagonale i forgrunnen ned til venstre, og den ''blå'' linja tvers over bildet fra venstre mot høyre, rett under stolpene og bortover. Det eneste jeg har å pirke på her, er at jeg skulle ønsket meg litt mer luft mellom speilingen av stolpene og den ''blå'' linjen under. Men det er vel vanskelig å gjøre noe med det, speilingen bør jo ikke være kortere enn selve stolpene :). Likte dette veldig godt :).
Arvid M.

Likte vann-bilde ditt her!
Fint med blåtonane i vatnet og fin speiling
av stolpane som gjer seg bra på bilde.

Helsing Arvid


Anne-Lise S.

Unni og Per Harald og Arvid: :-) Takk!
Arild: Jeg er også fersk med slike bilder! :-) Fargene på vannet kom nok frem pga lyskasteren som står noe til venstre ift. motivet + at steinene i fossen nok kan skinne noe gjennom vannet så lenge jeg har såpass lang lukkertid. Du foreslår å dra ut noe av fargene, og det kan jeg gjerne forsøke å gjøre, men selv mener jeg at nettopp disse fargene forsterker linjene og de myke formene i bildet, og at disse da kan forringes med mindre fargemetning. I tillegg går fargene i selve fallet igjen i tømmerfløternes stolper der vannet er rolig, slik at dette blir gjentakende i bildet. Hjertelig takk for god tilbakemelding, og Lykke Til med egne forsøk! :-) Det er spennende å prøve ut noe nytt! :-)
Jòhann: Tone ned det lyse feltet har også flere nevnt, så det skal jeg se på, men synes selv det skaper noe ekstra i motivet og som kontast til linjene lenger inne! Hjertelig takk for tips og kommentar! :-)
Johan: Smukt billede = hjertelig takk for det! :-) Joda, det ble en god del samtaler om foto i Danmark! :-)
John: 1000 ganger bedre....! :-) Det var da voldsomt, og interessant! :-) Takker så mye! Vannspeilet i vater? Ja, ser den, men synes ikke selv at det er så mye at det gjør noe.
Helene: Du kjente den igjen ja! :-) Kanskje ikke så rart! Jeg har ikke sett en eneste annen foss som ligner på Nybrufossen. :-) Lyskasterne var på i juli måned i alle fall, så også denne natta. Du nevner også det lyse området. Takker for innholdsrik kommentar! :-)
Inge: Du er jo svært god på vann ;-) så her kommer en kommentar fra en som har stor og god erfaring ift. fotografering av akkurat det! :-) Det lyse området..... Ok... Takker så mye! :-)
Helge R: Så flott at jeg når inn til sansene dine med dette! Sort-hvitt? Det kan du ha helt rett i! Skal se på det! :-) Tusen takk!
Ole-Kristian: Så moro at du liker dette, og at du ser linjespillet som også jeg fant så spennende her. Med litt høyere kameravinkel; dersom jeg hadde hatt stativ oppå de store steinene ved bredden, så kunne jeg ha oppnådd noe mer avstand mellom speilinga av stolpene og selve linjene før fallet. Kunne absolutt ha gjort seg, ja. :-) Ble dessverre ikke tilbudt å låne noe stativ da jeg var der, så klarte meg med å sette kamera ned på en av steinblokkene! :-) Takk skal du ha! :-)

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg du har lykkes veldig bra med.
Fin kontrast med de blå tonene i vannet og det gyldne lyset.
Fin sløring på vannet.
Syns kanskje 1-2 cm av nedre del og 1-2 cm av venstre del tar litt mye oppmerksomhet og ville vurdert et kutt der.

Ellers bra jobba!

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Hei Inger Anne! :-) Har prøvd ut forslaget ditt og lagt ut en V2 med beskjæring nede og i venstre. :-) Takk for kommentar og tips!

Hvordan fungerer dette? Tenker også på ift det lyse partiet til venstre nede som nå blir mindre dominerende, men uten at jeg har dempet det noe?

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei igjenn, ja i mine auger syns eg V2 blei mykje bedre:-)))

Den blei veldig bra!

Mvh Inger Anne
Johan Mathis G.

Hei,

nå ble det enda bedre, og beholdt den diagonale kontrasten i bildet. Godt sett Inger A :-)
Men nå ble jeg var det OKT sier. Tenkte ikke på det ved første studering, men nå ''irriterer'' det ØRlite at det mangler luft før fossen...
Men gjør lite for helheten, selv om det ville løftet bildet enda litt. (har lest din komm på det, og lite å gjøre med det nå..:)

Mvh

JMGaup
Inge S.

Hei.
:-) V2 ble meget fint.

Mvh Inge
Liv F. D.

Hei Anne Lise.
Likte veldig godt #2 som ble kjempefin. Nydelige sløringer og fin komp.
mvh
Liv '')
Ingunn T.

Veldig bra utsnitt av den brede fossen. Var selv nedom der for et par dager siden, men da var det høylys dag. Var liksom ikke no gøy å ta bilder av fossen da. Men du har vært der på et mye smartere tidspunkt og det gjør seg på fossebilder. Enig at de to pålene er viktig for bildet og tror at jeg også går for en s/v-versjon. Riktig bra.

Mvh Ingunn Teigen
Anne-Lise S.

Har lagt inn sort-hvit versjon etter ønsker! Takk for det! :-) Ellers tusen takk for interessante tilbakemeldinger! :-)

Nå trenger du ikke lenger ''vente til freddan''! :-)

Anne-Lise
Hans-Jørgen H.

Go morgen Anne-Lise!

Se her ja...
Kjente motiver for Tyrin.
Likte dette bedre enn det forrige da dette synes mer helhetlig og harmonisk på en måte.
Nydelig abstrakt slør, former og farvespill over fossen, og de to opplyste lensepålane der bak, som speiler seg så vakkert i det mørke vannet er stilig blikkfang.
Skulle tro det var mørke høstnatta og ikke lyse sommernatta.
Liker det godt ja.

Og så er det vel lærerjobb og ungdommer som venter på deg.
Good luck, og gute laugardagen i Krestiansand.
Tyyyyrin
Anne-Lise S.

Ja, her er nok han Tyrinn på kjente bølgetopper, ja! :-) Klokka var omtrent halv ett på natta da dette synet ble foreviget, og det var nok noe lysere på himmelen enn hva som kan sees her, men det var noe skyet, og ved å kompensere eksponeringen fikk jeg det mørkere. Takker!

Ja, nå er planleggingsdagene unnagjort, og mandag toger elevene inn i bygningen og skaper liv og røre igjen! Full fart, interessant og med mange spennende utfordringer! :-) Gleder meg! :-)

Jo, takk så mye, og have a nice Saturday U 2! :-)

Anne-Liiise
Avsluttet .

Et nydelig sløringsbilde dette også Anne-Lise.
Gode fargetoner og og flotte diagonale stolper.
Det meste er jo sagt fra før.
Velger meg enern og tenker meg et klonet parti av det lyse nederst til venstre.
Med hilsen fra Eivind 8~))

Anne-Lise S.

:-) hyggelig, Eivind! Takk for tipset! Har det i tankene!

Anne-Lise
Kjell P.

Spesielt bilde. Skal jeg bevege meg ut på noe kritikk så er det at bildet ikke henger ihop. Det er 2 flotte lyspunkter (påler)
og deretter ingenting. Og så kommer fossefallet. Noe mangler i mellom. Tok tid før jeg skjønte hva dette var. Men dette er jo subjektivt så.


Anne-Lise S.

Jeg ser hva du mener, Kjell, og det er en interessant observasjon du har gjort der. Når jeg studerer bildet nå, ser også jeg, som jo selvfølgelig burde ha sett det før, at det ikke er en eneste krusning på vannet over fallet. DET så jeg jo selvfølgelig da jeg var ved Nybrufossen også, men den speilblanke vannflaten symboliserte og viste da hvilken ro det var før bulderet og kraften virkelig slo til. Har igrunn ikke tenkt over at overflaten kan gi et inntrykk av ... "ingenting"! Hm... Virkelig en kommentar til ettertanke fotomessig! Tusen, tusen takk! Den setter jeg virkelig pris på! Tar det med meg videre. Kan vanskelig gjøre noe med det her og nå!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu